Leviathan
3,8

rudeonerudeone
rudeonerudeone

9 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Zvyagintsev kariyerine kaliteli ve rafine filmleri eklemeye devam ediyor. "Leviathan" ile ilgili söylenecek çok şey var aslında. Hatta insan nereden başlayacağını bilemiyor. Filmin ismi dahi üzerine uzun süre konuşulacak cinsten. Gerek mitolojik ve dinsel çağrışımları, gerekse film içinde kullanımı ve sembolize ettikleri ile, gerçekten başlı başına etkileyici bir tercih. Ardından hemen filmin ilk saniyelerinde muhteşem bir müzik kulağımıza çalınıyor. Arka planda eşlik eden muhteşem görüntüler. Ve filmin can damarı olan, Kolya'nın ve ailesinin mekanına geliyoruz yavaş yavaş. Yine çok karakteristik bir ev ve atmosfer. Ardından karakterler ile tanışıyoruz. Hepsi de kendi içinde etraflıca değerlendirilmeyi hak eden karakterler. Film boyunca yaşananlar ve özellikle finale doğru daha farklı yerlere gelen bir hikaye. Ustalıkla işlenmiş bir konu ve özenli bir yönetmenlik. Son yılların en sağlam eserlerinden. Mutlaka görülmesi gerekiyor. Ardından da hakkında yazılan eleştirileri ve yorumları okumak.
Arribas
Arribas

9 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Dunyada benzerleri olabilecek bir konuyu bir kasaba da yasayan adam uzerinden gayet anlasilir bir o kadar da etkileyici sekilde anlatan bir film. 8/10