Son Mektup
2,7

mehmet f.
mehmet f.

23 Mart 2015 tarihinde eklendi
Çanakkale zaferinde büyük pay sahibi olan Gazi M.Kemal ATATÜRK'e sadece bir kelime ismi geçmesi ve Atamızdan hiç bahsedilmemesi çok manidar ve bu durumu esefle kınıyorum. Atatürk sevgimizi isteseniz de içimizden atamayacaksınız. yazık çok yazık.
Mehmet D.
Mehmet D.

23 Mart 2015 tarihinde eklendi
Film gayet güzel ancak sonunda pek mutlu bitmemesi hoş olmadı. Keşke yüzbaşı yaşasaydı. Daha güzel bitebilirdi.
Mancala
Mancala

23 Mart 2015 tarihinde eklendi
Dün akşam izledim filmi. Çanakkale savaşlarında belkide onlarca film çıkabilir, savaşın hava ve deniz savaşı kısmına odaklanmış. Ben oldukça başarılı buldum. Çanakkale savaşını konu alan başka filmlerde çekilir umarım.
Deniz ve hava savaşında Atatürk'ü görememekten şikayetçi arkadaşlara da Atatürk'ün yer aldığı kara savaşlarını konu edinen bir filmi çekmelerini tavsiye ediyorum.
bahadır X.
bahadır X.

23 Mart 2015 tarihinde eklendi
Filmi İzledim. Güzeldi. Evet kusursuz değil ama güzel ve keyifliydi. Sonra yorumlara baktım yine bir asma kesme , linç etme her zaman olduğu gibi insanları etiketleme. Bu ülkede niye iyi bir şeyler yapılamıyor diye oturup düşünelim hep birlikte.Kabul edelim ya da etmeyelim film Türk Sineması için bir sınıf atlama hamlesidir. Bu anlamda teknik olarak başarılmış ve başka filmlerin teknik olarak bunu geçmesi gerekeceği için yeni bir çıta olabilmiştir.
Şimdi gelelim takılınan diğer konulara evet aşk var. Bir kere bire dile dökülememiş bir aşk sizi niye bu kadar rahatsız etti...
Birde Mustafa Kemal az varmış diye eleştirenler; Can Dündar "Mustafa" diye bir film yaptı tertemiz bir işti.
En çok o linç edildi. yani mesela Mustafa Kemal değil eğer bir iş yapacaksan bizim istediğimiz gibi bir iş yapacaksın. İş iyi olabilir ama illa benim istediğim gibi olacak.Peki kardeşim hanginizin istediği gibi bir iş olacak bu ?
Sonuçta bu bir hikaye anlatma çabası. Adam kendi hikayesini böyle kurgulamış. Lezzetli mi? evet lezzetli.
Teknik olarak iyi mi? iyi.
Şimdi mızıkçı çocklar gibi bana ne bana ne benim istediğim gibi değil demenin manası yok. Kaygısız izlerseniz keyif alırsınız.
Sonuç olarak emeği geçen herkesi tebrik ediyorum iyi bir iş çıkarılmış.Herkese tavsiye ederim.
Tamer k.
Tamer k.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
Yorumları okuyorumda sanki başka bir fim izledim iyiki yorumlara bakmadan gitmişim
Filmi izledim bana göre gayet başarılı
Safımız belli yapanların ellerine emeklerine sağlık ben aşk filmi değil fedakar insanları seyrettim.
Bu tür yapımlara gidip vereceğimiz destekle daha iyileri yapılacaktır.
Ben hiç sıkılmadım bütün aile seyrettik.
Emeği geçen tüm ekibin eline yüreğine sağlık
Ersin A.
Ersin A.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
hükümete yalakalık yapacaz diye güzelim flmi REZİL ETMİŞLER.film konuyu işleyiş ve sahneler açısından oldukça başarılıydı; ancak alman generallerin bile isimlerinin geçtiği yerde ÇANAKKALE HARBİNİN KADERİNİ ÇİZEN , MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' E YAPILAN SAYGISIZLIK KÜÇÜMSENMEYECEK KADAR DA BÜYÜK VE ADİCEYDİ.120 FLMİNİN YAPIMCISI MALESEF BU DEFA HÜKÜMETE YALAKALIK YAPAYIM DİYE İZLENME REKORLARI KIRACAK FİLMİ REZİL ETMİŞ,SENARİSTEDE YAZIKLAR OLSUN !...FİLMDE AYRICA RESMEN ÜMMETÇİLİK İDEOLOJİSİ VURGULANARAK KURTULUŞ MÜCADELESİNİN TÜRKÇÜLÜK-TURANCILIK FELSEFESİYLE YÜRÜTÜLÜP BU ŞEKİLDE BAŞARIYA ULAŞILDIĞINIDA YALANLANMIŞTIR,BU ŞEKİLDE APAÇIK ŞEKİLDE HÜKÜMET OYUNU BİR FİLM OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR!.
imge nur a.
imge nur a.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
birşeyler eksikti. atatürk, seyit onbaşı...daha neler eksikti. çanakkale filminden ziyade aşk filmi
ali ş.
ali ş.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
Bu şavaşta tarih yazmış atatürkün isminin bir kelime ile sınırlı olması talihsizlik ,ede bizede gitmemek düşüyor...
Murat K.
Murat K.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
Sinema dünyasında bazı filmler oldukça gayret gerektirir.O filmleri meydana getirebilmek için titiz bir çalışma gerekir.Savaş filmleri de tam bu tarz filmlerdendir.Bu kadar gayret gösterilen titiz çalışılan bir savaş filmi olan Son Mektup'u şu ayrıntı yoktu diye eleştirmek haksızlık olur.Çünkü bir savaş filmi o savaşın tüm ayrıntılarıyla değil genel bir portre çizerek anlatmalıdır.İnsanlar savaşın ayrıntılarını pekala ansiklopedilerden de öğrenebilirler.Ancak yine de unutulmaması gereken bazı kilometre taşları vardır ki Çanakkale Savaşı için şüphesiz bu kilometre taşı Mustafa Kemal'den başkası değildir.Sanki savaşta hiç yokmuş,tek el mermi atmamış,ölümden dönmemiş,Conkbayırında askeri dehasını kullanmamış gibi ilerliyor  tüm film.Bu zamana kadar yapılan en Mustafa Kemal'siz Çanakkale filmi.Filmde aslında pek Çanakkale'de yok.İki buçuk saatlik filmde torutopu 1 adamakıllı savaş sahnesi gördük.Özhan Eren 120'deki gibi işi aşkla süsleyeyim derken filmi aşkla boğmuş.Mustafa Kemal'lerin destanı diye gittiğimiz film kahraman tayyareci ile hemşirenin aşkı olmuş.Lütfen bana önemli olan ne anlatıldığı değil nasıl anlatıldığıdır geyiğiyle gelmeyin.Hayır efendim ne anlatıldığı en az nasıl anlatıldığı kadar önemlidir.Çocuklarınızı bu filmden uzak tutmanızı tavsiye ederim.Zira bu filmi izleyen masum beyin Çanakkale'yi çok abartığımızı,Atatürk'ü gözümüzde çok büyüttüğümüzü düşünebilir.Sanırım asıl hedefte bu.Onla bunla silemediler filmler silecekler güya Atatürk'ü.Şunu söyleyeyim ; Buna hiçbirinizin gücü yetmez.Ancak böyle beş para etmez filmler yapar,koltuğunuza oturursunuz !
Gökhan O.
Gökhan O.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
Aşk filmi izlemek isterseniz anlamlı bir film diyebilirim fakat farkederseniz ona bile anlamlı diyorum. Aşk konusunu bile çok iyi hissettiremediler bana. Çanakkalede olanların sadece arka planda yaşananlarını işlemek hiç olmamış. Teyyare leri bile o dönemlerde haber amaçlı kullanmış şehiterimiz.Fakat bu film de teyyarelerle savaş yapıyorlar. Birkaç savaş sahnesi ve görsel efektler dışında olmamış diyebileceğim bir film. Çanakkale filmi bu kadar basit olmamalıydı. spoiler: Atatürk
adının sadece 1 kere geçmeside üzücü bir durum.
dürt k.
dürt k.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
Özhan erenden 120 kadar güzel bir film bekliyordum bu onun kadar değildi biraz ağır ilerliyor film ama komutanların askere konuşma sahnesinde tüylerim diken diken oldu
Acun S.
Acun S.

