İftarlık Gazoz
Ortalama puan
3,8
660 Puanlama

97 Kullanıcı yorumları

5
37 Eleştiri
4
18 Eleştiri
3
10 Eleştiri
2
8 Eleştiri
1
9 Eleştiri
0
15 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
Ali T.
Ali T.

2 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
30 Ocak 2016 tarihinde eklendi
iftarlı gazoz filmini izledim..oyunculuğu güzel..yönetmenin simge filmi olmuş..son sahnede ilk okul öğrencilerinin mezarlığa gelerek mezar üstüne gazoz dökmeleri çok saçmaydı...biraz daha ağlatmak adına bu sahne olmamamış..ayrıca küçük oyuncu 20 li yaşlara geldi..cem yılmaz iki büklüm oldu..ama anne ve baba aynı kaldı..simge ve slogan çok fazla işlenmiş..cem ali baba ve 7 cücelerdeki başarısız senaryo.ve filmi bize unutturuyor.Cem yılmazın en güzel filmi hokkabazdır..bence..hatta n.b.ceylan -f.akın-y.turgul-ö. vargı filimleri ve sürü, umut, yol ,anayurt oteli,masumiyet ile türk filmleri arasında en iyi filmdir..sırası ile av mevsimi her şey güzel olacak gora vizontele güzel filmleridir..
Barış G.
Barış G.

1 değerlendirme Takip Et!

3,5
30 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Güzel filmdi sıkılmadan izleyebilirsiniz. Çocuk ilerde büyük oyuncu olur benden 10 üzerinden 10 aldı.
Birkan K.
Birkan K.

Takipçi 51 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
31 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Yüksel Aksu çok ses getiren filmi “Dondurmam Gaymak” ve ikinci filmi vasatı aşamayan “EntelKöy EfeKöy’e Karşı” filmlerinde sıcak komedilere imza atarken, yerel hikayeler anlatarak, evrensel ve tüm Türkiye’nin meselelerine gönderme yapmıştı. Yönetmen, İftarlık Gazoz’da bu ekolü devam ettirirken, hem daha yüksek bütçeli, hem bir dönem filmi, hem önceki işlerinden daha iddiaalı bir filme imza atmış. Yine Muğla’da geçen ve şivelerin abartısız kıvamda olduğu bir filmle karşımıza çıkmış Aksu. Öyleki Cem Yılmaz bile eğreti durmayan Muğla şivesiyle, naif ve dozunda bir oyunculuk sergilemiş. Yönetmen, yine küçük yaşamların, büyük hikayelerinden birini anlatmış. Bu arada filmdeki baş karakterimiz Cem Yılmaz değil muhteşem oyunculuğu ile küçük oyuncu Berat Efe Parlar’dır. Cem Yılmaz gişe açısından izleyiciyi sinema salonlarına gelmesinde etkili olabileceği gibi, oyunculuk açısından da her geçen gün daha da ustalaşıyor. Ege şivesi, filmde sivrilmeden, dozunda yaptığı oyunculuk ile benden tam puan alırken. Dramada da ne kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor bu filmde. Bu arada “İftarlık Gazoz” için Cem Yılmaz’ın oynadığı en siyasi film diyebiliriz. Gerçi Cem Yılmaz’ın oynadığı karakter Gazozcu Cibar Kemal, orta yolcudur. Filmde en sevdiğim repliklerden biri şuydu; “Cenab’ı Allah dünyayı yarattı, Atatürk vatanı kurtardı. Fazlasına gerek yok.” Yönetmen, Cem Yılmaz ve Macit Koper dışında yüzüne aşina olduğumuz oyuncularla çalışmamış, bazı figürasyonu bol sahnelerde, olmamışlıklar can sıksa da, genel hatlarıyla çekimler ve detaylar başarılı. Özellikle gece tarlada, gaz lambaları ile tütün topladıkları sahne muhteşem olmuş. Dönem filmi olması ve sıcaklığın hissiyatı açısından görüntü yönetmeni çok başarılı bir iş çıkarmış. Ama biraz tuz, biraz şeker, biraz biber ekleyeyim derken, film senaryo açısından çok ritimsiz olmuş. Filmin ilk yarısı 1970’li yıllar, çocuğun mutluluğu, Muğla insanının sıcaklığı ve usta ile çırak arasındaki diyaloglar harika giderken, ikinci bölüm çocuğun oruçla olan imtihanı ve son 10 dakikalık zorlama dram sahneleri filmin büyüsünü bozmuş. Biraz eski usta çırak ilişkileri, biraz emek sermaye kıyaslaması, biraz din ve ramazan üzerine konular, ironik bir şekilde birbirine bağlanmak istese de tam anlamıyla hangi mesaj verildiği veya filmin konusu bütünlük kazanamamış.

