Eymen17
4 Kasım 2020 tarihinde eklendi
Siccin serisinin en kötüsü siccin pek sevmem dabbe yi daha çok benimserim ancak 4 ile 6. filmleri güzeldi. Ama serinin ilk filmi çok sıkıcı bir film siccin 1 olaylar birbirine bağlanılamıyor korku sahneleri bırak korkmayı irkilmeyi bile sağlamıyor hikayede hep alışkın olduğumuz cin hikayelerinden farksız değil siccin fanaticlerinin en sevmediği siccin 5 bile bence daha iyi kısacası zaman kaybı
Korkutucu bir film ama, senaryonun temelindeki ve ilerleyişindeki yanlışlıkları görmezden gelirsek. Filmin başından başlarsak : Öznur Halaoğlu Kudreti kendine aşık etmek için cinci hocaya gider ama hoca hala oğlu ile haram diyerek büyüyü yapmaz ve cinlerle Öznur'u korkutur. Demek ki hoca efendi haramdan korkuyor. Büyü haram değl mi? Sonra tekrar Öznur, aynı şey için tekrar gelince, hoca Öznurun başına gelenler için ben seni uyarmıştım der ama, bu sefer büyü yapmayı kabul eder?. Öznur'un istediği Kudretin kendisine bağlanması hocanın yapacağı büyüde böyle bir şey yok o sadece Kudretin yalnız kalmasına neden olacak büyü yapacaktır. Sorun burada başlıyor Kudret yalnız kalınca Öznura aşık olacak mıdır belli değil. Bundan hiç bahsedilmez. Ayrıca sanki aşk büyüsü yokmuş gibi. Büyüler hadislere ayetlere dayandırılıp binküsür yıllık bir geçmişi varsa hoca efendi teknolojik büyü icat etmiş ki fotoğraf istiyor.? Öznur hocanın istediği saç ve kanı bulmak için Nisanın banyosunda tarakta bulduğu saç tellerini peçeteye sarar halbuki, evde bir genç kız vardır. Nasıl emin olur saç telinden.? Saç telini alıp çıkacakken çöpe atmaya yeltenmez mi!! En azından hareket bu şekilde ama orada başka bir şey görür vs. Gereksiz anlık ses efektleri ve bağırtılı diyaloglar filmin diğer zayıf yanları. Finalde çarçabuk bitiveriyor ve olanlar bilgi olarak perdeye yansıtılıyor. Gerçek hikayeymiş..