KaliteTAKİP
8 Nisan 2015 tarihinde eklendi
Yine bir Çağan Irmak klasiği.Yerli yapımlarımızın arasında dramın en kalitelisine imza atan Çağan başkan bu filmde de farklılıklar sunuyor önümüze.Öncelikle film Şark Bülbülü filminin harmanlanmış hali gibi olmuş.Farah Zeynep'te Öyle Bir Geçer Zaman Ki imajının aynısını gözler önüne sermiş.Film bi yandan nostaljik sevenler için de göndergesel öge dolu keyifli bi film olmus diyebiliriz.Filmin akışı ve olay örgüsü o kadar tatlı bi şekilde ilerliyor ki filmin nasıl geçtiğini umursamaz hale geliyorsunuz.Filmin müziklerine ise Kenan Doğulu imza atmış ki yer yer çok tatlı şarkılar dinlememize yol açtı buda.Gürkan Uygun'un rolü az olmasına rağmen görünce bi mutluluk oluşturdu çok kaliteli bi oyuncu rolüne iyi bürünmüş.Tabi asıl oyunculuk Hümeyra'ya aitti diyebiliriz.Her filmde oldugu gibi bu filmde de çok başarılıydı.Konu biraz daha geniş çaplı tutulabilirdi tabi zira filmin finali Tamam Mıyız filmini anımsattı ancak bu şekilde de yerli izleyiciyi elinde tutabilmiş Çağan reis, sonuç olarak kimsenin lafına aldırış etmeyin şiddetle tavsiye ediyorum özellikle çiftler için ideal bir film iyi seyirler...
Eleştirmen bu filme nasıl 3,5 yıldız vermiş anlamış değilim. Film inanılmaz güzeldi. Belki de ben Yeşilçam filmlerini çok sevdiğimden. Bilemiyorum. Ama herkese izlemelerini tavsiye ediyorum.
Film beni etkiledi. Filmin çekildiği Ödemiş gibi küçük Ege kasabalarına bayılırım. Görsellik açısından bu ok. Ama Mehmet Günsürlü sahneleri daha çok olmalıydı bence.Yaşadıkları aşkı, anılarını ve paylaşımlarını daha çok tutmalıydılar.Bir de Zeynep farahın oyunculuğunu çok da beğenmiyorum, Bir küçük eylül meselesinde de çok yetersizdi bence. Bu filmde anladım ki kadının sesi oyunculuğundan çok çok daha güzel.Filmdeki tüm şarkılarını kendisi bizzat seslendirmiş, bu açıdan tebrik ediyorum; ama oyunculuğu bana göre kötü...
Kesinlikle harika bir film zaten Çağam Irmak yine üst düzey bir şey başarmış, spoiler: bu müzik tutkusu olan bir kızın hayallerinden sevdiği adam ile gitmesini, şöhret basamaklarını çıkıp sonra bir anda düşüş yaşadığı mükemmel bir şekilde empoze edilmiş.
Fakat aradaki zaman grçişleri çok fazlaydı ve bir ara film nereye doğru gidiyor dedim.
daha filmin en başındaki diyalogların samimiyetinden, bizdenliğinden önsezmiştim filmin ne kadar harika olduğunu :) filmin her şeyiyle muhteşem bence.. oyuncuların performansına diyecek yok özellikle farah zeynep, mehmet günsür, ışıl yücesoy, hümeyra...her biri harikaydı.. hepsine hayranlığım kat be kat arttı gerçekten.. gözde çığacıyı da unutmayalım..filmin kurgusu, olayların geri dönütlerle akışı, bu akışların sahneleri, duyguların yansıtılması, kalbimize işleyen sözler, cümleler hayatımızdan parçalar, kıssadan hisseler, toplumun değer yargılarına yapılan yargı, öfkeye kine rağmen sevginin gücü, yani sıkmayayım ama vs vs vs. bir çok özelliğiyle, güzelliğiyle büyüledi beni diyebilirim..hele hele filme ismini koyan sahnede dondum kaldım beğeniden ;) demişler ya yorumlarda "klasik çağan ırmak filmi, bayat senaryo falan filan"..hııhh gülüyorum.. bu bizden bi parçanın olduğu bi hikaye sonuçta.. bu değerlerimizi var ettiğimiz sürece 'biz'iz biz :) emeği geçen herkese teşekkürler.. kesinlikle izleyin izletin derim..iyi seyirler..
