En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Mert H
Takipçi
1.646 değerlendirmeler
Takip Et!
2,5
22 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Tako diye bir karakter var filmde, bilmiyorum doğru mu anladım ama tako diyorlar adama sürekli ve bu adam olmazsa film çekilmez halde sıkıcılığa giriyor, filmi karne günü olmasıyla ve vizyonda gidilmedik başka film kalmaması sebebiyle izledik sanırım duygusal olmayan filmde ağlayan bir sürü 10-14 yaş arası ergen filmi bu.. Ayrıca çalgıcılar Trakyalı ama Urla'da .. Garip tabi. Klişe dolu filmde, çatıya çıkıp yıldızlara bakmalar falan filan.. Bir sonraki sahneyi sürekli tahmin edebilirsiniz o derece küçük yaştaki Murat Boz hayranları için hazırlanmış (Filmin içinde Burak'ta çaktırmadan söylüyor bunu zaten) Murat Boz oyunculuk değilde şarkıcılık yapmaya devam etmeli bence,ortalamada..
Senaryo güzel ancak karakterler filme o duyguyu veremiyor. Özellikle Murat Boz duygusal filmlerin adamı değil. Bu adamı komedi filmlerinde oynatın döktürür. Zaten doğal bir komik tiplemesi var. Ancak duygusal sahnelerde aşırı yapmacık kalmış. Ben filmi komedi sanıyordum, tamamen duygusal çıktı. Ordan da bir ters köşe yaptı film bana. Ama genel olarak iyiydi.
Ön yargılar gerçekten her işte insanı etkiliyor.. Başlamadan önce magazin medyasının baya gündeminde olduğunu ve de değişik ilişkileri de içinde barındırdığı için bir ön yargıyla yaklaştım.. Ancak ne yalan söyleyeyim beklentilerimin bir kaç tık üstünde çıktı film.. Ha başta belirteyim çok mükemmel bir film değil ancak içinizi ısıtacak ve de sonda tatlı bir tebessüm ile bitirebileceğiniz bir yapım Kardeşim Benim..
Bir kaç basit sahne oyunculuğunu hiçe sayarsam günümüz filmlerinden dediğim gibi bir kaç tık üstündeydi.. Aslı Enver ve Burak Özçivit'in gerçekten oyunculukta tecrübeli oldukları bu filmde Murat Boz'a göre oldukça kendini hissettiriyordu.. Bu yaklaşımım fan arkadaşlara ters gelmesin ama böyle.. Bu da sanatçılıktan oyunculuğa terfi etmiş kişiler için uzun bir süreç alabilir. Buna bir örnekte Murat Boz'dur bence.. Neyse.. Klasik olarak "yazın", boşa çıkan oyuncularla çekilmiş olan filmimiz de küs olan iki erkek kardeşin yol hikayesinde birbiriyle çekişmeleri, birbiriyle yüzleşmeleri eğlenceli bir şekilde izleyiciye yansıtılıyor.. Sonu ise beklediğimden daha ilginç ve şaşırtıcıydı.. Lakin bu tür rollerde görmekten sıkıldığım bir oyuncuyu belirtmek isterim.. Gözde Mutluer.. Her yerden küçük kız misali bu oyuncunun çıkmasından sıkıldım.. Yeni yüzlere yönelinebilir diye düşünüyorum.. Bu benim fikrim..
Çokça beklenti içine girilmeden, ailecek izlenebilecek bir yapım.. Boş zamanınızda tavsiye ederim.. Sonda dediğim gibi tatlı bir tebessüm ile bitirebilirsiniz.. Klasiklerden.. iyi seyirler...
Ailenizle oturup izleyebileceğiniz, orta halli bir filim. Ana tema olarak, sevgiyi, aşkı ve özellikle kardeş sevgisi dram ve komedi olarak bizlere aktarılmak istenmişse de, zayıf kalan oyunculuk performansı ile o duyguyu pek hissettiremediklerini düşünüyorum.
cok güzeldi beğendim ne zamandır izlemeyi düşünüyordum bugüne nasip oldu bence murat boz ile burak özçivitin uyumu gayet başarılıydı komedi kadar dramda vardı cok güldüm çoğu zamanda hüzünlendirdi murat bozun şarkıcılığı kadar film oyunculuğuda başarılı umarım ileriki dönemlerde dizilerdede rol alır aslı enveride unutmamak lazım gayet samimi bir şekilde oynamış kavak yellerinden beğendiğim oyuncuydu en sevdiğim sahne düğün sahnesiydi 10/7
Her ne kadar 'modern' Türk sineması bizlere farklı işler izletsede hala daha bazı seyirciler ve sinemacılar Yeşilçam ruhunu yeniden yaşatmaya çalışıyor adeta o günleri mumla arıyorlar. Kardeşim Benim,belki böyle bir hedefle yola çıkmamış ancak enfes bir Yeşilçam filmi olmuş.Murat Boz'un oyunculuğu ustaların karşısında biraz sırıtsada neticede filmin gişeye ihtiyacı var deyip bu küçük 'olmamışlığı ' atlıyabiliyoruz. Gözlerinizden yaşlar süzülürken kahkahalar atacak, tam 'nereye bağlayacaklar filmi?' derken sizi şaşırtacak güzel,uğraşılmış, emek verilmiş bir film.İyi Seyirler!
DİP NOT:Filmde Ataol Behramoğlu'nun 'Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var' şiirine Burak Özçivit'in sesinden mükemmel bir de gönderme var.
