Kapan

Fundalina Jolie
Fundalina Jolie

19 Nisan 2017 tarihinde eklendi
Sıkı bir gerilim filmi izlemeye ne dersiniz?
Kapan filmini yazan ve yöneten Peele, köleliğe dair endişelere farklı, belki olası ve yenilikçi bir unsur katmış. Her ne kadar finale yakın sahneler biraz geçiştirilmiş olmasına rağmen keyifle izlenen bir yapım ortaya koymayı başarmış.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

25 Nisan 2017 tarihinde eklendi
son saniyesine kadar sürprizlere açık iyi bir film fakat iki eli bağlı olduğu halde koltuktan söktüğü pamukları kulağına nasıl soktu onu merak ediyorum herşeye rağmen 8/10
Hasan Akif Aycibin
Hasan Akif Aycibin

10 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Film Gerilim-Korku türünde bir yapım. Konusu gerçekten iyiydi. Siyahi insanları hipnoz ederek kendine bağlayan bir aileden sevgilisi olan Chris'in bu aileden bir süre sonra kurtulmaya çalışmasını anlatıyor. Irkçılık göndermeleri olan bir filmdi. Oyunculuk olarak başroldeki siyahi oyuncu takdire değer oynamış gerçekten, diğerleri de iyiydi. Filmde saçma olarak gördüğüm bir yer vardı. Chris'in elleri bağlıyken koltuktan yolduğu pamukları hipnozun etkisinden kurtulmak için nasıl kulağını soktuğunu anlamadım, orası es geçilmiş büyük ihtimalle. Son sahnelerin çok hızlı gerçekleştiğini düşünüyorum. Gerilim bazı yerlerde iyi kullanılmış, bazı yerlerde olmadığını düşünüyorum. Daha iyi bir müzikle, daha geren bir film olabilirdi ve daha çok yakışırdı bu filme. Görüntü yönetmenliği de olağandı, mükemmel manzaralar, çekimler görmedim. Kurgusu çok iyi değildi bence, filmden bazı yerlerde kopabiliyorsun.
Filmde siyahi oyuncuların hizmetçi, bahçıvan ve hipnoz edilerek köle yapılmaları, siyahilerin şu an bile bunlara maruz kaldığını anlatmış yönetmen. Gerçekçilik, birkaç abartı sahne dışında iyiydi.
Film, beyaz ailenin siyahileri hipnoz ederek nasıl kendilerine bağladıklarını anlatmış.
Filme verdiğim puan= 7,7
martinscorsese
martinscorsese

22 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Filmin konusu bana Hostel serisini ve iskelet anahtar filmini hatırlattı. Ama bu film ikisinden de daha iyi, altı dolu bir film. Keyifli vakit geçirmek isteyenlere tavsiye ederim.
theyurdal
theyurdal

17 Aralık 2020 tarihinde eklendi
Gerek gizem olsun gerek gerilim olsun gerçekten çok iyidi.
Sertuğ T.
Sertuğ T.

23 Haziran 2017 tarihinde eklendi
Get Out ,Fragmanları çıktığından beri izlemek için dört gözle beklediğim bir filmdi Get Out. Konusu cidden değişik ve güzel duruyordu kabaca anlatmak gerekirse konu şöyle : Chris siyahi bir gençtir . Kız Arkadaşının Ailesiyle Tanışmaya Gider . Ve Burda Siyahi insanlkara olan farklı bir yaklaşımı görür. Ve bu olayın perde arkasını araştırmaya başlar. Öncellikle söylemeliyim ki Gerilim yer yer çok yükseliyordu genelde ses efektleriyle korkutmaya çalışmışlar ve yer yer başarmışlar. Gizem Unsuruda bir o kadar güzel işlenmiş hep devamında ne olacağını merak ediyor ve olanlara şaşırıyorsunuz. Konu kesinlikle güzel ve filmede güzel kurgulanmış. Hafif bir gerçekçi fantastiklik işlemişler filmde bu çok yerinde ve güzel olmuş diyebilirim. Senaryoda boşluklar tabiki var ama senaryodaki ince mesajlar bu açıkları kapatabiliyor. Tahmin edilebilir sahneler kimi zaman boy gösteriyor ama açıkçası bunlar beni rahatsız etmedi. spoiler: Gömülü Dünya fikri çok hoşuma gitti diyebilirim filmin gerilim noktalarından olmuş. Tek beğenmediğim noktalardan birisi sanırım finaliydi. Chrisin Herkesi öldürmesi klasik bir son olmuş açıkçası böyle senaryoda boşluklarıda olan bir filmden açık kapılı bir son beklerdim. En beğendiğim nokta kesinlikle siyahilerin beyinlerini alan tarikattı. Bu tarikatın aileden aileye geçmesi ve güzel bir kurguyla işlerini sürdürmesi çok zekice düşünülmüş hamleler senaryodaki. Oyunculuklar kesinlikle iyiydi diyebilirim .
Kısacası Zevkli ve Kaliteli bir yapım olmuş. Sıradan Siyahi filmlerinin ötesinde farklı bir konseptle karşımıza çıkıyor Get Out türünün hakkını veren kaliteli bir yapım. 8/10
Aamir Khan
Aamir Khan