Filmin ilk bölümü “Dondurmam Gaymak” son 10 dakikası ise “Babam ve Oğlum” olmuş. Dramın dibine vurulduğu son bölümler de seyirciyi ağlatmak için tüm kozlar ardı ardına oynanmış. Bu da filmin sıcaklığını öldürmüş. Filmde anlatıldığı gibi Keşke Coca Cola soğukkuğunda değil de, Gazozcu Cibar Kemal’in el yapımı gazozlarının samimiyetinde kalsaydı hikaye. Çocukluğun saflığı, her söylenen sözden, sevdiklerinin anlattıklarından etkilenilmesi çok güzel anlatılmış. Çocuğun oruç tutarken yaşadığı gerilim güzel tırmandırılmış. İşin özü vizyondaki filmlere baktığımız da gişe filmlerinden farklı bir iş olmuş olsa da ne yazık ki tam olmamış. Gülmek için gidiyorsanız, gülmekten daha fazla ağlayacağınızın garantisini verebilirim size.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

Takipçi 1.469 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
21 Mart 2016 tarihinde eklendi
Kısmen 'Dondurmam Gaymak' filmini hatırlatan yapım ilerleyen sahnelerinde politize olmuş bir şekilde devam ediyor. Bu durum maalesef filmi siyasi bir görüşün tarafı haline getirmiş fakat yine de seyir keyfi açısından iyi bir yapım 7/10
Mert H
Mert H

Takipçi 1.632 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
14 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Filmin ilk sahnesinden, direkt olarak sonu tahmin edilebilir. Filmin en gerçekçi sahnelerinden biri plajda geçiyor diyerek çok küçük bir spoiler vereyim. Öte yandan filmi gereksiz uzatılmış olarak buldum. Sanki yönetmenimiz, belli bir süreyi doldurmak için bol bol gereksiz sahne ile senaryoyu koparmış. Bu zaman uzunluklarına rağmen filmin sonu tam olarak bağlanamıyor. Cem Yılmaz'ın yine müthiş bir oyunculuk sergilediği ve boş zaman doldurmak için izlenebilecek güzel bir film, diyerek bitirebilirim.
cmalgac
cmalgac

Takipçi 57 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
3 Kasım 2016 tarihinde eklendi
Çok güzel yerlere temas eden bir konusu var. Zaten yöresel şivenin kendine has mizahı da var iken, Cem Yılmaz'ı da o kılıkta görünce kendinizi gülmekten alamıyorsunuz. Hiç sıkmadan, konuyu uzatmadan, aşırı siyasi mesajlar vereceğim diye belli kesimleri karşısına almadan çok güzel yöresel güldürü-tiyatro tadında bir film olmuş. Cem Yılmaz 10 puan alırsa, Berat Efe Parlar (Adem) 11 puan alır ve geleceğin yıldız oyuncusu olmaya göz kırpar.
erk006
erk006

2 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
7 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Oyuncular çok iyi, ama kurgu felaket! Oyuncuların gösterdiği performansın hatırına 3 yıldız veriyorum...
Murat 1925
Murat 1925

2 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
14 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Filmin buradaki puanını görünce ve olumsuz yorum yapanları görünce yorum yapmalıyım diye düşündüm. Film vizyona girdikten 1 gün sonra gittim sinemaya. Kısaca açıklamak gerekirse [/spoiler]filmde küçük bir çocuğun bütün gün oruç tutması çok uzun süre konu alınmış, filmin neredeyse yarısından fazlası bu konu üzerinde geçti ve bu da beni sıktı. [/spoiler]
Filmin sonu çok dramatik bitti. Ama Hasan karakterinin orada Adem spoiler: için ağlaması da bana soracak olursanız baya bi saçmaydı.

Ha film izlenir mi izlenmez mi diye bana soracak olursanız, evet izlenir ama çok da birşey beklemeyin derim.

*Burada bu filmin kullanıcı puanları Kötü Kedi Şerafettinden daha az almasını anlayamadım.
Selçuk E.
Selçuk E.

1 değerlendirme Takip Et!

3,0
7 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Film seyirciye kendisini Ula'nın içinde, filmin içinde izlettirecek kadar doğal ve canlıydı. Oyuncular da bu doğallığı yansıttılar.Film bu açıdan iyiydi ancak senaryoyu pek beğenmedim! Bir ibadet olarak tutulan oruç ile ölüm orucunu eşleştirmek ne kadar doğru tartışılır! Filmdeki solcu karakterin vurulma sahnesi ile filmin sonundaki cenaze sahnesi hem gereksiz hem de popülist bir yaklaşımla gişeleri canlandırmak için yapılmış!.. Filmi kurgularken, çokça siyasete dökmeden akıllı bir senaryo ile bağlansaydı sanırım çok daha iyi netice alınırdı! Film birazcık " dondurmam kaymak " birazcık ta " babam ve oğlum " kokuyor !.. Sayın yüksel Aksu'dan sinema konusunda beklentilerimiz yüksek! O ve onun gibi birkaç genç sinemacıdan Türk sinemasını hem ulusal ölçekte ve hem de uluslararası ölçekte kalkındırmasını bekliyoruz. Bizler Türk milleti olarak onları desteklemeye hazırız yeter ki onlar da beklentilerimizi gerçekleştirecek çaba ve öz güven içerisinde olsunlar!..
Cinardfbx
Cinardfbx

62 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
1 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
Gayet kaliteli anlamlı ve bir o kadar eğlenceli olsada sonu üzücü biten filmlerden biri tavsiye ediyorum izlemeniz gereken bir film.
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler