Snowden

Engin Yüksel
Engin Yüksel

11 Ocak 2017 tarihinde eklendi
tanık olduğumuz yakın bir olayın birçok yönüyle ekrana yansıtılması iyi bir film ortaya çıkarmış. Böyle bir filmin Oliver Stone imzalı olması filmi daha da bir çekici kılmış 8/10
KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

7 Nisan 2017 tarihinde eklendi
Filmin temel aldığı gerçeklerin çok yakın bir tarihte gündemleşmiş olmasının yanında insanlarında çok hassas olduğu özel hayat ihlali durumu maalesef filmin başarısı açısından bir çıkmazda bırakmış.

Edward Snowden ın bu olaylar çerçevesinde vatan hainliği seviyesinde karalanması ve amerikan hükümetinin politik tutumu ve açıklamaları da tabii ki büyük etmen bunda. Yine de ben Oliver Stone gibi böyle hassaslıkların üstüne kılıcını çekerek giden bir yönetmenden biraz daha cesur ve dobra bir yapım beklediğimi itiraf etmeliyim. Tabi olayın taze geçmişi ve esin kaynağı snowden ın kendisi de onu dizginlemiş olabilir.

Yine de tüm dünyada bir anda sükse yapıp bir anda unutulup giden bu skandalı tekrar insanlara hatırlatan ve tekrar düşünmeye sevk eden Snowden kesinlikle izlenecekler listesinde bulunmalı diye düşünüyorum; iyi seyirler..