Unutursam Fısılda, vizyona girdiği ilk günden beri bir süredir dikkatimi çekiyordu. E neticede bir Çağan Irmak filmi nasıl olsa. Ben de filme girmeye karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım çünkü bu film, Kış Uykusu'ndan sonra bu yılın en iyi Türk filmi.
Filmin konusu ve atmosferi eski Yeşilçam filmlerini andıracak şekilde, büyük bir dikkat ve özenle yapılmış. Bu film için büyük bir artı özellik öncelikle. Tema neredeyse tıpkısının aynısı. O zamanın dergileri, kıyafetleri, albümleri vb. her şey aynı. Bu konuda hiç bir sorun yok. Konusunu ise aslında biliyoruz ama bu konu bu filmde öyle bir işlenmiş ki sanki ilk defa izliyormuşsunuz hissi veriyor. Ayrıca film başta hafif bir şekilde başlıyor ama sonra bunların ısınma turları olduğunu anlıyorsunuz. Film bir süreden sonra öyle bir ilerliyor ki, o anları yaşıyorsunuz ve bitmesin istiyorsunuz bir yandan da. Özellikle de filmin final anı çok anlamlı ve güzeldi. Filmi mükemmel kılan bir etken de bu bir yandan.
Filmin başka bir özelliği ise duyguları seyirciye geçirebilmesi. Filmdeki komik anlarda gülüp, dramatik anlarda gerçekten de üzülebiliyorsunuz, içinizde hafif bir burkulma oluyor. Filmde bu etkenler epeyce var, seyirciyi sıkmayan türden hem de. Dozunda yani ve saçma sapan yere olmaması da güzel bir şey.
Aslında filmin iyi yanlardan bir tanesi de kötü yanının olmaması. Bu iyi yan ile kötü yanlar kısmından sonra da oyunculuklara geçelim. Oyunculuklar mükemmeldi, en iyisinin de iyisiydi, tam profesyonelceydi.Elbette ki bu dediğim etkene tam uyan oyuncular Hümeyra ve Farah Zeynep Abdullah. Hümeyra, en iyi ve içten oyunculuklarından birisini sergilemiş ve şarkı söylemesi ile de bir nevi şarkıcılık kariyerine dönüş yapmış. Aynı şey Farah Zeynep Abdullah için de geçerli. Farah, hem profesyonel oyunculuğu, güzelliği ve sesiyle seyirciyi büyülüyor. Aslında Farah'dan iyi şarkıcı olur. Sonra Işıl Yücesoy var. Işıl da mükemmel bir oyunculuk sergilemiş ve Hümeyra ile de kimyası tutmuş. Bunun dışında Mehmet Günsur da iyiydi ama Kerem Bürsin'in yanında sönük kalmış. Aslında oyunculukların hepsi iyiydi işte, hepsi de unutulmayacak cinsten. Buna konuk oyuncu Köksal Engür de dahil. (Hoş bir sürpriz olmuş
Sonuca varırsak eğer, Unutursam Fısılda mutlaka izlenmesi gereken, her yönden başarılı bir film. Mutlaka görülmesi lazım. Çağan Irmak yine yapacağını yapmış. Filmi vizyondan kalkmadan önce mutlaka izlemenizi tavsiye ederim, kayda geçirin bu filmi ve ilk zamanda izleyin! Pişman olacağınızı zannetmiyorum.
