Aslı Özalp
1 değerlendirme
28 Haziran 2020 tarihinde eklendi
Film keyifli, eğlendik.Ancak şu Şirinceli Cemal'in şivesi kesinlikle hatalı ve nasıl araştırmadan bu dili kböyle rahatça kullandılar hayret ettim.Selanik mübadillerinin yaşadiği bir köyde sirince yerlisi diye konuşturulan Cemal Denizlili şivesiyle konuşuyor.
Deliha bir deli kız. Saf, cesur fakat hiç bir erkek tarafından kız gibi görülmeyen bahtsız biri. Gerçek adı Zeliha olmasına rağmen mahalleli tarafından buna istinaden deliha diye çağrılır. Yanlış anlamalar neticesinde bir Cemil adında fotoğrafçıya(Barış Arduç) vurulur. Olaylar bunun akabinde gelişir. Film bir nevi dişi Recep İvedik tarzında. Argo replik dozajı onun kadar olmasada yine gişe kaygısı nedeniyle kurguda yer almış. Oyunculuk olarak pek tabii ki Gupse Özay rolünün hakkını vermiş. Ona yardımcı olarak Cihan Ercan(Cemal) ve Korhan Herduvar(Tayyar) filmde işin hakkını vermişler.
Vakit geçirmek için izlenebilir, fakat tekrar izlenebilecek ayarda bir film değil. Gupse'nin performansı güzel denebilir fakat ahım şahım değil. Zaten filmi sadece Gupse izlettiriyor.
Beyazperde.com'a bugün üye oldum ve Deliha filmini bugün annemle birlikte izledim. Güzel bir film, izlerken sıkmıyor. Deliha ve Havva karakterleri güzel işlenmiş. Düğün fotoğrafları sahnesi de komikti. Ara sıra terbiyesiz kelimeler filmde yer alsa da bir hanımın senaryosunu yazdığı bir filmde bu tip kelimelere rastlamak ilginç. Keyifle izlenebilecek bir film. Önümüzdeki hafta sonu annemle birlikte Hadi İnşallah filmini izleriz belki. İyi seyirler...
Gupse Özay çok iyi bir oyunculuk performansı çıkartmış tebrik ediyorum . Bu rolü böyle iyi oynamak her kişinin harcı değildir . Filmde komik sahneler var , ancak duygusal sahneler de vardı birkaç sahne , o duygusal sahneler biraz daha duygusal anlatılmalı hazırlanmalıydı . Çok iyi diyemeyiz ama iyi diyebiliriz film için
Gupse Özay gerçekten güzel bir tipleme yapmış. Yürüyüşünden mimiklerine, sesine kadar tüm film boyunca bu tipini stabil bir şekilde de tutmuş. (Peki. Şarkı söylediği yer hariç.) Yönetmenlik yer yer iyi olsa da, bazı klasik sahnelerde kamera rejisi değil ama sahneleme biraz zayıf düşüyor. Yan karakterlerden bazıları çok iyi oynarken, bazılarının oyunları ise fazlasıyla sallantıda. Düğün fotoğraflarının tematik çekimi sahnesi son derece sempatik. (Spoiler değil. Filmi izlediğinizde anlayacaksınız bu yorumu.)
deliha filminin ilk kısmı komedi ikinci kısmı ise daha çok duygusal tarafı ağırlıklı olmakla birlikte komedi olduğunu söyleyebilirim film güzeldi özellikle incir reçelinden sonra başyapıttı diyebilirim;)
Bu hafta vizyona giren, yönetmenliğini Hakan Algül' ün, senaristliğini ve baş rolünü ise Gupse Özay' ın üstlendiği Deliha, Türk sineması endüstrisinin lokomotifini oluşturan komedi türünün başarılı bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.