Kesinlikle tavsiye ediyorum kardeşlik duygusunu anlatan bazen güldüren bazen duygulandıran harika bir film olmuş.Oyunculuklar tam oturmuş ailecek izlenebilecek güzel bir film.Harika bir yol hikayesi ile sinemadan çıkıldığında güzel bir his bırakıyor insanda..
Ve işte bir gişe filmi daha. Kardeşim Benim, başrollerinde Burak Özçivit ve Murat Boz ile başlı başına gişeyi sarsacağa benziyor. Ben en iyisi direk filme giriş yapayım. Türk sinemasında günümüzde en büyük sorun senarist sıkıntısı. Bunu da hepimiz biliyoruz. Ancak ben gene de söylüyorum. Türk sinemasında iyi senaristler hala var. Fakat maalesef bu tip filmler sadece 10-20 salonda gösterime girdiği için (bkz. Sarmaşık) kimsenin bundan haberi yok ve de izleyici de bu tip yavan konularla giderek tembelleşmeye başladı. Kardeşim Benim, senaryo anlamında oldukça zayıf bir senaryoya sahip. Bunun kaçarı yok. Konu tipik bir Türk filmi konusu, gerçekçilikten uzak ve de klasik sözler söylemekten öteye gitmeyen, kimi noktalarda sahici durmayan bir komedi, dram öyküsü. Bununla birlikte, Murat Boz gibi oyunculukla zamanında uzaktan yakından alakası olmayan birinin, pek çok oyuncu dururken tercih edilmesi de gişe için bir hamle. Bu da net. Fakat şunu da belirteyim. Bu üç oyuncu ortalama performanslarla filmi ayakta tutuyor. Yani Murat Boz'un performansı beklediğim kadar da kötü değildi. Film hakkında söylenebilecek en olumlu şey ise Ferdi Sancar'ın başarılı performansı. Filmin en keyifli noktaları, onun ekranda gözüktüğü dakikalar diyebilirim. Çok da uzatmak istemiyorum. Film, bana keyifli dakikalar yaşattı, biraz güldürdü. Ve hafta sonu eğlencesi için sinemaya giden insanlardansanız, bu film size uygun, eğlendireceğine şüphe yok. Ancak kalite konusuna bakacak olursak, işte o zaman pek olumlu bir şey söylemek mümkün değil.
tam olarak ortalama bir film. iki tane idiot var abi kardeş şarkıcı, sürekli her şeyde çocuk gibi kavga ediyorlar falan ,filmin sonunda öğreniyorlar ki izmirde üvey kardeşleri varmış , kansermiş , ilik vermeleri gerekiyormuş , küçük kardeşin iliği tutuyor ve iliği veriyor, kardeşlerde barışıyor.(!) birde kız var o da magazin habercisi , haber yapmaya çalışıyor büyük kardeşle yakınlaşıyorlar . Bu kadar.
Film başlor oyunculari ile sinamaya cekmeyi basariyor ama benim gibi filmi izlerken cok sikilan insan vardir film iyi oyuncularla bitmiyor aslinda ondan sonrasi onemli ama film onu basaramiyor ve insani izlerken sıkıyor insallah bu sıkıcı filmlerlerin ulkemizde azalmasi vedaha iyi filmler izlememiz dilegiyle...
Beklentinizi yüksek tutmadan, güzel adamlar izlemek, sık olmasa da gülmek için izlenebilir. Ferdi Sancar çok iyiydi. Aşk hikayesi olmasa da olurdu. Sonuç: Eh işte..
Sinemaya giden gitmiştir zaten ama ben izleyince yazmadan edemedim, hani olur da dvd falan almaya kalkışan olur ya da benim gibi digi salondan satın alan olur diye "yapmayın,etmeyin" demek istedim!
Evet biliyorum ergen izleyici kitlesi Murat Boz ve Burak Özçivit için filmin kesinlikle izlenmeye değer olduğunu düşünmek de. Sanırım yapımcı da Voltran oluşturup kafaları karıştırmak niyetindeydi ki yoksa böyle bir film neden yapılır başka bir cevap bulamadım!
Konusu tam bir klişe olmakla beraber işleyişi bile tam bir klişe. Bir de ajan gazeteci karakteri var ki filmleri bırakın yıllarca dizilere bile konu olmuş karakter!Karaktere can veren Aslı Enver de, oyunculuğu muazzam olmasına rağmen, yıllardır izlediğimiz bildiğimiz Aslı Enver. Artık biraz karakterlere göre farklı mimik ve jestler üzerinde çalışması gerektiğine inanmaktayım. Burak Özçivit de kendini oyunculukta kanıtlamış olsa da bazı sahneler o kadar yapmacıktı ki sanki yönetmenin 1,2,3 motor sesini duyar gibiydim. Diyaloglar, sahneler bu kadar yapmacık olunca tabi oyunculuklar da biraz baltalanmış.Murat Boz sinemaya ... Devamı :
Merhaba arkadaşlar filmi izledim başları pek akıcı değildi ama 2. bölüm güzel filmi komedi diye düşünüyordum fakat aile bağlarıyla,sorumluluk, daha ağır basıyor birçok kez söylendiği gibi aile ile izlenilebilen bir film şunu belirtmeden geçemem filmin sonunu söylemek nedir ya?tabiki 0.5 de hak etmiyor
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.