jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
11 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Türk filmi olarak gerçekten çok başarılı her açıdan,eminim bu filmi amerikalılar çekseydi çok daha fazla ilgi görürdü ama nedense biz Türkler yapınca hep bir şeyleri eleştiriyoruz ve beğenmiyoruz bence mükemmeldi,emeği geçenlerin ellerine sağlık...
Filmin ilk yarısı çok akıcı ve bitmesin istiyorsunuz, ikinci yarısında tempo düşse de çekilen savaş sahneleri hem tadında hemde başarılı.. Onun dışında tüm bunlara nazaran senaryo amatörce hazırlanmış. Filmin her bir çeyrek saatinde sizi etkileyecek bir olay mutlaka oluyor.. Bir propaganda filmi olmasaydı 5 üzerinden 5 alırdı benden , ama bazı şeyleri bastıra bastıra , seyircinin gözünün önüne batıra batıra , duyguyu sile sile göstermeye çalıştıkları için ancak bu puanı alabildi..
Film belki de Türk sinemasının yumuşak karnı olan sanat yönetmenliğinde çok iyi performans ortaya koymuş. Yönetmenin Tarsem Singh'den etkilendiği aşikar. Zümrüdü Anka'nın hikayesinin anlatıldığı sahnelerde mekan ve kostümler The Fall'den çıkıp gelmiş. Geniş plan çekimler, 2. Dünya savaşı sahneleri başarılı. Oyunculuklar genel banada başarılı diyebilirim ama zaman zaman bayan karakterlerin aksadığı yerler olmuş. Müzik gereksiz yere boca edilmiş gibi duruyor, keza repliklerin üzerinde biraz daha durulması gerekirdi.
Film Türk sineması sanat yönetmininde bir çıta atlama filmi olabilir. Tebrikler
Amerikan sinemalarında görmeye alıştığımız bazı sahneleri bir Türk filminde görmek gurur verici. Özellikle filme hakim olan masalsı anlatım ayrı bir tat vermiş. Elbette katedecek daha çok yolumuz var ama savaşlar sadece cephede kazanılmıyor. Medya, sinema gibi argumanları kullanamıyorsanız ülke olarak, dünyayı bırakın vatanınızda bile milli menfeatlerinizi anlatamaz, uygulayamaz olursunuz. Cocuklarımız Amerikan bayraklı taytıyla Örümcek Adam yada Kaptan Amerika tarzı filmlerde ki subliminal mesajların etkisiyle yetişirken beklenen dikey yükselişi nasıl gerçekleştirebiliriz. Sinema önemli bir saç ayağı, sinema propagandanın en önemli argümanı; Batı dünyasının yıllardır kullandığı bu method, bizim değerlerimizi içerdiğinde art niyetli insanların, eleştirmenlerin dilinden kötü bir araca dönüyor nedense. Sinema sanat için yapılmaz, Shakespeare 'in bile dilere destan eserlerinin ardında siyasi gerekceler bulmak mümkündür.
Öte yandan her yapıcı eleştirede tekamüle giden bir yol vardır. Filmde aşırı gözyaşı sahnesi bulunması ayrıca Selam filminde ki (afrika sahnesinde ki gibi) pratiğe dönüşmüş yabancı öğrenci ile Türk eğitici sahnesi eksikliği var. Bu film sırf anlattığı anlatmaya çalıştığı şeyler için bunu yaparken de günümüz Türk sineması için azımsanmayacak bir seyir keyfi sunuduğu için benden 5 yıldız alıyor. Mutlaka ama mutlaka izleyin.
Sinema filmi yerine 2 saat süren reklam filmi diyebilirim. 2 saat boyunca cemaat gönüllüsü insanların fedakarlıklarını anlatmaya çalışan bir reklam filmi.
bence hakkı verilmeyen filmlerin başında geliyor film..yönetmeni sosyete biri olsa ve tv tv dolaşıp reklam yapsa kesinlikle izlenme oranı ikiye katlanırdı...insanların bazı kesimler tarafından çekilmiş diye dışladıkları bir film gözüyle değilde filmin tadıyla bakarsak çok duygusaldı..
Öncelikle Türk sineması bu filim ile çıtayı yükseltmiştir. Özellikle savaş sahnelerinin Hollywood filmlerinden farksız olduğunu söylemeliyim. Kostümler dönemi yaşamanızda oldukça başarılı. Özellikle Savaş ve Berlin sokakları sahnesi... Küçük kızı arayan Alman Subayı sahnesi, Quentin Tarantina'dan esinlenilmiş olsa da başarılı... Gelelim filmin mesaj kısmına. Her filmin bir mesajı öyle veya böyle mutlaka vardır. Derdi olan adam filim çeker. Bu filmde de Yönetmen oldukça güncel bir konuya parmak basmış. Birilerinin "Haşhaşi !" dediği bu insanların dünyanın dört bir tarafında nasıl okul açtıklarını, ne fedakarlıklara göğüs gerdiklerini, oldukça duygusal yan bir hikaye ile harmanlamış. Aşk, sevgi ve vefa duygularını oldukça başarılı vermiş. Cennet Karekterini oynayan Sema Çeyrekbaşı ve Niyaz karekterinin yaşlı halini oynayan Fikret Hakan çok başarılılar. Diğer oyuncuların da başarılı olduğunu söylemeliyim. Finali ile duygu yoğunluğu tavan yapıyor. Kesinlikle izlenmeli. Mendillerinizi yanınıza almayı unutmayın.
Artık saçma sapan komedi filmlerinden bıktık. Türkler de film yapabiliyormuş dedirtecek kadar iddialı bir yapım bence. Ayrıca önyargıları kırıp filmi öyle izlemek lazım. Bir yahudi filmine bile övgü dolu eleştiri yapanlar, cemaat filmi deyip yerden yere vurmasın. Sanat düşüncesiyle gidin izleyin ve vicdanınız zaten bu filme iyi diyecektir.
Türk sinemasında çıta yükselten, dönüm noktası sayılabilecek bir film. Eşkiya, babam ve oğlum filmleri neyse Birleşen Gönüller de odur benim için. Sanat yönetmenliği, prodüksiyon ve görsel efektler Türkiye standartlarının çok çok üstünde. Film bitince Filmin künyesine uzun uzun bakacaksınız, bu filmi Türkler mi yapmış diye. Keşke her film gişe amacıyla değil de böyle hakkını vererek yapılsa. Ailecek gönül rahatlığıyla izleyin
Çok şahane bir film olmuş. Görsellik, konunun işlenişi, oyunculuk ve de müzikler gerçekten övülmeyi hak ediyor. İnanın amerikan yapımı tadında bir film. Gidin, görün ve mendillerinizi hazır edin. Pişman olmazsınız. Hem duygusallık hemde aksiyon var filmde. Tek kelime ile mükemmel olmuş. 10 puan.
Film bence son yıllarda izlediğim en güzel film. İçerik Olarak gerçek olaydan alınmış olması ve iki insanın hayat çizgisinin , Türkiye'den giden insanların vesilesi ile yeniden birleşmesi son derece etkileyici. spoiler: spoiler: