Ayça A.
1 değerlendirme
7 Mart 2017 tarihinde eklendi
Eleştiri yaparken emeği çok yüce bir değer olarak gördüğümden olabildiğince sağduyulu olmaya çalışırım ancak düşünüyorum da hayatımda bu kadar kötü başka film izledim mi ? -HAYIR! Konusu olmayan, sadece kadroya güvenilerek meydana getirilmiş bir ürün. Sinema diyerek böyle bir sanat dalına hakaret etmek istemiyorum. Kurgu kötü. Olaylar arasında hiç bir şekilde bağlantı kuramıyorsunuz. Hoş ortada olay diyebileceğiniz bir şey de yok. Saçmalık.. Vaktinize, paranıza yazık. Biz gece seansına gitmiştik. Uykusuz kaldığıma dahi değmedi.
Kurgular kopuk. insanları dusundurmeye iten bir film ama o kadar kopuk ki baglamaya calıstıgınız yerleri anlamaya calısırken , diger kısımlar kopuyor. Neden Neden Ne alaka ,hadi birseyler olsun , evet şimdi olacak diye diye biten ve benim için hayal kırıklıgı bir film. Hiçbir duygu hissettirmedi. Sonunda dusundurmedi. Film bittiginde tek dusundugum sey, acaba logan a mı gitseydim.
Benim beynim anlamaya yetmedi. Anladık diyen , bayıldım diyen arkadaslarında samimi yorum yaptıklarını hiç düşünmüyorum. Siz kralı kıyafetli görmeye devam edin, ama kral gercekten cıplak...Acık ve net . Basarılı degil.
Aman aman diyorum vaktinize ve paranıza yazık. Biz ettik siz etmeyin. Düşünmeyin bile acaba gitsek mi diye. Bizde oyunculara aldanıp gittik ama onlarda sanırım senaryoyu okumadan direk oynamaya başladılar. Benim güzelim pazar günümün bir kaç saatini heba eden film. Ve sanırım bir iki adet iyi yorum yapanların senarist yada yönetmen akrabası çünkü başka türlü mümkün değil.
Hayatımın 114 dakikası boşa gitti. Kadroya bakınca çok güzel bir film seyredeceğimi sanmıştım ama berbat demek yetersiz kalır. Büyük hayal kırıklığı bence en kötü Türk Filmi.
Öncelikle çekimler mühteşem, oyunculuklar muhteşem, Tuba Büyüküstün'e alerjim olmasına rağmen çok iyidi. Filme eğlenmek, kafa dağıtmak, kolay algılamak gibi beklentilerle gittiyseniz ya da giderseniz çok büyük boşluğa düşersiniz. Herneyse birçok yorum var filmle ilgili, bazıları beğeniyor bazıları ise fena halde yeriyor. Ama bence asıl soru şurada "Film neyi anlatmak istiyor? " kimse ne anladığını yazmamış. Ben yazayım. Bence film tamamı ile İstanbulu anlatıyor. Insanların ve şehrin çarpıklığını, çok kültürlüleri, eski ıstanbulluları, suriyelileri, sokakta yaşayan Insanların, eşcinselleri, hayalperestleri ve belkide benim kaçirdigim bir-çok detay var filmde. ARKADAŞLAR FILM ÇOK GÜZEL EMEĞE LÜTFEN SAYGI. Hicbir şey anlamasanız bile yarim yıldızla yorum yapılacak kadar kötü bir film degil. Bu arada filmi tekrar izleyeceğim mutlaka kaçırılan yerler olduğunu düşünüyorum.
Filmin her karesi yaşamın çarpıklığını,adaletsizliğini,acimasızlığını oldukca sade ve yalın bir anlatımla oylesine güzel aktarıyor ki.Evliliklerin eskimesi,kağıt toplayıcısının kaza sahnesi muhyeşem örneğin,Dünya gerceklerini gormezden gelerek yoz yaşayan grup,Oglunu disiplin adı altında sevgisiz büyüten baba,hazirlopcu kardeş,Suriyeliler dtamı,dostluk ,başkasının acılarinı hissedebilme,Dunya daki acı çekenleri fark etmek.Deniz in bu acilar uzerinden refah ama mutsuz yaşamı.Uaz yaz bitmezz.Askın gücü.Acılar icindeki Orhan ın aşkla yeniden doğuşu.Velhasıl başta senaryo yazarı,yönetmen,oyuncular,tum emeği gecenleri kutluyor ve ayakta alkışlıyorum.Teşekkürler...
Çoğunluk filmi anlamamış ve filmi beğenmemiş, bazılarıda filmi anlamış gibi davranıyor ama yorumlarında hiç bir şey anlatamıyorlar. ben şahsen bir şey anlamadım, seyrederken sıkıldım, üç kez ara verdim ve aralarda filmi durdurmayı lüzum görmedim.