Başlat Ready Player One
3,9

Yigit S
Yigit S

26 Mart 2021 tarihinde eklendi
Steven Spielberg filmografisine bakıldığında en çok bilimkurgu türünde filmlere rastlanır. Blockbusterlarının ezici çoğunluğu bu türdedir.

Close Encounters of the Third Kind, E.T. The Extra- Terrestrial, Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park, Artificial Intelligence: AI, Minority Report, War of the Worlds.

Bir de serinin önceki üç filminin aksine bu kez bilimkurgu soslu bir macera olan Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull var.

RPO, usta yönetmenin Yapay Zeka ve Azınlık Raporu filmlerinde olduğu gibi geleceğin dünyasında geçen bir hikaye. Üçü de fütüristik / distopik bilimkurgular. Ama temaları farklı. Bu film sanal gerçeklik üzerine, biraz da türün ütopik bir örneği.

Ready Player One'ı diğerlerinden asıl ayıran tamamen olmasa da çoğunlukla bir bilgisayar animasyonu oluşu.Bu animasyon kısımı motion capture tekniğiyle çekilmiş.

Her Spielberg filmi bu da tam bir görsel şölen.Başta 80'lerden olmak üzere sinema, müzik, çizgi-roman ve video oyun dünyasına ait öğe, ikon ve karakterle dolu, hoş bir nostalji yaşatan, pop-kültür referansları bakımından en zengin film.

70'lerindeki bir yönetmen hem çocukluğu veya gençliği 80lere denk gelmiş hem de milenyum kuşağını yakalayan bir filme imza atıyor. Bu takdir edilesi.

The Shining sekansı muazzam. Başlangıçtaki Delorean'lı, T-Rex'li, King Kong'lu araba yarışı sekansı da harkulade.

insanlar günümüzde nasıl zamanının çoğunu sosyal medyada geçiriyorsa filmde de OASIS'de geçiriyor. Bitconvari bir durum da mevcut.

Spielberg sinemasına bayılıyorum. Jurassic Park sinemada izlediğim ilk filmdi. Ve o, 70'lerde, 80'lerde ve 90'larda harika filmler yaptı. O yüzden ben de kredisi yüksektir.

Başroldeki Tye Sheridan fiziksel olarak adeta genç Spielberg'e benziyor ve başarılı da.

Gelelim eksikliklere, bir kere bu filmde daha fazla öznel açıya ihtiyaç vardı. Yıl 2045 olmasına rağmen arabalar, silahlar günümüzdekiyle aynı duruyor. Yeterince siberpunk bir film değil. Oysa misal Azınlık Raporu filmi öyle miydi, o da 2054'te geçiyordu.

Sonuç olarak çok fazla beklentiye girmeden izlenebilecek, 2 saat 20 dakikalık keyifli ve eğlenceli bir şeyirlik. Spielberg'ün yılın ilk ayında altın küre ve oscar adayı ciddi filmlerinden The Post vizyondaydı. Şimdi de popcorn filmiyle karşımızda. izle ve izlet.