anne!

Ekaterina M.
Ekaterina M.

2 Ekim 2017 tarihinde eklendi
film inanılmaz derin, çok mesajlı. çok dikkatli olmanız lazım her şeyi yakalamak için. filmdeki karakterler büyük şeyleri temsil ediyorlar. insanların dinle ilişkisini ve dünyayı nasıl mahvettiklerini anlatılıyor. ben filmden çok etkilendim, ama biliyorum ki çok az insan anlayacaktır! yani filmi düz seyretmeyin, kafanızı çalıştırın ve eminim bayılacaksınız!
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

27 Aralık 2017 tarihinde eklendi
TEK KELİME İLE 4X4 LÜK BAŞYAPIT BİR YAPIM
2017 nin en çok olumlu ve olumsuz eleştiri alan filmi olan mother sinema tarihinde en çok tartışılan ve tartışılmaya devam edecek olan filmi olma özelliğini hep koruyacak gibi şunuda net söyliyeyim kendi seyir zevkime göre benim için şaheser bir filmdir ve şu konuda çok iddialıyım ileride kült olarak konuşulacak 30.40 sene sonra böyle bir film çekilmiş denilerek sinema derslerinde gösterilecek bir yapımdan bahsediyoruz
dünya sinema tarihinde spoiler vermeden yorum yapmanın mümkün olmadığı tek film budur bence
yine belkide sinema tarihinde filmi beğenen ile beğenmeyen arasında uçurumun bu kadar büyük olduğu tek filmdir neden bu örneklemeyi yaptım İMDB sitesinde puanlamaya baktığınızda çok büyük bir çoğunluk filme 10 puan verirken aynı oranda büyük bir çoğunluk ise filme 1 puan vermiş
aldığı kötü yorumlardan dolayı çekindiğim yılın en çok tartışılan ve tartışılmaya devam edecek olan filmi. izlediğime değdi mi, kesinlikle değdi darren aronofsky sinemasına olan hayranlığımdan dolayı dayanamayıp sonunda gittiğim ve bayıldığım filmdir. evet film yönetmenin sinemasına ve fikirlerine hakim olmadan izlendiğinde saçma, sıkıcı bulunabilir. aronofsky'ın varoluşu, dinleri sorgulayan bir sinemacı olduğu filmlerinden net bir şekilde görülebilir. the fountain yine bu tarz sorgulayıcı, yoruma açık bir filmdi. noah filminin en kötü filmi olduğunu düşünsemde olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmıştı. metafor kullanma başarısını da zaten black swan'dan biliyoruz. mother'da bu sorgulayıcı gözle izlenmediğinde anlamsız bir film gibi gelebilir ama üzerine düşündükçe ve araştırdıkça değeri artacak bir film olduğunu düşünüyorum.
Herkesin farklı bir tepkisi olacaktır mesela ben Black Swan” filmini 3 kere izledim ve her seferinde farklı bir şey görüp hissettim. Bu film de kesinlikle çok tartışmalı olacak.
mekanlar , çekimler , gerilimin yansıtılışı ve oyunculuklar kısacası film gerçekten etkileyiciydi. bir yaratılış, evren, tanrı, din, doğa ve dünya tarihi hikayesini 2 saate ve tek bir mekana sığdırmak gerçekten müthiş bir beceri ve cesaret ister. Bravo kameranın başrolü takip edişi , sanki siz de o evin içindeki sessiz şahitlerden biriymişçesine hissettiriyor. jennifer lawrence'ın o güzel yüzü tüm film boyu yakın plan. illa kıssadan hisse yapmak zorunda diilsiniz veya haa şu tanrıydı bu isa bu da meryem'i keşfetmek zorunda diilsiniz. oturup izleyin ve sinemasalın keyfini çıkarın 10 üzerinden 9
EbRu K.
EbRu K.

