rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
10 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Yakın tarihte yaşanan, sebepleri ve sonuçları hakkında çoğumuzun bir fikir sahibi olduğu süreçlerle ilgili, açıkçası biraz yavan bir 'belge ifşa etme' filmi. Bunu bir alt tür olarak düşünürsek, tür kapsamında geçmişte çekilen çok daha kaliteli örneklerin olduğunu görüyoruz. "Official Secrets" sıkmıyor veya kendini içinde sürükleyici ama yeni hiçbir şey sunmuyor, kurgusu veya senaryosu dikkat çekici değil, karakterler yeteri kadar ilginç değil ve çoğu yerde basmakalıp. Bu yorumları tabii ki yaşanan gerçek olaylardan ziyade film ile ilgili yapıyorum. Yoksa Katharine Gun'ın yaptıkları farklı bir konu. Filmde de klasik hukuk süreci, ki bence yeteri kadar sağlam işlenmemiş, dürüstlük ve erdemin devlet sırrı ifşası karşısındaki geçerliliği, aynı durumda olsanız siz ne yapardınız vs. gibi yukarıda bahsettiğim alt türün neredeyse olmazsa olmaz unsurları eksiksiz olarak mevcut. Oyuncu kadrosunda önemli isimler var fakat kariyerleri açısından hiç ama hiç hatırlanacak roller değil bunlar. Yönetmen Gavin Hood'un da bence yakın tarihli "Eye in the Sky" filmi, tabii ki farklı konuları işlese de sürükleyicilik ve yarattığı gerilim açısından çok daha başarılı.