ondernurtekin
28 Eylül 2001 tarihinde eklendi
işte güzel bir film... başlangıçlarını izlerken neden biz Türklerde böyle filmler yapamıyoruz diye içimden geçirdim... bizimde böyle savaşlarımız oldu hele hele ÇANAKKALE neden bu tür film çekmiyolarda... yok fahişeli bol küfürlü filmler çekiyorlar neden hep batının kötü yanlarını taklit ediyolar... zaten bu yüzdende TÜRK FİLMLERİNE GİTMEM!!! neyse bu film gerçekten güzel bir film sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film...
ben yaklaşık 9 kez izledim ve ortam olursa gene seyrederim bıkmam da fazla söze gerek yok izlemediğseniz cok sey kaçırmışsınız demektir mutlaka izleyin.
Gerçekten bida böyle bir film çevrilebilirmi süper ötesi izlerken insan hem hüzünleniyo hemde heyecanlanıyo tebrik etmek lazım emeği geçen herkezi bize böyle bir film izlettirdikleri için.
Öncelikle filmin kurgusu ve senaryosu gerçekten çok güzel.Ama ben bir tarih meraklısı olarak filmi beğenmedim.1. Dönemin kostümleri tam olarak iyi yansıtılmamış.Antik roma şehrinin bilgisayar programıyla kotarmaya çalışılması tam bir rezalet. 3.tarihi gerçekler saptırılmış puanı 7,1
O kadar çok kez izledim ki bu sanat eserini... Her izlediğimde aynı hayranlığı ve hüznü yaşatıyor...Russel Crowe o kadar yakışmış ki o gururlu , asil ve duygusal karaktere. Ölmeden önce yapılması gerekenlerden biri de bu filmi izlemektir...Gene gladyatör olan Sapartacusun dediği gibi bu dünyada yaptıklarımız sonsuzlukta yankılanır... Rdiley Scott ve Russell Crowe öldükten sonra bile sinema şah eseri ile yıllarca hatırlanacaktır..