10 Ekim 2017 tarihinde eklendi
MOTHER!Önce saçma sandığınız film izlerken kendini içine çeken bir derinliğe sahip.Bütün parçaları sizin toparlayıp birleştirmeniz ve kafa yormanız gereken türden.Yaşanan her olayın ve her karakterin bir vasfı var ve bunu anlamak bu konuda bilgi sahibi olmanızı gerektiriyor. Bu konuda bilgisi olmayan insanların filmin özünü anlayamaması çok normal.Çok etkileyeci bir film olmuş.Beni düşündüren eksik kalan parçaları tamamlamak için ikinci kez gidip izlemek istiyorum.
Berfin T
Berfin T

4 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Filmde yazar tanrı kadın ise meryem ve doğayı canlandırıyor. Adam kadınla yalnızken mutlu değil başkalarını istiyor ilgi istoyor insanları istiyor. Ve insanlara ulaşmak için kitap yazıyor. Kitaplar dini kitaplar; tevrat, zebur, incil, kuran gibi. Insanlar doğaya ve birbirlerine zarar veriyolar kadın o yüzden onları istemiyo. Kardeş conayeti habil ile kabil. Anne ve babaları adem ile havva. Farkettiyseniz adam gelen ilk insan zaten. Ve ilk gece adamin kaburgasi yaraliydi. Ertesi sabah kadin geldi. O gece ademin kaburgasından havva yaratıldı. Başta kılılan o cam ilk kısımda cennetin yasak elmasını temsil ediyo. Yasak olmasına rağmen havva ile adem ısrarla onunla ilgileniyolar ve cam kırılıyo. Filmin sonunda tanrıyı temsil eden yazar benim isim bu yaratmam gerek diyor kadının onun yuvası olduğunu başa dönüceklerini yani tekrar yaratıcaklarını söylüyor. Ve filmin başında kırıldığını gördüğümüz cam kadının içinden çıkıyor. Adam filmin başında camı küllerin içinden çıkardığını söylemişti. Ve filmin sonu başlangıcı gibiydi. Yeniden başlıyor. Ev yani evren dünya tekrar yaratılıyor.
Tuğçe E.
Tuğçe E.

2 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Gerilim'e takılıp korku filmi zannedenler hayal kırıklığına uğramıştır muhtemelen. İş çıkışı can sıkıntısından filmin konusuna oyuncuna bakmadan gittim. Ben de normal bir gerilim filmi beklerken sıkıntıdan patlıyordum fakat? İkinci yarıya başladığım andan itibaren, oyuncuların aslında çok fazla şey temsil ettiklerini filmin orta yerinde acı içinde ağlayarak anladım. İNANILMAZ GÜZEL BİR FİLM. Herkesin anlam yükleyemeyeceği, anlam yükleyenlerin de gözünden öpüleceği bir film. Tanrıyı ve kullarını gören insanlara selam olsun!
Handan Ç.
Handan Ç.

8 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Öncelikle filmi anlamadığını soyleyenlere yapacagim eziklemeler icin üzgünüm olduğumu belirtmek isterim çünkü baya baya IQ gerektiren bir film olmuş içerisinde geçen mesajlar anlayana cinsinden  tanriyi erkek karisinida melek diye disi gostermek ve ciftlestirmek yazarin allah = cinsiyet merakina kendince bi uyarlamasi diye dusunuyorum filmi ince ince anlatip merakinizi gidermek istemem sadece filmden cok etkilendigimi ve bana en derin duygularimla ölümü hatirlattigi icin de ayrica bi gicik oldum tabi  velhasil bana filmi izlerken sözleriyle anlatsin diyenler gitmesin  bu öyle salak filmlerden degil..
Tahir C
Tahir C

30 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Bu filmi begenmeyen arkadaslarin, cok film izledim diyerek recep ivedik ve cumali ceber den baska film izlemedikleri belli. Bu filme tamamen kadinin gözünden bakilmiş. Sonunda cok bekledim zindan adasi filmindeki gibi kocasinin gozunden bakilip aslinda kadinin ne kadar hasta ve sizofren oldugunu göstermelerini lakin o olmadı. Bazi yorumlarda da okudum ve hak veriyorum ki dini mitolojik konularla örtüşüyor. Ben filme hayran kaldim. Izleyecek arkadaslar da filme kadinin kafasindan bakarsa taslar yerine oturur ve zevk alirsiniz filmden.
serdar k.
serdar k.

