Reis
1,4

Engin Yüksel
Engin Yüksel

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
Siyasi biyografik ya da politik tarihi filmlerin kaderidir insanların ideolojik duruşları sebebiyle filmin teknik ve seyir keyfi yönünden incelenmesinden öte ideolojik, siyasi pozisyonlarına göre yorumlar yapmak puanını düşürmek yahut yükseltmek filmi göklere çıkartmak ya da yerin dibine sokmak. Bu proje için de maalesef bunları söylemek mümkün. Tayyip Erdoğan'a tapınma sapkınlığına bulanmadan ya da sevmemekle,onaylamamakla,karşıt olmakla nefret etmek arasındaki çizgiyi bilmeyenlerin kör döğüşüne, küfürleşmelerine,hakaretlerine savrulmadan yorum yapmak mümkün.
Açıkçası daha kötü bir yapım bekliyordum fakat beklediğim kadar kötü çıkmaması beni şaşırttı.Çekim açıları,ışık ve kostüm gibi teknik konuları eleştirmek haddim olmasa da kameraların çekim açıları izlerken beni rahatsız etti.Özellikle başrol oyuncu Reha Beyoğlu'nun jest ve mimiklerini Tayyip Erdoğan'a aşırı benzetme çabası çok sırıtıyor. Kötü bir film diyemem ama iyi olmadığı da kesin.Herhangi bir şekilde politize olmadan biyografik filmlerin belgesel tadında olması umudu ve dileğiyle 5/10
bunyamin29
bunyamin29

8 Mart 2017 tarihinde eklendi
Öncelikle müzikleri çok güzel burdan başlamak isterim.Filme gelirsek çok kötü değil ama çok iyide değil.Çocukluk dönemine çok değinilmiş filmin 2.yarısında belediye başkanlığı dönemini izlemeyi bekliyordum ama hemen hemen çocukluk dönemi gene.Reis belediye başkanı iken İstanbul'un sorunlarını nasıl çözdüğü ortada su olsun çöp olsun keşke onlarda anlatılsa idi çocukluk döneminde çok kaldılar.Filmin 2.cisi muhakkak gelir sevenlerin gidip izlemesini tavsiye ederim..
Erdem TERZi
Erdem TERZi

13 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
Eeeeee filmin yapımcısı da fetoş çıktı! :) Merak ediyorum da filmi desteklemek maskesi altında ama örgüte dolaylı olarak destek çıkmak için bu filme olumlu yorum yazan ve örgüt bağlantısını bilen burada kaç tane fetoş var! Neyse buradan da tutuklamalar çıkmaya başladığında anlarız! :) Sizin yeriniz de olsam popo korkusundan dolayı yorumları silmeye başlarım! :D
Ayşegül Y.
Ayşegül Y.

7 Mart 2017 tarihinde eklendi
ne denilebilirki? Filme 1 puan verip 1 numara yapmaya calisan insanlar var burda.. gulelim gecelim....
Mehmet A.
Mehmet A.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

4 Mart 2017 tarihinde eklendi
Bu nedir ya allahtan kaliteli insanlarımız falan var herkes eleştirmişte imdb 1.6 almış ama şunu dürüstçe söylemeliyim komedi filmi olsa izlenirdi ;)
Mehmet K.
Mehmet K.

4 Mart 2017 tarihinde eklendi
Filmi izlemeyen boş insanların gereksiz değerlendirmesini görüyoruz puanlarda ama film güzel olmuş..
Abdullah Borazan
Abdullah Borazan

7 Mart 2017 tarihinde eklendi
öncelikle şunu belirtmem gerekir ki film 5 yıldızlık bir film değil lakin sırf içinde Recep Tayyip Erdoğan olduğu için yapılan şu haksız eleştirileri görünce bu terbiyesizlik için 5 yıldız verdim. Film ülke siyasetinde yaşanmış konuları işlemiş senaryoda çarpıklıklar var ama film asla kötü değil. kötü eleştirisi yapanların hangi malum kesim olduğu belli, içinde Tayyip Erdoğan'ın olacağı bir filme gidip de para vereceğini aklımın ucundan bile geçirmiyorum bunlar izlemeden sırf karalama kampanyası olsun diye yapılmış yorumlar. Aptal olmak böyle bir şey işte. Bizim ülkemizde malesef iyi senaryo yapılamıyor. olayların akışı doğru bir biçimde yansıtılamıyor. Bu konuda Hollywoodun çok gerisindeyiz, Onlar küçücük bir malzemeyle herkesi büyüleyen iyi işler yapabiliyorlar. Sinema sanatı konusunda biraz çalışmamız lazım. Bunun için biraz daha fazla kitap okuyup daha fazla bu konuda eğitim almak gerek. yoksa filmlerimizdeki konular ancak yüzeysel kalır. Öncelikle taklitçilikten uzak durmamız ve kendi kültürümüzle özdeşmemiz lazım. Recep İvedik gibi içi boş komedi filmlerine gideceğinize bu tür filmlere gidin ki biyografik filmlerin önü açılsın. Şahanın 5 filmden kazandığı para 150 milyonun üstünde ama filmlerindeki kalitesizlik hala devam ediyor. bu da izleyiciye saygısı olmadığı anlamına gelir. tavsiye ediyorum gidin izleyin çok güzel bir film beklemeyin sadece iyi bir film olduğunu bekleyerek gidin, böyle içi boş insanların yapmış olduğu yalan eleştirilere de kanmayın benim notum 3/5
mehmet g.
mehmet g.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

5 Mart 2017 tarihinde eklendi
KOCAMAN 000000000 Pembe dizi izleseydim bundan iyiydi Bu filmi yapan senarist yönetmen hic hayatinda film izlememiş bence yuh ulan insanlarla dalgamı geciyorsunuz ulan verdigim para haram olsun yaziklar olsun buna film diyenin......
Arzu K.
Arzu K.

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
Burda birçok yorumda anladığım kadarıyla filmi izlemeden yorum yapanlar var. Filmi film olarak izlerseniz güzel bir dostluğu anlatıyor. Gerçek mi hikaye mi bunu ne ben nede başka birisi bilir veya bilebilir. Sahneleri güzel ve duygu doluydu. Bu filmi siyasi olarak değil, bir film olarak izlemek gerekir!!!
Serkan O.
Serkan O.

8 Eylül 2016 tarihinde eklendi
senaryo & YAZAR kim?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Yasin U.
Yasin U.

16 Ekim 2016 tarihinde eklendi
0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
cagatyiit
cagatyiit

20 Ekim 2016 tarihinde eklendi
arka fona acıların çocuğuyum şarkısının yakışacağına inandığım 90larda bıraktığımızı sandığımız gülünç derecede mağdur edebiyatlı filmlerin yeni küçük kardeşciği
ERSİN S.
ERSİN S.

30 Ekim 2016 tarihinde eklendi
Super fragman olmus tabi 15 temmuz ile beraber cekilseydi daha iyi olurdu spoiler:

Erdoğan karakteri güzel olmuş
Yasin B.
Yasin B.

3 Mart 2017 tarihinde eklendi
Belirli bir siyasi ideloji ile alakası olmadan tarafsız eleştiri yapilmasi gerekir başarısız bir film olmuş yönetmen in tüm filmleri basarisiz ve kalitesizdir.
Ishak O.
Ishak O.

4 Mart 2017 tarihinde eklendi
Valla bazi insanlar yedirememis yok acitaysondu falandi filandi. Gayette dogru anlatmislar 90lari. Tabi Reis'i anlatmasaydi daha cok puan alirdi dimi. Gunumuz nankor Türkiye'si....