Ortalama puan
3,6
81 Puanlama
5
7 Eleştiri
4
5 Eleştiri
3
3 Eleştiri
2
1 Eleştiri
1
5 Eleştiri
0
2 Eleştiri
Sırala
Filtrele:
Hepsi
güzel bir film.. konusu güzel.. oyuncular daha iyi olabilirdi.. daha çok aksiyon olabilirdi.. yinede sıkılmadan izlenebilecek bir film..
Darkest Minds, yayılan bir virüs sebebiyle dünya üzerindeki çocukların %90 ını hayatını kaybetmiş. Kalan kısmı ise belirli doğaüstü güçlere sahip olmuşlardır. Hayatta kalan çocuklar sahip oldukları güçlere göre renklerle sınıflandırılmışlardır.Sarı (Elektriği kontrol etme), Yeşil(Üstün Zeka),Mavi(Telekinezi) ve dünyada en nadir bulunan Turuncu (Zihin kontrol etme ), Kırmızı(Ateşi kontrol etme ) başkarakterimiz Ruby Daly isimli Turuncu sınıfında olan bir karakterin hikayesini anlatıyor film. Hollywooda son zamanlarda Young Adult türündeki kitap uyarlamalarının gişedeki başarısı inkar edilemez,özellikle Twilight ile patlama yaşamış bu furya birbirinin kopyası birçok filme tanıklık etmişti.Darkest Minds ise bu furyanın yeni eseri özellikle Hollywooda görmekten bıktığımız X-Men kopyası doğaüstü güçlere sahip bir takımın dünyayı kurtarması olayı geçen sene çıkan Tim Burtonun Bayan Peregirnenin Tuhaf Çocukları ile yenilenmişti,Darkest Mindste tam bu noktada aynı olayı devre alıyor. Öncellikle filmin ana sorunu bütün karakterlerin neredeyse karikatürize bir şekilde işlenmesi, Ruby Daly çıktığı yolda tesadüfen bir arkadaş grubuyla karşılaşıyor ve bir anda yoldaş oluyorlar . Film bu ekip ruhunu tam anlamıyla hisettiremiyor bile ,Filmde özellikle Rubynin yanlışıkla kendini ailesinin hafızasından silmesi olayı birçok kez flashback olarak karşımıza çıkıyor ve artık bir yerden sonra sıkmaya başlıyor.Bunun dışında yan karakterler cidden hiç ama hiç bir bağ kuramıyor seyirciyle doğru düzgün bir diyalog bile yazmaya çalışmamışlar özellikle AVM de karşılaştıkları telekinetik güçlere sahip gruptaki karakterlerin hikaye açısından neredeyse hiç işlevi yok. Darkest Minds, ortaya bir içerik çıkarırken Young Adult türündeki aşk üçgeni , tripler ve sallantılar dolu anlamsız bağlar, karikatürize yapay yan karakterler,şaşırtıcı olmayan ters köşeler ve varlığı bile hiseddilmeyen kötü karakterler , seçilmiş kurtarıcı baş karakter argümanlarını ortaya koyuyor ve baştan yazıyor ama üstüne hiçbir şey eklemeden yoluna devam ediyor.Aksiyon sahneleri ve CGI bütçeye rağmen kötü durmasa da filmi kurtarmaya yetmiyorlar. Darkest Minds,karikatürize yan karakterleri ve Young Adult türündeki argümanları hiç değiştirmeden kullanmasıyla ve ters köşeleri tahmin edilebilen basit bir senaryosuyla ortaya oldukça tembel ve akılda kalıcılığı olmayan bir eser koyuyor.
labirent filmi ile açlık oyunları filmlerini birleştirmeye çalışmışlar sanki. her anında direniş, mücadele, kaçış var. ayrıca
spoiler:
ufak bir aşk hikayesi de var ama filmi bozmuyor yani film konudan sapmıyor.
. açıkçası filmi izlemek için harcadığım zamanıma acıdım.