6 Aralık 2017 tarihinde eklendi
filmi çok iyi takip edin yaşanan olayları çok iyi analiz edin ve sonrasında din-tarih bilginizi konuşturun öteki genel kültür seviyesi 0 olan şahsiyetler siz izlemeyin zira psikolojik bir filmdi derin anlamlar var
Fatma K
Fatma K

17 Mart 2019 tarihinde eklendi
Şair, vahiy alandır..bu ona ilham yoluyla bildirilir..uzun süredir vahiy alamayan şair kendine ilham olacak bir şey aramaktadır..evine çağırdığı o hastalıklı adam, pervasız karısı, oğulları...hepside aradığı ilhamdır..
Koca ev şairin zihni..içindeki odası kalbi..değerli taş içindeki öz..karısı, fedakar karısı, masum karısı, histerik karısı o öze o kaynağa çok yakın, aslında ilhamın ta kendisi..ilham ve histeri ikiz kardeş gibi..
Misafir ailenin oğullarının dalaşı ve birinin ölümü şairin içinde yaşadığı çatışma sancı..ilhama gebe ama olmuyor ..çatışma devam ediyor..
Şairin karısına yaklaşması ilhamın gelmesi..bebek ise şiir, yazı,vahyin kendisi..
Evin her türlü insanla dolması vahyin yansıması..ilhamın coşması..şairin kelimeleri..
Bebek, vahiy, ilham yani kelimelerin halka yansıması kişiye göre farklı anlamlar taşıyor..herkes o kelimelere sahip olmak istiyor.
Anne, bebeğe, kelimelere sahip olmak isteyen kişi..
Şair, halka, yüreklere ulaşmak isteyen..yani bebeğini paylaşmak isteyen..
Bebeğin ölümü , parçalanması ve etinin yenmesi, vahyin halka ulaşması..
Affetmek vahyin mesajı, paylaşmak vahyin mesajı, misafirden, pervasız tüm misafirlerden rahatsız olmamak vahyin mesajı.
Evin yanması şairin zihin dünyasının ürettiği kelimelerin kayboluşu
Kadının yanması ama yaşaması ilhamın var olması
Kadının karnından çıkan cevher, özün hep var olması.
Bengi M
Bengi M

10 Eylül 2019 tarihinde eklendi
Aslında filmin sonuna kadar, sakin bir yaşam süren bir çiftin hikayesi gibi.... Ama öyle değil.... Çok mesaj barındıran muhteşem bir yapıt olmuş. Çok etkilendim..
Watership Town
Watership Town

8 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Film baştan sona kadar okültizm, alegori, semavi inanışlara gönderme barındırıyor.Amaç bence inanç aşılamaktan ziyade insanoğluna eleştiri.Bu bakımdan filmin yer yer sert, acımasız sahnelerini izlerken zorlansam da filmin amacına hizmet etmesi açısından bu stresli sahneleri yerinde buldum.İşte insanoğlu budur alın başınıza çalın diyor film özetle.Film vermek istediği mesajla ve bunu sunuş şekliyle beni memnun etti.Javier Bardem in çirkin karizması da bu role cuk oturmuş.Oyunculuklar da doyurucuydu.Ama o bebek yok mu o bebek , neyse gerisi spoiler olur , izleyin görün! spoiler:
Elif Kasım
Elif Kasım

14 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Film aşırı derecede iyiydi ben çok beğendim anlamlıydı izlemenizi tavsiye ederim.Bence izlediğinize değecek bir film pişman olmazsınız:)
Duygu Altan
Duygu Altan

28 Nisan 2020 tarihinde eklendi
En az ıkı kere ızlenmesi gerek bi kere yetmez樂勞♥️Etkileyici!
Oyuncular harika♥️
Senaryo cok surprizli,o yüzden dıkkatlı ızlenmesı gereken bir film..
勞beynim yandı ama değdi殺