Televizyonda iki kez denk geldim ikisindede izledim ve ikisindede ağladım. Duygular o kadar iyi yansıtıldı ki bi an kendimi ordaki hanife karakteri gibi hissettim. Farah ve hümeyra harikaydı. Ama ben hemşire hanifenin ablalığına karakterine duruşuna hayran kaldım. Geçişlerde renkler ve seslerde çok güzeldi. Kısacası bol bol ağlatan güzel bir yerli film tavsiye ederim...
Işıl Yücesoy harikulade bir kadın ve bence filmin başrollerinin yeteneklerinden ziyade bu hanımefendinin performansı damga vuruyor olaya.. Fakat senaryo biraz karmaşık çünkü izlerken senaryonun ne üzerinden ilerleyeceğini kavrayamıyorsunuz , iki kız kardeşin aynı adama aşık olup daha sonra hesaplaşması mı yoksa aşk mı yoksa yaşlanınca başa gelenler mi.. Tabii hepsini izledik bunların filmde. Keşke bu film bir dizi olsaydı çünkü anlatılacak birçok olay çıkabilirmiş bu geniş senaryodan.. Belki yalnızca final bölümü bu film olabilirdi , müzikler (yani şarkılar) cidden iyiydi , hepsi birbirinden güzeldi.
Daha önce bir film için hiç yorum yazmamıştım bu filim gerçekten izlemeye değer oyuncu kadrosu mükemmel konusu mükemmel yönetmeni için ne diyeceğimi bilemiyorum çağan ırmak dendiği zaman akan sular durur zaten mehmet günsür farah zeynep hümeyra ve diğerleri çok güzel bir çıkarmışlar kesinlikle izlenmesi geren bir film diye düşünüyorum hem geçmiş dönemi yansıtan hemde dostluk aşk ve en önemlisi kardeşliğin anlatıdığı güzel bir yapım olmuş izleyecek olan arkadaşlara iyi seyirler... Gitmeyi düşünen arkadaşlara ise düşünmeyin gidin... :)
Işıl Yücesoy, Hümeyra ve Farah Zeynep çok başarılı oyun çıkarmışlar keza Mehmet Günsür de öyle... Müzikler için Kenan Doğulu'yu da tebrik etmek lazım. Klasik bir Çağan Irmak filmi olmuş . Çağan Irmak yine duygulara hitap etmeyi gayet güzel başarıyor. Dram ağırlıklı filimlere devam ediyor . Ancak O da Cem Yılmaz gibi kendini yenilemeli ve rutinden ayrılmalı artık. Zira insanlar Çağan Irmak filmine ; GİDİP GÜZEL BİR AĞLAYIM beklentisi içinde gidiyor. Bu beklentiyi karşılamak bir yönetmen için artık çok zor...Filim daha yüksek puanları hak ediyor ama beklentiler yüzünden düşük kalmış ne yazıkki..
Filmi bugün izleme fırsatı buldum.Bence gayet güzel ve yalın bir anlatım vardı.Filmde bir denge vardı bu yüzden çok başarılı geldi bana.Çağan ırmak yine izleyiciye istediğini vermiş bence.Ben oldukça sıkı bir mehmet günsür fanatiği olduğum için zaten film çok keyifli geldi.Dramı ve eğlenceyi belirli bir düzeyde abartmadan dengeli bir şekilde yansıtmışlar.Doğru oyuncularla çalışılmış filmin müzikleride çok orjinal ve güzeldi.Kenan doğuluda gayet başarılı bir iş çıkarmış.Saçma sapan türk sinema filmlerinin çekildiği bir dönemde bu tarz güzel gerçekçi filmlere ihtiyaç olduğu kanısındayım.Umarım çağan ırmak çizgisini bozmadan bu yalın anlatımıyla güzel işler yapmaya devam eder.Baştan sona bütün kadro harikaydı film için genel puanı oldukça düşük buldum.Bence yapılan birçok türk filminden çok daha güzel bir filmdi.
Kesinlikle Çağan ırmağın yeşilçam ruhunu en iyi aktardığı filmlerden bir tanesiydi. Gerek oyuncular gerek senaryo gerek kurgu gayet iyiydi. kesinlikle izlemelisiniz.