sahan33
3 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu söylemeliyim filmi zor tamamladım.Bu filmi beğenen arkadaşlara bikaç sorum var :
1)Bu filmi beğendiğinizi söyleyerek marjinal olmaya mı çalışıyorsunuz ?
2)Bu filmdeki karakterlerin,şehirin,mahkemelerin Türkiye ile ne alakası var ? Kaldı ki filmde Türk oyuncu yok bu bile Türkiyeyi anlatan bir film için rezalet bişey , birkaç İstanbul görüntüsü vererek Türkiye izlenimi yaratmışlar.
3)Kimse kusura bakmasın ama ben bu filmi tarafsız olarak yorumlayamam çünkü film tarafsız değil.Siz bu filmi hangi akla hizmet beğendiniz ?
Son olarak bu filmde Alan Parker gibi muhteşem bir yönetmen , Oliver Stone gibi harika bir senarist ve John Hurt gibi süper bir aktörün olduğunu bilmek beni çok ama çok şaşırttı.Siz bu kadar mı Türk düşmanısınız be abi ? daha söyleyecek çok fazla şey var ama böyle rezalet bir film için değmez 10/1 oda 10/0 olmadığı için !!!
Öncelikle Barlas beyi tebrik ederim. Bu filmin ne karın ağrısı bir şey olduğunu, detaylı bir şekilde açıklamış bizlere. Bir de şu sinema yönetmeni ağzıyla konuşan arkadaşlar yokmu. Ah ah :SSS. Türünün başyapıtıda ne demek ya.. Başyapıt kelimesini ne kadarda rahat kullanıyorsunuz. Film iyidir veya kötüdür. Önemli olan o değil. Filmin muazzam abartılı ve faşistlik derecesinde yanlı olduğu ortada. Filmi beğenenlerin eşi veya dostunun bizim bu karanlık! hapishaneleremize konuk olduğundan da ciddi ciddi şüphelenmeye başladım. Benim takıldığım konu o değil. Stone ve ekibi resmen bu filmi yaparken bizim milletimizle dalga geçmiş. Şu anda şu filmi övenlerin olduğunu bilse bizim milletimize müsait bir yeriyle gülerdi. Başyapıt meselesine çok takıldım. Çünki film hakkında olumlu yorum yazan arkadaşların bir çoğu bu film başyapıttır, türünün.... başyapıtıdır vs.. Yahu arkadaşlar şu filme başyapıttır demek, Kurosawa, Hitchcock, Coppola, Kubrick, Leone veya Bergman gibi ustalara küfür etmektir. Saygılarla.. vesselam...
Oliver stone büyük hayal kırıklığı yaratan ve dibe vuran büyük iskender filmini kurtarmak için Türkiye ye de gelmişti.Ve Geceyarısı ekspresi için özür dileyip kandırıldığını söylemişti.Çünkü bu olayları yaşadığı iddia edilen şahıs aslında olayların öyle olmadığını açıkladı..Kurtlar Vadisi filmi Amerikalıların hoşuna gitmiyorsa,Amerikan karşıtlığını körüklediğini düşünüyorlarsa, hatta Guantanamo da yaşananları anlatan filmin oyuncuları İngiltere de terörist oldukları gerekçesiyle tutuklanıyorsa bizim objektiflikten bahsetmemiz saflıktır.Bu olayın içinden ’Bu sadece bir film ’diyerek bazı şeyleri görmezden gelerek çıkamazsınız.Çünkü ’sinema sadece sinema değildir’.Eğer siz bir ülkenin,Bir toplumun,bir insanın hatta bir hayvanın yaşamını etkileyebilecek bir film yapıyorsanız-ki sinema böyle bir şey-olayları gayet ayrıntılı bir şekilde araştırmalı ve objektif olarak yansıtmalısınız.Bu film sinemaya bu açıdan yaklaşmadığından dolayı 1/10 u bile haketmiyor.
Filmin imdb puanı 7.6 sıkı durun, filme 1 verenlerle 10 verenlerin sayısı aynı bu şu demek oluyor türklerin verdiği oyu çıkartırsan 9 un üzerinde bir puan alıyor, buradan da tüm dünyada sinema izleyicisinin gözünde nasıl bir duruma düştüğümüzü tahmin edebiliyorum. bence bi kampanyayla imdb puanını da düşürebiliriz kimsenin bizi kötü gösterek yaptığı bir filmi sanatsal olarak değerlendirmeye hakkı yok hele ki bu insanlar içimizdeyse.
Türkleri bu kadar çok kötüleyen bi filme verebileceğim tek puan 10 üzerinden 1 dir.oliver stone nin filmlerini genelde beğenirim ama bu olmamış.Amerika kurtlar vadisi ırak ın yayınlanmasını nasıl istemiyosa ben de bu filmi istemiyorum.bu filmi beğenen vatan hainidir.
klasik Oliver Stone filmi. bu adam kendı ülkesini bile karşına alıp film yapabılıyor aklından zoru olan bırı film e konu olan kahraman bile filmin carpıtıldıgını söylüyor.film i düz mantıkla izlersen boş bir film enterans bişey yok duygu yok anlam yok sadece kız arkadasıyla görüşme sahnesı var o kadar http://www.youtube.com/watch'v=pHjLMnGkedUhttp://www.youtube.com/watch'v=_JTRs8e-FRk
Sinemanın bir filmin en etkili silah olarak kullanıldıgının en büyük kanıtı bu filmdir. Tamamen biz Türkleri kotulemek için yapılmıştır. Birçok yorumda belirtilmiş. Tekrar tekrar bahsetmeyecem . ozellikle barlas ın yorumu akıllıca . Maalesef bu film denen silahı en iyi amerikalılar kullanıyor.
Filmi az önce seyrettim bazı sahnelerde tüylerim gerçekten diken diken oldu benim her türlü film hakkında şöyle bir düşüncem var. Her filmde azda olsa bir abartı vardır. Bu yüzden Türkiyenin o zamanki durumunu herkes bildiğine göre gerçeklerin çarpıtılarak deil abartılarak çekildiği filmlerden biri ama senaristimiz bu abartı dozunu fazlasıyla kaçırarak belki bilerek belki bilmeyerek çekilmiş bir film ama bende milliyetçi biri olarak hiçte hoş bulmadığım bir film.
Ben bu filmle ilgili yorum yazmayacağım zaten daha önceden yazmıştım benim dikkatimi çeken bu filmdeki Türklere karşı yapılan hakaretleri (Hepiniz o... çocuğusunuz hepinizin Allahı paradır...vs) eleştiren bazı arkadaşlar var birde bu hakaretleri eleştirdikleri için bu arkadaşları eleştiren bazı kişiler var bunlar demekki filmdeki bu hakaretleri kabul ediyorlar vede doğru buluyolar ben bunu anlamıyorum belkide Türk değiller...
evet bu sadece bir film... ve artık türkler sinemada da silahsız değil. İngiltere ve Amerika kusura bakmasın Kurtlar Vadisi Irak da Sadece BİR film....
Hollywood'u 3.Dünya ülkelerine karşı kullanan Amerika Birleşik Devletleri'nin "İğrenç Bir Silahı"
"Geceyarısı Ekspresi" 10 üzerinden 1 bile alamayacak bir filmdir... Ki bunu milliyetçilik duygularımla değil, 4 sene Sinema okuduğum 8 senedir bu sektörün içinde olduğum için böyle rahatça söyleyebilirim...