rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
5 Şubat 2018 tarihinde eklendi
Sayısız savaş filmi içerisinde kendine özgü bir yer edinebilmek kolay değildir. "Land of Mine" bunu başarıyor. Mekan, oyuncular, müzik kullanımı, her şeyiyle. Almanların gözünden, Danimarkanın gözünden konularına girmeyi gerekli bulmuyorum. Drama odaklanmak lazım. Dramı yoğun şekilde hissettirmeyi başarıyor film. Elde ettiği adaylık ve ödülleri hak ediyor.
4 X 4 LÜK ÇOK AZ BİLİNEN BU MÜKEMMEL FİLMİ HERKES İZLEMELİ 10/10
İkinci Dünya Savaşının bitimi ile başlayan hikayeleri anlatan filmler genelde az sayıdadır.. Almanya Sıfır Yılı, Bisiklet Hırsızları, Mayısta 4 Gün, Berlinde Bir Kadın, 19 Yaşımdaydım, Kamp-in Tranzit gibi bu anlamda bazı filmler izledim genelde tabi dram boyutu savaştan daha ağır filmlerdir, ancak bu filmin diğerlerine nazaran bende böylesine derin iz bırakacağını hiç tahmin etmemiştim. Film birçok duyguyu barındırıyor ve insanı sarsarcasına düşündürüyor.. filmin hikayesinin gerçek oluşu sizi bundan 71 yıl öncesine götürüp o hisleri yaşatıyor... İkinci Dünya Savaşı konulu filmleri birçok insan sever birçoğu da sevmez ama bu filmin kalitesi ve yaşattığı duygu bence herkes tarafından mutlaka izlenir... tek kelime ile söyleyecek olursam "Mükemmel"
Çok çarpıcı ve az bilinen bir film daha. Savaşın sonunda geride kalan masumları, esirleri, çocukları acı bir şekilde bize gösteren film. Filmin oyunculukları saolsun her duyguyu bizzat yaşıyorsunuz. Çocukların gözlerinin içinde ki özlemi, elleri titrerken ki korkusu... Ben içimde yaşadım. Filmde komutanın da dediği gibi '' Onlar çocuk. Annelerinin bir bağırışıyla korkudan kaçışan çocuklar. '' Savaşın sorumluları emir kulları, çaresizler,çocuklar değildir onları bu duruma sokup hepsini birbir kendi hırsları uğruna ölüme gönderenlerdir. Daha fazla izlenmeli ve izletilmeli
Savaşın gerçek yüzünü , savaşta esir düşen insanlara yapılan zulmü gösteren, savaş kalıntılarını küçücük çocuklara temizletmeye çalışan bir insanlık ayıbına daha şahit olmuş olduk. Konusu itibari ile her duyguyu hissettiren, dram yönü kuvvetli bir filmdi. Esir çocukların evlerine, ailelerine dönüş umuduyla tüm çabaları yürek burkan cinstendi