Hesabım
    Gerçeğin İki Yüzü
     Gerçeğin İki Yüzü
    5 Mayıs 2017 Sinemada | 2s 11dk | Dram
    Yönetmen Sean Penn
    |
    Senarist Erin Dignam
    Oyuncular: Charlize Theron, Javier Bardem, Adèle Exarchopoulos
    Orijinal adı The Last Face
    Basın
    2,5 4 Eleştiri
    Üyeler
    2,5 4 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yetenekli ve çekici bir doktor Afrika'nın çatışma bölgelerinden birinde görevini sürdürmektedir ve bu esnada aynı bölgede çalışan birine aşık olur. Aşk ikisi için de başlamış olsa da aşkı ile son derece tehlikeli olan ve ciddi mesai isteyen işini dengede tutmak bir hayli güç olacaktır. Savaş yıkıntıları arasındaki Liberya'da, onları çevreleyen çatışmanın en iyi nasıl çözülebileceği üzerine ortak bir tutkuyla savaşan Miguel ve Wren, ilişkilerini olağanüstü zor koşullarda canlı tutmanın bir yolunu bulmalılardır.

    Erin Dignam'ın senaryosunu yazıp ünlü aktör Sean Penn'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Charlize Theron, Adèle Exarchopoulos ve Javier Bardem paylaşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Gerçeğin İki Yüzü

    “İç Savaş Günlerinde Aşk”

    Yazar: Başak Bıçak
    2007 yılında çektiği dördüncü filmi Into the Wild ile sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Sean Penn, dokuz yıllık bir aradan sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturdu. Yıldız oyunculardan oluşan kadrosuyla, iç savaş gibi önemli bir meseleye dikkat çekmeye çalışan ve aslında “iyi niyetli” bir film girişimde bulunan yönetmenin ne yazık ki bu kez baltayı taşa vurduğunu söyleyebiliriz.Öncelikle belirtmeliyim ki, tarihi gerçeklerden bağımsız olarak değerlendirildiğinde The Last Face, başarısız addedilecek bir yapım değil. Bilakis, meselesi itibariyle yakın tarihin çok fazla değinilmemiş trajedilerinden birine sırtını yaslayarak, salt dış haberlerde kendisine yer edinebilen, dolayısıyla Batı halklarının epey uzak kaldığı olayları beyazperdeye taşıyor. Ancak Sean Penn’in handikabı, kendisinden bir yıl önce Beasts of No Nation gibi sinemasal açıdan son derece güçlü, beyaz kahraman kültüne prim ve

    Fragmanlar

    Gerçeğin İki Yüzü Altyazılı Fragman 2:07
    Gerçeğin İki Yüzü Altyazılı Fragman
    33.986 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (5 - 11 Mayıs) 4:25
    Beyazperdede Bu Hafta (5 - 11 Mayıs)
    3.048 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Mayıs Ayında Vizyonda Ne İzlesek?
    Haberler - Özel Dosyalar
    4 Mayıs 2017 Perşembe
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta yepyeni 11 film vizyona giriyor!
    4 Mayıs 2017 Perşembe
    The Last Face Filminden İlk Görüntü!
    Haberler - Sektörden
    Sean Penn'in yönetmenliğini yaptığı The Last Face filminden ilk görüntü geldi!
    20 Nisan 2016 Çarşamba

    Oyuncular

    Charlize Theron
    Rolü : Wren
    Javier Bardem
    Rolü : Miguel Leon
    Adèle Exarchopoulos
    Rolü : Ellen
    Jared Harris
    Rolü : Dr. John Farber

    İzleyici eleştirisi

    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    15 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
    gerçek bir katliam ve iç çatışma sürecinin kısmen başarılı beyazperdeye uyarlanmış hali izlenmeye değer 7/10
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.888 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    14 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
    Sadece Afrika'dakilerin değil, dünyadaki felakete dönüşen tüm iç savaşların gerçek sorumlusuna hiç yer verilmeyen ve o yüzden de, dakikalar geçtikçe katlanılamaz bir hal almaya başlayan senaryosunu, Erin Dignam'ın yazdığı ve yönetmen koltuğunda da Sean Penn'in oturmakta olduğu “The Last Face”; romantik bir savaş draması olarak geliyor karşımıza... Gelin isterseniz, yeşil perde ve görsel efekt teknolojileriyle ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Sean Penn çekimler sırasında Charlize Theron ile romantik bir ilişki yaşıyordu.

    Detaylar

    Film Robin Wright için bir tutku projesiydi. Finansman düştükten sonra Wright da projeyi terk etti. Penn filmi Wright ile boşandıktan sonra görev olarak çekmeye karar verdi. Wright'ın oynamak istediği rolü o sırada sevgilisi olan Charlize Theron'a verdi.

