Hesabım
    Babaların Babası
    BEYAZPERDE ELEŞTİRİSİ
    1,5
    Kötü
    Babaların Babası

    Yerli komedinin dibe vuruşu...

    Yazar: Su Bahadır

    Yerli komedi filmleri bildiğiniz üzere şu dönem sinemamızın baş tacı. Ne yazık ki sayılı yönetmenler ve komedyenler haricinde bu işin altından kalkabilen insan sayısı çok çok az. Filmlerin sayısı ne kadar artarsa, kalitesi de o derece düşüyor adeta. Ne yazık ki Babaların Babası da çıtayı geçemeyerek çizgi altında kalan yapımlardan biri.

    Kadrosunda Menderes Samancılar'ı (Nejdet) bulundurmasına rağmen mafyanın komik yanına odaklanmak konusunda oldukça başarısız olan film küfür, kadına yüklenen seksüel anlam, "ataerkil erkek" tiplemesi ve hızlı bir senaryoyla aceleye getirilmiş. Can ile daha başarılı bir çizgi izlemiş olan Raşit Çelikezer'in neden bu kadar başarısız bir yapıma imza attığı da belirsiz. Komedi herkesin harcı değildir, ancak küfürler ve vinsiyetçi bir bakış açısının savrulduğu kadınlarla filmi doldurarak bir getiri beklemek de pek akıllıca olmasa gerek. 

    Berk karakteri gereğinden fazla saf bir imaj çizerken filmin diğer karakterlerinin yanında elbette ki sütten çıkmış ak kaşık olarak görünüyor. Bir babanın oğlunu yeraltı dünyasına sürükleme çabasına şahit olduğumuz filmde, kötü örnek teşkil edecek pek çok öğe mevcut. Ancak bildiğiniz üzere kötü örnek teşkil eden pek çok yapım var ve çoğu da "kötü bir film" diyemeyeceğimiz kadar gözümüze giren filmler. Baba, Scarface gibi yapımlarda sırf karakterler anti-kahraman diye filmi kötü bulmuyoruz, ancak buradak mafya baba ve oğul ilişkisi ziyadesiyle başarısız ve sığ. Bir komedi filmi bile içinde duyguları barındırmalı diye düşünen biri olarak, bu filmde insaniyete ve duygulara dair bir şey yer almıyor. Genç, balet olma hayali olan, kız arkadaşı İnci'yle mutlu bir ilişkisi olan bir erkeğin hiç tanımadığı babası tarafından bir anda mafya dünyasına sürüklenip üstüne bir de rakip mafya babası sebebiyle hayatının tehlikeye girmesi, filmi ilginç ya da eğlenceli değil, başarısız yapıyor. Filmin tek aklı başında kadını olan İnci'yi canlandıran Burcu Binici'nin ise iyi bir performans gösterdiği söylenebilir. Güzel bir kadının öyle bir dünyada nasıl bir gözle görülebileceğini, ya "bacı" ya da "sokak kadını" imajına sahip olacağını özetleyen bir karakter İnci. 

    Gerçek hayatta pek de bilmediğimiz mafya dünyasının içini bizlere esprili bir dille gösteren filmin belki de tek iyi yanı Çikolata Müzik Fabrikası imzalı müzikleri olabilir. Eğlenceli parçalarla süslenen film bu açıdan oldukça güzel değerlendirilebilir. Filmin görsel efektlerini üstlenen Parlak Projeler için ise aynı şey ne yazık ki söylenemez. Filmin ne efektleri, ne kadrajları ne de oyunculukları başarılı bir çizgi izliyor.

    Kısacası yerli komedi severlerdenseniz her yerli komedinin birbirinden farklı tatlara sahip olduğunu bilirsiniz. Ve ne yazık ki Babaların Babası başarılı kadrosuna, iyi müziklerine rağmen salondan çıktığınızda memnun ayrılacağınız bir film hissi vermiyor...

    Daha Fazlasını Göster

    Yorumlar

    Back to Top