Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi
4,1
Adem Aslan
1 Kasım 2016 tarihinde eklendi
Ön yargı ile yaklaşan arkadaşlar filmin sonunda sitede bir mesaj var ve kesinlikle izlemeyin şia filmi İran filmi diyenlere kulak asmayın kesinlikle insan olan herkesin izlemesi gerekiyor din mezhep ayrımı yapmadan herkese yapılan güzel Mesajlar var hristiyan Papaz'ın Hz Peygamberimiz için söylediği o güzel sözler hele hele ön yargı olmaz ve bir tehlikesi Yok küçükken gözü görünüyor diyen eleştiri yapan kişiler var orda KABE Yİ ilk görüşü anlatılmakta biraz filme bakış açınızı değiştirin ve anlatılmak isteneni algılayın. Bence on numara film yapmış çoğu kişi kıyaslama yapmaya başlamış bu film Doğumdan 12 yaşına kadar olan zamanı içeriyor çağrı filmi daha sonrası bekleyelim devamı gelirse yaparız kıyaslamayı Ve kendisine emanet edilen ebu talib için bence söz söylemeye gerek Yok Herkes çok çok iyi oynamış senaryo efektler sunum müzikler tam olmuş herkes izlemeli eleştirilere kulak asmayın sakın.
Harika bir filmdi. hiçbir tehlike de yoktu. Gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz. Allah yönetmen mecid mecidi den razı olsun. Iran sinemasında her zaman güveniyorumspoiler:
Harika bir anlatım tarzı yakalanmış ve müthiş bir akıcılık var. Görsel efektler, müzik gayet iyi. Ama esas olan hak peygamberin (sav) in mesajının yolunun çok güzel bir şekilde anlatılması olmuş. Çocukluk dönemi dünyaya geldiği o cahiliye devrinin üzerine ve tüm zamanların üzerine bir nur olarak doğduğunu Harika bir biçimde aktarmış yönetmen. Mutlaka izleyin ailenizle. ve çocuklarımızın hepimizin tek bir kahramanı önderi lideri insanı örnek almamız gerektiğini tefekkür edelim. İnşallah
film çok güzel olmuş duygu dolu bir kaç kusur var illaki olacak peygamber efendimizi sav. Konu alarak film yapıyorsanız o filmde hata olur kimsede bunu engelleyemez eleştirilere bakmadan. Bence gidin izleyin ailenizle gidin...
Filmi Az önce izledim Kesinlik le Mezhepçilik adına en ufak bir ayrım yok Önyargı ile yaklaşanların zihniyeti zaten Müslümanlar arasına Nifak Sokmak . Film hem duygu hemde görüntü Hem de İşleyiş olarak çok iyi zaten konu Daha çok dünyaya gelişi ve çocukluğu nu anlatıyor. Çağrı filmi gibi Tekrar Tekrar seyredilecek Özellikle İslam Düşmalığı yapanlara Ders olacak nitelikte.
Çok emek verilmiş kusursuz, şiir gibi bir film var karşımızda... Tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık... Her sahnesine, her karesine ayrı ayrı hayran oldum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka sinemada seyredin.
Filmi izledim. 7-10 yaş arası 4te çocukla birlikte .süresi uzun olmasına rağmen sıkılmadan beğeni ile izledik.Teknik anlamda iyi idi ,içerikte benim kendi bilgi kapasiteme göre bir hata var mı fark etmedim.Filmin başından sonuna kadar heyecanımı kaybetmeden izledim. Umarım bu konuda daha bilgili insanlar filmi izleyipte yorumlar.
Filme gidin arkadaşlar gayet güzel ve başarılı bir yapıt olmuş, Rahatsızlık duyduğum tek kısım filmin içindeki kilise ilahi korosuna benzer şekilde Salavat getirilmesi. Bunun dışında bir kusur göremedim. İzlemenizi tavsiye ediyorum.
