Wicked
2,8

Mert H
Mert H

18 Ocak 2025 tarihinde eklendi
Wicked, Oz Büyücüsü’nün klasikleşmiş hikâyesini tersine çevirerek olayları “Kötü Cadı” Elphaba’nın perspektifinden anlatır. Film, Elphaba’nın çocukluğundan başlayarak toplum tarafından dışlanmasını, eşsiz yeteneklerini ve Glinda ile karmaşık dostluğunu işler. Hikâye, iyi ve kötü kavramlarını sorgularken, ayrımcılık, güç ilişkileri ve fedakârlık gibi temalar üzerine derin bir mesaj veriyor.

Cynthia Erivo’nun Elphaba performansı, filmin en güçlü unsurlarından biri. Sesi ve oyunculuğuyla Elphaba’nın zorlu yolculuğunu izleyiciye hissettiriyor.

Film, görselliğiyle adeta bir şölen sunuyor. Oz’un büyülü dünyası, detaylı set tasarımları ve etkileyici görsel efektlerle hayata geçirilmiş. Yeşilin baskın olduğu tonlar, Elphaba’nın kişisel hikâyesine ve karakterin dünyayla ilişkisine vurgu yapıyor.

Her ne kadar başarılı olsa da yetişkinlere neredeyse hiç hitap etmiyor diyebilirim. Akış olarak daha iyisini beklerdim.