Metropolis
4,1

emrahsahin98
emrahsahin98

6 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
naif finali dışında hemen hemen hiç bir eksiği olmayan hatta günümüzün pek çok bilim-kurgusuna fark atan zamanının ötesinde bir film...
ozzy-badd
ozzy-badd

5 Mart 2010 tarihinde eklendi
sinema tarihinin en büyük yönetmenlerinden biri olan fritz lang ın ölümsüz eseri metropolis işçi-işveren arasındaki sorunları bilimkurguyla harmanlayarak yapan muhteşem bir başyapıt...1927 olanaklarına göre olağaüstü bir film...hem muhteşem çekimleri,muhteşem şehir tasarımı ve zamanına göre hiç mi hiç sırıtmayan mükemmel görsel efeklere sahip...(şehir tasarımı stop-motion tekniğiyle yapıldığını belirteim bu arada...)film zamanında (şu zamnadaki değeriyle söyliorum) 200 milyon dolar harcanmış,zamanına göre müthiş bir para...ayrıca filmde 36.000 figüran kullanılmış...oyunculuk biraz sırıtmıyor değil aslında, Rudolf Klein-Rogge filmde sırıtmayan tek oyuncu ve ayriyeetten rotwang ilk deli-dahi karakter sanırım:D...hem bilimkurgunun temeli olan hemde zamanına göre çok çok ilerde olan bu yapımı her sinemasever 1 kez dahi görmeli bence...1010
mayhemproject
mayhemproject

16 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Lang imkansıza yakın bir şeyi gerçekleştirdi.Gerçek anlamda ilk Bilim-Kurgu örneği.Zamanın en masraflı filmi.Yıllarla birlikte kalitesinden hiçbirşey yitirmemiştir ve her nüans büyük bir incelikle vurgulanmıştır.
Josephy
Josephy

13 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Adamlar 1927 de bilimkurgu çekmişler. Biz 2010 a geldik daha bitane çekemedik. Yani sırf bu yılda bu filmi çektikleri için saygı duyuyorum ve 10 puan veriyorum. Sonra diyorlar amerkan özentisisiniz, kardeşim adamlar yapıyor izliyoruz, yapsın bizimkiler izleyelim. yalan mı
beck31
beck31

17 Ocak 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle basyapıt!
emre-psycho
emre-psycho

29 Aralık 2007 tarihinde eklendi
bilimkurgu sinemasında çığır açmıştır; şehir, bina ve robot tasarımları kusursuzdur, sessiz bir film olmasına rağmen sizi hemen içine çeker, dönemine göre olağanüstü denilebilir, yönetmen harika bir iş çıkarmıştır..
hak-online
hak-online

10 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Kendi döneminide aşmış bir başyapıt..Ozamanlar böyle bir film çekebilmek büyük başarı.. F.Lang bütün övgüleri hakediyor..