. açıkçası filmi izlemek için harcadığım zamanıma acıdım.
Film gercekten güzel kotu puan veren arkadaslar bence film izlemeyi biraksinlar.Bilim kurgu filmlerin den ne bekliyorsunuz ? Gayet basarili bir film cikarmislar.Bastan sona keyifli.
Bence bilim kurgu üzerine yapılmış baya güzel bir film devamı kesin gelecek gözüyle baktim sonunda. Karakterler ve kurgu mükemmel izlenmesi gereken bir film.
Filmin konusu çok ilgi çekici olabilir ama izleyince hiç hoşuma gitmedi sakın gitmeyin paranıza yazık. Heyecanlı sahne çok azdı konudan biraz uzaklaşmışlar bu filmi izleyecekseniz de beklentinizi düşük tutmanız gerekir aksi takdirde hayal kırıklığına uğrarsınız. Zamanıma ve parama yazık.
Klasik ergen filmi labirenti ve uyumsuz izlediyseniz filmden başka zevk alamayacaksınız zira film ikisinin harmanlanmışı
Çok beğendim sanırım ikinci filmine hazırlık yapmışlar ikinci filmi çok daha farklı bir şey olacak gibi. Konu güzel, yaratıcı, filmin sonu da duygusal olmuş :)
Aslında genel olarak konusu güzel fakat senaryosu daha güzel işlenebilirmiş bence oyunculuklar da yetersiz. Vasat bir film olmaktan öteye geçememiş.
NEDEEEEEENNNN???
Neden bu filmin puanı düşük özellikle IMDB de
filmde hemen hemen bütün duyguları hissediyorsunuz
bu film için bence puana bakmayın
Neden bu filmin puanı düşük özellikle IMDB de
filmde hemen hemen bütün duyguları hissediyorsunuz
bu film için bence puana bakmayın
Filmi beğenmeyenler olmuş ne bekliyorlardı. Ben gayet beğendim, karakterleri iyi tanıtmışlar ve devamı geleceği içinde ucunu açık bırakmışlar. Eğer uyumsuz gibi filmleri seviyorsaniz kesinlikle size göre, Sadece tek eksikliği aşkı biraz fazla işlemişler yoksa hiç bir sorunu yok izlemenizi tavsiye ediyorum
Konusu güzel görünüyor umarım film de güzel olur. ama vizyona girme tarihini görünce çok üzüldüm. Film'i izlemek için sabırsızlanıyorum...
gayet güzel bir konuya sahip,daha aksiyon dolu sahneler eklenilebilirdi ancak sıkılmadan izlenilebilecek bir film tavsiye ediyorum
Bu film bi kitap serisi ve ben okudum ruby, zu ve chubs ın kitapta betimlendiği gibi olduğunu düşünmüyorum bu hoşuma gitmedi açıkcası ama tüm bunlar bir yana mükemmel bir kitap serisi filmde güzel olabilir bence
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, filme giderken insanın aklında tam bir senaryo canlanıyor ancak film ikincisi mutlaka çıkar dedirten bir sonla bitiyor. Güldüğüm ve ağladığım yerler oldu fakat bunlar kişisel olabilecek espriler ve duygusal sahnelerden kaynaklanıyor. Yani bir komedi filmi veya drama kaçan bilim kurgu tarzında değil. Baş kahraman(lar) beklenen durumlar yaşıyor ama film sizi sıkmayacak. Benim tavsiyem sinemada mutlaka izlenmeli çünkü ses efektlerini kulağınızda hissettiğinizde film daha güzel bir hale geliyor. Sonuç olarak kusursuz veya hiç tahmin etmeyeceğiniz bir sonla bitecek kadar beklentileri karşılayacak bir film olmasa da izlenebilecek bir film. Vaktiniz ve paranız boşa gitmeyecek aksine kafanızı dağıtabilecek 5 üzerinden en azından 4 ü hak edecek bir film. İyi seyirler.
- En son Beyazperde eleştirileri
- En İyi Filmler
- Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler