Yönetmenliğini Erden Kıral'ın üstlendiği filmin başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat paylaşıyor. Bir bölümü İzmir'de geçen hikayede köylerinden zorla göç ettirilen bir ailenin dramatik öyküsü beyazperdeye taşınıyor. Süsen, ailesinin söylediklerini dinlemez ve onlara sırt çevirerek Yusuf ile evlenir. Fakat hiçbir şey hayal ettiği gibi değildir.Süsen, dağılmış bir ailenin kızıdır. Babası İzmir'e taşınmalarından itibaren evi terk eder, ağabeyi Zahit de eve uğramaz olur. Süsen etrafında gelişen olaylardan çok etkilenir ve yeni bir hayata başlamak için çocukluk aşkı Yusuf ile hayatını birleştirir. Ancak evlenmek onun için kurtuluş değildir. Zamanla artan sorumluluklar ve birlikte yaşamaya uyum sağlamada sorunlar yaşarlar. Yusuf, evlendikten sonra süsen'in tanıyıp sevdiği adam olmaktan çok uzaklaşmıştır. Yine de beraber adım attıkları bu yeni hayata uyum sağlamak için birbirlerine ihtiyaçları vardır ve zorluklara birlikte karşı koymak zorundadırlar. Kadrosunda ayrıca Vildan Atasever, Teoman Kumbaracıbaşı, Hakan Karahan, Nur Sürer, Hakan Yufkacıgil, Ayça Damgacı ve İlyas Salman'ın da yer aldığı yapımın görüntü yönetmenliği ise usta isim Feza Çaldıran'a ait...
Beyazperde Eleştirisi
2,0
Yetersiz
Gece
Toplumsal gerçekçi dinamikler...
Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
1970 sonu - 1980 başında imza attığı toplumsal gerçekçi içerikli filmlerle dönemin sol fraksiyonlarına eş zamanlı sinema ürünleri veren Erden Kıral’ın filmografisi aslında Türk sinemasının evrimini de takip etti desek, yeridir. “Darbenin vurduğu Türk sineması” sonrası 1990’lı yıllar boyunca da Avcı dışında beyazperdede kayda değer filmine pek rastlayamadığımız Kıral, son beş-altı yıl içerisinde çektiği Vicdan, Yük ve Gece ile yükselişe geçen yerli sinemamızda “ustalar kuşağında” kendisine ve sinemasına yer bulmaya çalışıyor. Bu açıdan bakıldığında Kıral’ın sinemasında kullandığı çatı öyküler, halen toplumsal gerçekçi dinamikleri bünyesinde muhafaza ediyor. Başrole iki parlak ismi yerleştirdiği Gece filminde Kıral, Vicdan ve Yük’teki gibi kamerayı alt sınıfa, ‘getto’ mahallelere ve ‘baştan kaybedenlere’ çeviriyor gene. İlk başta Süsen (Nurgül Yeşilçay) ve Yusuf’un (Mert Fırat) hastalıklı
Bazı hayatlar vardır ki hiç kimsenin umurunda değildir. Dönüp de kimse bakmaz o hayatlara, neden bu halde diye kimse sormaz. Erden Kıral’ın son olan Gece, bu hayatları gerçekçi bir şekilde beyazperdeye taşıyan az sayıdaki filmlerden biri. Süsen (Nurgül Yeşilçay), dağılmış bir ailenin büyük kızıdır. Babasının ortalarda gözükmediği, abisinin dağa çıktığı zamanlarda Yusuf’la (Mert Fırat) olmayı tercih ...
Devamını oku
Aamir Khan
Takipçi
389 değerlendirmeler
Takip Et!
1,5
7 Haziran 2020 tarihinde eklendi
Valla kendimi zorladım ama yok beğenmedim. Duygular yansıtılamamış. Yavan kalmış bişeyler. Sanki anlatmak istemişte sonra vazgeçmişte film öylece kalakalmış gibi. Zaten bu tarz finallerden nefret ederim. Eee diyorsunuz filmin sonunda. Yani izlemeyin dostlar.
Mert H
Takipçi
1.228 değerlendirmeler
Takip Et!
3,5
8 Mart 2015 tarihinde eklendi
Film için neden herkes olumsuz yorum yazmış , neden bir mesaj verilmek isteniyor denmiş. Bana göre gayet gerçekçi gayet doğal ve olabilecek olaylar üzerine gidilmiş ve ben bir mesaj görmüyorum.. Gavat bir adam ve sürtük bir kadın evlenirse ne olur ? sorusunun cevabını veren bir film. Kesinlikle vakit kaybı değil , beklentim düşük olduğu için güzel buldum belki de..
Hadis G.
Takipçi
1 değerlendirme
Takip Et!
0,5
15 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Konu yok. Heyecan ya da mantık sıfır. Filmin sonunda arkadaşlarımızla neden ilk başta çıkmadığımızı tartıştık. O kadar ucuz bir çekilmiş ki siz elinizdeki o akıllı telefonlar ile çok daha iyi bir film çekeceğinize inanacaksınız. İlyas Salman gibi bir adam da kariyerinin kafasına sıkmış resmen çok yazık. Eminim ki bundan daha kötü bir film izleyemem.
Filmin çekim mekanları arasında İzmir de yer alıyor.
Yönetmen Görüşü
Filmin yönetmeni Erden Kıral, Gece hakkında şunları söylüyor: " Bu film bir psikodramadır. Bilindiği gibi; bir fikrin insanların aklına açıkça ifade edilmeden düşürülmesi 'dramatik formun' özünde vardır. Bu prensibe bağlı kaldım."
Karakterler Hakkında
Yönetmen karakterler üzerinden ise şöyle bir değerlendirme yapıyor: "Öyküde 'geçmiş' karakterlerin kimliğidir adeta. Gelecek ise kurtuluş kapısı sanki. Bir illüzyondan bir diğerine salınırken 'şimdiyi şimdi için istemek' lazım."
Nurgül Yeşilçay; siyasi duruşu gibi silik, gereksiz bir film çekmiş. Nurgül Yeşilçay'ın kendisi çok itici zaten. Yakın zamanda İngilizce konuşan Kürtler'in İngilizce konuşmamasını emretmişti. Sen kimsin diye sorarlar. Kürtler'in milliyetçileşmesi çok mu hoşuna gidecek? Derdin ne, amacın ne Nurgül Yeşilçay? Şunu bilmen gerekir ki, etnik kışkırtmaların sonu bir toplumun aynı denizde boğulmasıdır. Sen Bebek'te oturmayı yalnızca kendi gibilerine layık görüyorsun. Oralardan sosyalistlik komik olmuyor mu? Ayrıca sosyalizm gibi miadını doldurmuş bir kafayla nereye kadar...
Yorumları göster
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.