Senaryosu ve hikayenin işlenişi ile çok güzel bir filmdi, izlerken burası da olmamış dediğim bir şey yoktu, başlayan hikaye bitmedi yarım kalan bir şeyler var dedirtmiyor. Türk sinemasında bu kalitede bir yapım izlememiştim, izleyin kesinlikle değer.
Ahıska Türkleri'nin hikayesinin sahneye dökülmüş olduğu ilk Türk sineması. Ağlama garantili çok güzel bir film . Orta Asya daki Türk kardeşlerimizi hatırlama adına güzel bir film.
Filmi izledim. İyi oldu izlediğim. Birazdan 5 kişilik ailemi götüreceğim izlemeye harika bir film insanın uğruna fedakarlık yapacağı bir insanlık adına bir davası olmalı temasını da işlediğini düşünüyorum
Ben bir sürgün çocuğuyum, kafkas göçmeniyim. Halkımın atalarımın yaşadığı zülm çok açık ve çok net aktarılmış. O dönemin izlerini taşıyan biri olarak çok etkilendim. Çoğunun haberi bile olmayan bir ırkın ne denli zorluklar yaşadığını görebilirsiniz. Sinema tarihinde Çerkes Sürgününü konu alan en iyi film diyebilirim içinde her şeyi bulmak mümkün. 1940’lı yıllarda Sovyet Rusya’sından, 1990’lı yıllara uzanan ve bu zorlu yolda yürüyen iki ayrı sevdanın, yıllara ve uzun mesafelere rağmen durmayıp devam etmesini konu alan “Birleşen Gönüller” filmi gerçek bir hikayeden alınarak senaryolaştırılmış. Çoğu filmde ağlamış biri olarak söylüyorum ki en çok ağladığım filmde bile bu kadar çok ağlamadım. Muhteşem akıcı bi öykü ve harika bi ekiple çekilmiş. İzlenmesini şiddetle tavsiye ederim...
Filme gidebilmek için epey uğraştık zira semtimizdeki en küçük sinemanın en küçük salonunda bozuk bir ses sistemiyle izlemek zorunda kaldık halbuki şu an en sıradan filmler büyük salonlarda boş salona oynuyor!.. Bu durumu içinde bulunduğumuz baskı ortamına bağlıyorum. Filmin senaryosu çok güzel, çok duygusal ve genel olarak çok beğendiğim.. İlk yarısı pek hareketli değil ama 2.yarısında film daha hareketleniyor ve finale doğru film adeta şahlanıyor, duygu seline kapılıyorsunuz. Babam ve Oğlum filminden sonraki favori Türk filmim diyebilirim, en kısa sürede düzgün bir salonda tekrar izleyeceğim.
Senaryosu özgün kaliteli bir film. Türklerin böyle büyük bütçe gerektiren yapımların altında kaldığı ve Türk sinema tarihinde hikayesi birden fazla ulusu ilgilendiren yapımların başarısız olduğu sinemasevrlerin malumu.
Medyadan biraz takip ettiğim kadarıyle ve filmdeki bazı terimlerin jargon itibariyle cemaatte denilen hizmet hareketine mensup insanların kullandığı terminolojiye ait olduğu düşünüldüğünde entellektüel yorumlarıyla bazı eleştirmenler, kendisi çok beğense de yorumlarına sırf sanat çevrelerinden ve yandaş medyanın boş yazarlarından tepki almamak ve prestij(!) kaybı yaşamamak için gereksiz (bu zaten cemaatin filmi, paralel film) söylemlerde bulunuyorlar. Sayın eleştirmenler siyasi veya sosyal çıkarlarınız sizin boynunuzu büküp, sırtınızın kamburunu çıkarmasın. Arınmış elestirilere ne kadar cok ihtiyacımız var bugünlerde! Biraz dik durun!
Türk klasik filmlerden çıktığımızı gösteren bir film daha. güzel olmuş. görüntüler efektler. eleştirmen gözüyle baktığımızda mutlaka eleştirilecek noktalar buluruz. ama genelde iyi olmuş.
Özellikle hepimizin çok ihtiyaç olan VEFA, KARŞILIKSIZ MÜCADELE, GERÇEK SEVGİ gibi konularda gerçek hayattan alınarak bize gösterdiği için, bakışa açımıza farklı bir yön verecektir. Güzel bir film izlenmesi gereken filmlerden.