23 Haziran 2019 tarihinde eklendi
Kesinlikle güzel... değişik bi gizem ve gerilimi var. Ama bir iki hatayı spoiler verip dile getirmek istiyorum. spoiler:
birincisi flaş çakınca hipnoz etkisini yitiriyorsa neden ilk uyanan adam beyazlara değilde crise saldırdı ve defol dedi. Orda crisi uyarabilirdi. İkincisi bu insanlar hipnozun etkisiyle başka bi insana dönüşmüyor ki beyin nakliyle dönüşüyor dolayısıyla bu durumda flaş çakması bi işe yaramamalıydı. Üçüncüsü salak rozie flaşın çaktığını gördüğü halde silahı neden büyükbabasına verdi. spoiler:
Velhasıl bi sürü mantık hatasına rağmen sonuna kadar izlenebilir güzel bi film.
Tansel Çetin
Tansel Çetin

23 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Genel olarak güzel ve sürükleyiciydi. Ama keşke sonda kalan kadını(rose) ölüme terketmek yerine kurtarıp hesap sorup hapiste olmasını sağlasaydı. (Ben izlerken kinlendim ve hepsi ölünce hırsımı alamadımmhshdshd)
Zeynel K
Zeynel K

22 Haziran 2019 tarihinde eklendi
Çok özgün bir senaryoya sahip filmimiz başından sonuna kadar sahneleri tahmin ettirmesine rağmen kendini seyrettiriyor. Yani herşeyin olacağı belli gibiydi ama her daim de bir gizem farklı bir merak ve çekiciliği vardı. spoiler: Sonunda herkesi öldürmesi çok rahatlattırıyor.
onrorn
onrorn

28 Nisan 2017 tarihinde eklendi
Sonuna kadar gizemi çözülmeyen, gererken eğlendiren çok ilginç ve keyifli bir film. İzlemenizi öneririm :)
Çağrı Canbolat
Çağrı Canbolat

10 Şubat 2022 tarihinde eklendi
Bu filme korku olarak bakacksanız bakmamanızı öneririm. Çünkü filmde korku namına birşey bulamazsınız. Hatta ilk 1 saat gayet sıradan geçiyor ve ne oluyorsa son 45 dk, hatta son 15 da zirveye çıkıyor. Konu harika işlenmiş son yarım saatte biraz gerilim mevcut, korku filmi olarak açıp izlemiştim ama çok farklı bir film olarak çıktı karşıma, bu durumdan da gayet memnunum. Bence izlenmesi gereken hoş bir film olmuş.
Mertcan çınarcı
Mertcan çınarcı

17 Mart 2025 tarihinde eklendi
Filmi çok geç izledim genelde korku, gerilim tarzı izlemem ama film o kadar güzel işlenmiş ki yorum yazmadan edemedim. İzlemek istememdeki 1. Neden oscar almış olması. Filmi izlerken korkmuyormusunuz ama gerilimi sonuna kadar hissediyorsunuz. İzleyiciyi çok güzel tatmin etmişler son sahneler de en iyi 100 listeme yazdım. Şiddetle tavsiye ederim.
Tolgahan A
Tolgahan A

20 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
Irkçılığı işleyen filmlerden gerçekten beğendim. Verdiği mesajlar olsun izleyicide şaşkınlık gerilim hissi uyandırma olsun gerçekten başarılı bir filmdi, izlemenizi tavsiye ederim.