Ortalama puan
3,5
yayın
-
Yeni Şafak
-
Milliyet Sanat Dergisi
-
Sabah
-
Habertürk
-
Hurriyet
Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.
- En son Beyazperde eleştirileri
- En İyi Filmler
- Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
Yeni Şafak
Mustafa Kara’nın yazıp yönettiği Kalandar Soğuğu, sıradanmış gibi gözüken bir dizi olayın ardındaki ‘büyük arayışı’ özgün bir dille anlatıyor. Film, biçimsel özelliklerinin yanı sıra derinlikli hikâye ve senaryosuyla son yılların en iyi Türk filmi olarak anılmayı fazlasıyla hak ediyor.
Milliyet Sanat Dergisi
‘Kalandar Soğuğu’nu ilk Antalya Film Festivali’nde seyrettiğimde ‘işte sinema bu’ dedim. Sinemanın en büyük özelliği insanı tanıma çabasıdır. ‘Kalandar Soğuğu’ bunu layıkıyla yerine getiriyor.
Sabah
Festivallerin gözdesi olan, yarıştığı festivallerden sürekli ödüller alan Kalandar Soğuğu’nu kaçırmayın deriz. Ayrıca film size gelecek vaat eden bir yönetmenle tanışma fırsatı da sunuyor.
Habertürk
Sinematografisinden ses tasarımına atmosferiyle dikkat çekse de, 130 dakikayı aşan haliyle biraz ‘ham kurgu’ ya da ‘yönetmenin kurgusu’ gibi duruyor.
Hurriyet
Karşımızda zor koşullarda çekilmiş iyi bir film var. Kaçırmayın derim.