Mert H
1.646 değerlendirmeler
9 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Moonu filminin bir nevi Türk uyarlaması desek yanlış olmaz. Çok büyük bir beklentiyle izlemedim. Filmin ilk vizyona girdiği dönemlerde kız arkadaşlarımın "Çok iyi film", "Hüngür hüngür ağladım", "Bu nasıl aşk ya" gibi paylaşım ve sözlerinden sonra modası geçtikten sonra, 4 yıl sonra izlemek istedim. Filmde o kadar çok klişe var ki replikleri bile tahmin etmeye başladım. Senaryo neredeyse yok. Çağatay Ulusoy, oyunculuğunu göstererek kurtulmayı başarabilmiş olsa da hikaye ve diğer oyuncular için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Maalesef olmamış.
Klasik romantik dram filmi = Fazlasıyla sıradanlık ve kalıplaşmışlık * sürpiz olamayan trajediler ve klişeler. Kendinize bir iyilik yapın ve başka bir film seçin.
İnsanlar neden bu kadar abarttı bilemiyorum.Zira çok vasattı.Yok hiç işlenmemiş bir konuymuş da yok oyunculuklar şöyleymiş de..Fasa fiso..Tamam oğlan çok yakışıklı kız da çok güzel ve popülerler.Ama asla senaryonun eşsizliğinden veya olağanüstü oyunculuktan bahsedilemez.Ayrıca kızın oyunculuğunda tam tarif edemediğim bir rahatsız edicilik vardı.Bateri sahneleri dışında ilgimi çeken bir şey olmadı.spoiler: Hele o mektup sahnesi yok mu.."Küçük prensi birlikte okumuştuk"tan sonrasında koptum."Seni incitmemek için uçurumdan atlıyorum." Ya hadi oradan be! Bu kadar reklamı yapılan,övülen bir filmin altından çıkan sonuç beni maalesef mutlu etmedi.
Film izlemeyi çok severim konusu ne olursa olsun hemde. Bu filmi izlerken gözlerimde daha önce izlemiş olduğum bir hint filmi olan 3 MOONU filmi canlandı bu kadar benzerlik olur mu? Sanırım yönetmende aynı filmi izlemiş ve etkisinde kalmış. konu ve senaryo hemen hemen aynı olmasına ragmen biraz daha geliştirilebilir diyecem ama nerde. ilk kez izleyenler için iyi sayılabilir fakat benim için ve sinemaya meraklı olanlar için bir hayat kırıklığı diyebilirim. Bunun yerine SON DERS: aşk ve üniversite FİLMİNİ TEKRARDAN İZLEMEYİ TERCİH EDERİM.
Alışagelmişin dışında diyen arkadaşlarımız var. 3 moonu filminden alıntıdır bu film.Keşke gerçekten tekrarlanmayan farklı bir kurgu ortaya koyulsa da gururla izleyebilsek. Orjinal versiyonunu izlemeyen arkadaşlar farklı bir film olmuş çok güzel diyebilir ama orjinali izleyin derim. O zaman ne dedigimi anlayacaksınız. Beni en çok etkileyen filmlerden biri olmuştu.3 MOONU
Filmi izlerken o kadar sıkıldım ki. Bir küçük eylül meselesinde hüngür hüngür ağlayan ben bunda birkaç yer hariç duygulanmadım bile diyebilirim. Kurgu güzel ama çağatay'ın hareketleri çok çocukçaydı kalıbına uymayan bir role girmiş. Ergen tavırları beni çok sıktı. Füsun'un araştırma yapan polise "bunları niye soruyosunuz memur bey" demesi de komik geldi.
Film çok kötü değil bir emek var sonucta güzel tabiki ama abartıldıgı kadar güzeş bir film değil. Filmin konusu aslında mükemmel ama oyuncular bbunu güzel yansıtamamıs malesef ne ağladımm ne duygulandım yani...