    Detaylar

    Başrol oyuncularından hiçbiri ABD'li değil. Charlize Theron, Güney Afrika'dan geliyor; Fas'tan Jean Reno, Fransa'dan Adele Exarchopolus ve İspanya'dan Javier Bardem filmde başrollerde.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • Selin T.
      ha ns zi mmer adı nı gör ünce heyec anlanmıştım. ilk de fa ha yal kırı lığına uğ radım. fil min bir derdi var bel li. izlenmesini tavsiye ederim lakin bu tarz filmlerde derdin tam anlatılamaması beni hep rahatsız etmi ştir. o yüzden filmin tü rkçe ismi ne yara şır old uğunu düşün düm. en azınd an bekled iğim kada r etk i tep ki alm mak isterd im fa kat o freka nsı hiç yakalayam adım bile üzgü nüm
    • Ekrem E.
      nerdeyse belgesel tadında bir film olmuş. birleşmiş milletler görevlisi iki doktorun aşkını temel alarak aslında liberya ve sudan'daki iç savaşların vahşetini anlatmaya çalışan, sert ve sarsıcı bir film olmuş. çatışma sonrası görüntülerde kan, kemik, yanık cesetlerde, organ parçaları hiç esirgenmemiş. film bitince en az 2 saat kendime gelemedim, "biz neleri dert ediyoruz, elalem neler yaşamış, ne acılar çekmiş" diye. açlık ve susuzluk üzerine bir de iç savaş yaşayan ülkelerde, insanlar neden savaşmıyor ve kaçmaya çalışıyor sorusunun cevabı da bu filmde. suriyeli mülteciler konusu henüz çok sıcakken, film başka bir yerden afrika'nın içinden bu konuya dikkat çekiyor.
    • Kadir K.
      dünyanın korkunç yüzünü bir kere daha gösteren film. çoğu sahneyi gözlerim dolu dolu izledim. dünyada neden bu kadar çok kötülük var bilmiyorum. birileri istediğini yer içerken, birileri evlerinde güvenle uyurken başka birileri hayatta kalmaya çalışıyor. beni en çok etkileyen sahnelerden biri; filmin başında cam bir fanusa barınak, yemek ve güvenliği temsil eden üç taşın konulmasının ardından gelen "sizce bu dolu mu?" sorusu idi. sonrasında kum ve su ile boşluklar doldurulmuş, öğrencilerden biri ise "taşlar yerleştirilmeden hiçbir zaman tam dolu olmaz." repliğiydi.
    • ?mer ?.
      Ekip muazzam. Yönetmen harika. Konu spesifik. Bu kadarı da olmuyordu yahu diyebileceğiniz ancak gerçekleri ne yazıkki olduğu gibi bir nebze de olsa gösterebilmiş filmdir. Ünlü ekibi kullanmak umarım yokluk ve savaş bölgesindeki halka dikkati biraz olsun çekebilir. Charlize Theron ve Jean Reno.. Nasıl güzeller yahu.son derece güzel bir film.... ben ağlamam diyen içinde biraz merhamet varsa akar o göz yaşları... sınırları zorlayan güzel bir film...
    • ?mer ?.
      Charlize Theron zaten Afrika doğumludur, bu filmde oynamasına etkili olan neden budur diye düşünüyorum. Afrika demişken Türkiye ve Avrupada ki yardım kuruluşları insan yaşatmak ve ilaç, yemek götürmek için çırpınıyorlar ama birde buzdağının görünmeyen kısmı var. Bu kısımda Afrika sömürgeciliği var, başta İngiltere olmak üzere Avrupa'nın tamamı Afrikayı sömürüyor, özgürleşmesne imkan tanımıyor, daima kontrol altında tutuyorlar. Afrikanın yeraltı madenlerinden çıkardıkları 1 elmasın değeri bile Avrupalı yardım kuruluşlarının gelirinden fazla eder. Çuvalla alıp taneyle veriyorlar. Afrikada ki terör sorunu bahanesiyle bu sömürüyü örtbas ediyorlar.
    • cvhrkzl
      Bence bunu film olarak değil de belgesel olarak izleyip neden olduğumuz savaş ve bunun sonucunda ölen ve yaşamları mahvolan insanların hayatlarını düşünmemiz ve bu hayatları kurtarmak için neler yapabilirizi düşünmemiz gerekir. Çünkü orada yaşayan insanlarında senin benim gibi hayalleri var. Ve bu hayallerini gerçekleştirebilmeleri için yaşamaya hakları var. Bizim bu yaşam ve hayallerini ellerinden almaya hakkımız yok. Bu dünyayı ancak ve ancak SEVGİ kurtarır. Başka hiçbir şey kurtaramaz. İstediğimiz kadar teknoloji de ileri gidelim. Eğer insana ve onun yaşamına değer vermiyorsak bu teknolojinin hiçbir değeri yoktur. Biz sadece fayda getirecek olanları değil, insanlığa faydalı şeyler yapmamız gerekir ki huzur bulalım. Ve yaşamı daha anlamlı kılalım.
    Back to Top