Bir kaç arkadaşın yorumlarında da belirttiği gibi (bu tarz filmlerin)özellikle başta islamın, Resullullah efendimizin hayatının daha sonra yine diğer Kur'an da belirtilen peygamberlerin hayatlarının şuan ki film teknolojileri ile maksatlarını aşmadan, saçmalamadan, çizgisinden dışarıya çıkmadan anlatıldığı doğru düzgün filmlerin çoğalması adına ben de bu filmin izlenmesi taraftarıyım. Materyalist filmler zirve yaparken bu tarz film çoğalsın.
1976 yapımı "Çağrı" peygamberlik dönemindeki aksiyonu çok güzel veriyor ve zafere giden yolu anlatıyordu. İslam dünyası bir tane daha daha üst kalitede film üretemedi. Bugün iran sinemasından muhteşem bir film geldi. Çağrı-The Message iken bu kez The Messenger of God ile cuk oturan isimle girmiş. Anlattığı dönem ise 13 yaşına kadar olan kısım. Yahudi ve Hristiyanların bakışı ve islam dünyasından tepki gelmemesi için özen gösterildiği belli. Ama şimdi bir yorumda gördüm; Bu filmi izlemek porno film seyretmekten bin kat daha zararlıdır demiş! Ben gözyaşlarıma hakim olamadım filmde peygamberin yalnız kalmasına! Nasıl porno bu. Film insana peygamber sevgisi veriyor. Böyle tuhaf tiplere inanmayın, izleyin, izlettirin!
Hz Muhammed Allah'ın Elçisi filmi çok etkileyiciydi... Olayları anlatışı trio joubran müzikleri gerçekten içine dokunuyor insanın.Peygamberimizi çok güzel anlatan bir film kesinlikle gidin umarım devamı gelir
Hz. Muhammed'in hayatını konu alan film, serinin ilk halkasını oluşturmakta ve Hz.Muhammed'in çocukluğunu konu almakta. Film süresi aşağı yukarı 3 saat. Müzikleri harika; sahneler, görseller harika, hatta muhteşem! Kesinlikle tavsiye ederim. Beğeneceğinizden eminim.... Peygamberi konu alan filmlerde genelde onun ne sesi ne yüzü; hiçbir şeyi görünmez, duyulmazdı. Bu filmin farkı ise peygamberin bedenen görünmesi hatta nispeten konuşturulması. Yüzü görünmüyor(gizleniyor) ve konuşturulsa da aslında sesli bir konuşma yok, alt yazılı. Bedenen görünmesi kimi kişi/ler için olumsuz eleştiri konusu olsa da aksine film ve amaçladığı şey için büyük bir artı olmuş. Sonuçta kimse görmediği birini tanıyamaz ve onunla bağ kuramaz. Ortalıkta varmış gibi davranılan ama görünmeyen bir peygamber yerine bu şekilde işlenmesi daha güzel olmuş. :) 5 üzerinden 5 veriyorum. Bol bol da yıldız. :)
Çok etkilendim, yönetmen peygamberimizi daha çocukken bile cok zarif ve hatasız anlatmış, ve yahudileri ve Hristiyanları bu film kızdıracak gibi duruyor. Ve sadece adı gecen tek bir peygamber yok diger peygamberleri de cok dogru bir şekilde anlatılmış
Bu tarz dini ve biyografik filmler özellikle islamın anlatılmasına ve konuları sırası ile ele alarak, devam set filmler niteliğinde olması adına iyi... Fil hadisesinden sonra resulullah'ın doğuşunu anlatıp, bir sonraki filmlerde de Çağrı filmi gibi konuları günümüz teknolojisi ile HD izlenmesi adına gelecek nesillere eğitici filmler tanıtıcı ve sevdirici filmler olması adına izlenmeli diye düşnüyorum. Destek verilmeli. Devam filmlerinde umarım Şianın pisliğini sahneye taşımazlar
Hz. Muhammed (s. a. v) 'in çocukluğunun anlatılması ilk kez oluyor. Mutlaka gidilmesi gereken bir flim çağrı kadar etkisi olur. Biz 6kişi gittik ve beğendik. Herkese İyi seyirler..