Scarface
25 Eylül 2018 tarihinde eklendi
Öncelikle filmin kurgusu ve senaryosu gerçekten çok güzel.Ama ben bir tarih meraklısı olarak filmi beğenmedim.1. Dönemin kostümleri tam olarak iyi yansıtılmamış.Antik roma şehrinin bilgisayar programıyla kotarmaya çalışılması tam bir rezalet. 3.tarihi gerçekler saptırılmış puanı 7,1
Kısa süre içinde "modern klasik" mertebesine ulaşmış, bugün geriye dönüp baktığımızda "epik film" başlığını sonuna kadar doldurmayı başaran ve bu alt türe yön veren bir film olmuştu "Gladiator". Scott ve Crowe isimlerini yalnızca bu filmle dahi sinema tarihine yazdırdılar. Baştan sona bir kahramanlık, "güç ve onur" hikayesi. "Braveheart" ve "Spartacus"ün aynı potada eritilmiş hali demek sanıyorum yerinde bir niteleme olur.
Abartmayın öyle 9,1 alacak bir film değil.Kötü demiyorum ama öyle şahane değil.Filmi izledikten sonra bir şeyler eksikmiş gibi geliyor.Bir de bazı olaylar daha iyi anlatılabilirdi.Mesela Commodus’un kardeşine aşkı gibi, bu bölümler yama gibi duruyo
Milenyum sonrası yapılan filmler listesi yapılsa ilk 10’da yer alabilecek bir yapım. Ridley Scott’ın ben varım dediği ve 5 Oscar ödüllü başyapıtı. Russell Crowe muazzam oynamış. Kesinlikle izlenmesi gerekn bir yapıt.
bravehart tam bir destan öyküsü,bir insanın halkına toplayıp nasıl özgürlük mücadelesi vermesini anlatıyo.kesinlikle bravehart ile gladyatör ü bir tutmayın..bu film ise cok agım şahım degil ama güzel bi film..r.crow ise iyi oynamış rölünü.ama asla bi bravehart degil!!