Özgür H.
1 değerlendirme
16 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Bu filme vizyondaki bütün kaliteli filmleri izledikten sonra kardeşim ve kuzenimin ısrarıyla güleriz umuduyla girdim. Fragmandan ve Gani Müjde nin son projelerinden filmin aslında ne mal olduğunu çözebiliyordum. Film boyunca pornografik öğeler ve belaltı küfürlere maruz kalacaksınız. Filmlerde küfüre yada cinsel öğelere karşı değilim ama bunu bile becerememiş bir film. Kesinlikle kaliteden eser yok. Senaryosu ve güldürü kalitesi vasat. Sırf para kazanmak için çekilmiş türk sinemasına zarar niteliğinde bir film. Cidden o kadar kalitesiz ki ağzımı bozmak istemiyorum. Bu filme para koyup izlemek israftan başka birşey değil. Yazık.
filmde bel altı saçma sapan mizah uygulanmış bir çok şey uyarlanıp bundan komedi çıkartılmaya çalışılmış tek kelimeyle berbat bir film bonservis şakasından sonra filmden çıktım zaten filmin güzel yanı başlamadan verilen diğer filmlerin fragmanları onlar komikti emeğe saygı diye düşünen insanlar olabilir ama bu düpedüz izleyiciye saygısızlık (.)
Bu film absürt komedi falan değil, mizah dergilerinin konuşma balonlarında gördüğümüz argo doldurulmuş.Etrafa serpiştirilmiş görsel espriler de aynı nitelikte ergen tabir edilen genç kuşağın birbirine yaptığı ucuz esprilerle dolu. Gerçek kötü filmi yapmış gani müjde
Gerçekten çok ama çok kötü bir film. Sakın ama sakın izlemeyin. İnanın bu şekilde yorum yaptığım ilk film. Boşuna siniriniz asabınız bozulmasın. Vakit kaybı kalitesiz uyduruk bir yapım.
Son zamanlarda yerli sinema için 2 temel görüş var.Bunlardan ilki;sinemaya olan ilginin arttığı ve buna bağlı olarak her hafta yeni bir yerli filmi vizyonda görebilmenin mümkün olduğu diğeri ise;yeni bir komedi anlayışının doğduğu. İşte,Gani Müjde bu yeni komedi anlayışını çok yanlış anlamış. Tam anlamıyla bir 'Gişe Oyunları' filmi yapmış. Film iyi bir deneme dahi olamamış. Ama yine de kötü filmler iyi ki var.Yoksa iyilerin kıymetini nasıl anlardık?
Kahpe Bizans tadında bir film değil kesinlikle,hikayesiz,birbirinden kopuk sahneler.. Filmin başındaki sahne güldürüyor ve film tam böyle başladı böyle gider derken ilk yarısını gülmeden tamamlıyorsunuz.. Filmde erkeklerin banyo sahnesinde arkada beyaz bir araba var.. Bu nasıl bir hatadır,nasıl görülmemiş acaba.. Absürd komediyse eğer bu filmin türü ki öyle, filmdeki tek absürdlük bu heralde.. O da bilerek mi yapılmış acaba ? İzlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz..
Film bir nevi ünlüler hatıratı tarzında olmuş. Gani Müjde imzasını fazlasıyla taşıyor. Tamamen genel izleyiciye hitap eden gişe derdi yüksek, yatırdğı paradan biraz daha fazla kazanırsa yeterli olacak gerisi yapılmış bir filmim daha olsundan öteye gidemeyen bir film. Hazal Şenel ve Tuvana Türkay'ın yıkanma sahneleri filme maganizel bir damga vurmuştur. Gonca Vusateri Kahpe Bizans'ın Ayşegül Aldiç'i olmaya çabalamış ama vasatın üzerine çıktığı söylemez. Gerçi karşısındaki Murat Dalkılıç'ın gereksizliği ve amatörlüğü Gonca'yı biraz olsun izlenebilir hale getirmiş. Oyuncular verilen görevi yerine getirmiş. Soyunması gereken soyunmuş, maymunluk gerekenken gereğini yapmış.
Kahpe Bizans referanslı olan bu filmin vizyona girmesini merakla bekledim ve 2. günü izleme olanağı buldum. Fakat tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Bizans oyunları maalesef birinci filmin kalitesinden çok uzaktı. Üstelik cinselliği dibine kadar kullanmıştı. Yani ben zamanıma ve parama yazık ettim sizler etmeyin. Gerçekten bu film ne gani Müjde'ye ne de film kadrosunda yer alan kaliteli oyunculara yakışmış. Sıradan, vasatı dahi yakalayamamış bir filmdir.
Böyle bir oyuncu kadrosuna yakışmayan bir film olmuş.Güncel mesajlar ve eleştireler içermesi farkındalık açısından kabul edilebilir ama sanatsal olarak vasatı aşamayan bir film. Çoğunluğu bel altı şakalardan oluşan bir espri tarzı var. Sinemada izlemenizi ve zaman kaybetmenizi tavsiye etmiyorum. Daha sonra evde izlenebilir.
Geçtiğimiz gün merak içinde filmi izlemek için sinemaya gittik. Ancak böylesine rezil bir film izlediğimizi hatırlamıyorum. Gani Müjde'den böyle bir film beklemezdim açıkçası. İlk yarıyı zaten zor bitirdik ikinci yarı ise katlanması bir o kadar zor geçti. Küfür ve cinsellik konuları şöyle bir çıkarıldığında ise filmden geriye zaten hiç birşey kalmıyor..Komedi dediğimiz olay bu mudur ? Türk film sektörünün geliştiğini savunanlar hala varsa bu filmi de bir gözden geçirmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum. Komedi dediğimiz olay böyle birşey değildir Sayın Gani Müjde..
Gani Müjde Bu Filmi Çekeceğine keşke Erotik bi film cekseydın de ınsanlar daha az elestırı yapardı turk aklını ve ınsanını resmen dalga gecmıssın zaten ganı mujdenın hangı fılmı guzel kı kahpe bızans 2000 lı yıllardamıydı emın degılım gıttıgım de en azından fılmı oyuncu kadrosu kurtarmıs ızlenebılır yapmıs dıye dusundum sımdı ama bu ne dır ya bence otur 4-5 defa ızle acaba neye guleceksın kendın cok merak edıyorum bence sen bu ısı bırak gıt bı tatıl koyune yerles rezaletten baska bırsey degıl bu fılm sınemada ınsanlardan kendım utandım sen cekerken utanmamıssın konu bulamamıs sacmalaya sacmalaya senaryo yazmıssın yazık vallahı yazık
Bu kadar rezil ve bayagi bir film gormedim. Esim ve oglumla gittigim filmden ki film demek yazik oluyor 1 ci yarida ciktik. Komedi cekecegiz diye bu millete ve filmdeki rol alan bir kac kisiye yazik etmisler. Gani mujde Cok baska bir yapimci idi fakat yaziklar olsun soyleyecek bir sey bulamiyorum. En hafif tabirle rezillik.