cmalgac
3 Kasım 2016 tarihinde eklendi
Atlatılan bir travma sonrası dramatik şekilde hayatı değişen hayata küsmüş bir kişi ile karşı cinsin ilişkisini inceleyen sayısız filmden yeni bir tanesi. Kötü demek büyük haksızlık olur fakat Emily Clarke'ın harika oyunculuğunun tek başına götürdüğü film, hiç bir merak, sürükleyicilik, heyecan barındırmıyor. Film başladığında nasıl biteceğini bilmek, bu filme kadar bu tarz filmlerden alınan mesajlardan ötede hiç bir mesaj verememek, filmi vasat üstü duygusal filmler kategorisine mahkum eden eksiklikler olmuş. Yine de bir kere izlenir, genel hatlarıyla beğenilir olmuş. İyi seyirler.
Jojo Moyes'un kitabı son dönemin popüler aşk hikayelerinden biriydi. Belki hikaye çok da yeni değil, daha önce farklı şekillerde, pek çok defa tekerlekli sandalye veya yatağa mahkum olmuş insanlar ile bakıcılarının aşk veya dostluk ilişkilerine şahit olmuştuk. Çok da hassas, önemli bir konu. Burada da zengin, popüler, aktif bir genç adamın aynı durumda kaldığını görüyoruz. Bakıcısı da o heybetli "Khaleesi"den tamamen farklı bir Emilia Clarke. Kimyaları tutuyor tabii ki ve aslında yine çok da yeni olmayan bazı olaylar cereyan ediyor. Okuması, anlaması, duygulanması, hatırlaması kolay bir kitap, ve aynı şekilde filminin de izlenmesi çok kolay. Böyle olunca da bestseller oluveriyor zaten. Aynı hikayeyi, aynı karakterler ile, biraz da kendine has bir sempatiklik katan bir atmosfer ile tekrar izlemek ve son yılların dillerde dolanan bir popüler edebiyat olayını öğrenmek istiyorsanız buyurun.
Emilia Clarke a bayıldığım için bu filmi izlemek istedimm. Film çok akıcı ve yüzde tebessüm uyandıran türde bi filmdi. Senaryonun geneli çok orijinaldi diyemem ama konu güzel tasarlanmış ve güzel işlenmişti. Mekan ve renklerin çok güzel kullanılmasının yanısıra Emilia, Lou karakterine can katıyor ve filmi güzelleştiriyor. "Love, Rosie"den hatırladığım Sam Clafin ise zirvedeyken bir anda en dibe vurmuş bir karakteri çok iyi canlandırıyor ve tüm duyguyu çok iyi veriyor. Filmin genelinde arkadaşlığı, dayanışmayı, romantizmi ve fedakarlıkları görüyoruz. izlerken bitmesin istediğim tatlılıkta bir filmdi ancak sonunda gözlerim doldu. Zaten çok meşhur olan kitabının, oldukça güzel bir uyarlarlaması bence. "filmdizifalann" instagram sayfama bakabilirsinizz:)
Romantik-Dram türünde sürükleyici ve güzel bir filmdi. Sonuna kadar kendini izletti. Eleştiri olarak, aşk duygusunu pek hissettiremediklerini, yüzeysel bir şekilde anlatıldığı kanısındayım. Filmin sonunu da daha güzel bitirebilirlerdi. Ayrıca erkek oyuncunun vermiş olduğu son kararla, izleyiciler tarafından haklı mıydı? haksız mıydı? şeklindeki başlıkla tartışamaya açık bir ortam yarattığını düşünüyorum. Her ne kadar eleştiri ucu açık olsa da genel olarak beğendiğim bir film oldu. Tavsiye ederim.