22 Mart 2015 tarihinde eklendi
vakit kaybı. biz harbi anlatmasını beklerken filmde dramatik aşk filmi sanki. emeğe saygı ama bu emek kime hizmet ediyor bilmiyorum...
Ömer Ö.
Ömer Ö.

21 Mart 2015 tarihinde eklendi
....................................................................................................
Abdurrahim D.
Abdurrahim D.

21 Mart 2015 tarihinde eklendi
yazık olmuş iki uçak sahnesi ve aşk çanakkale bu mu yani
Hüseyin T.
Hüseyin T.

21 Mart 2015 tarihinde eklendi
Filmeden çıkalı 2 saat oldu. Filme gitmeyi düşüneneleri uyarmak için yazıyorum. Çanakkale ruhunu hiç ama hiç yansıtamamış (belki 10 - 15 dakikalık bölüm) bir film. Aslında direk olarak aşk filmi olarak ta çekilebilirmiş. Tabi o zaman bu kadar hasılat yapamaz. Zaten amacın ne olduğunu da yazmış oldum. Para kazanalım diye bu konuyu mu seçmeliydiniz. Böyle bir filmi yapanları kınıyorum. Size tavsiyem Çanakkale filmi niyetiyle giderseniz büyük hüsrana uğrarsınız. Kesinlikle gidilmemesi geren bir film. Paranıza yazık