Serra K.
1 değerlendirme
14 Aralık 2017 tarihinde eklendi
I saw Ayla at the cinema a month ago. I went cinema with friends, we likes the film. It was Real'le Story really. It was emotional so I cried much. The Effects and actings very successful. People shouldn't lose thing " Human love ".
Bu filme bu kadar yüksek puan verilmesi kısaca Türkiye'de sinema sanatının ne kadar geride olduğunun belirtisi. Beğenenen arkadaşlar 3. sınıf bilgisayarda üretilmiş savaş sahnelerini mi beğendinjz?! Baştan sonu belli olan boş ve tutarsız senaryosunu mu beğendiniz?! Kimsenin gülemediği kahvahane muhabbeti kıvamındaki şakalarını mı beğendiniz?! Amerikanın ve Nato'nun piyonu olarak kurban edilen Türk askerlerini tarihsel analizden yoksun şekilde kahraman ilan etmesini mi beğendiniz?! Küçük bir kız çocuğunun ihtiyaçlarını dikkate almaktan yoksun abartılı çocuk sevgisi hikayesini mi beğendiniz?! Bu filmin hiç bir sanatsal değeri yok maalesef
Hani oscar adayı falan deyince :)... Ya bizimkiler neden gerçeği koyamıyorlar... Film başlarken subaylar bisikletle giderken hissettim o yapmacıklığı. Hadi sıkı mutlu arkadaşlar olalım bisikletle gidelim ama biraz da takılalım birbirimize nını nı nıııııı nı nını nı nıııııı nı... Sonra bir anda kore savaşında bulduk kendimizi... Ben öyle savaş sahnesi görmedim hiç. Adamlar silahla inerken tek bir adama gelen geçen bıçakla saldırıyor öteki de benzin dökerek oralarda dolaşıyor biri de çıkıp ateş etmiyor. Hani sanki orada 50 kişi var da millet birbirine öyle girmiş ki artık süngü savaşına dönmüş gibi. Sonra film eski ayşecik filmlerine dönmeye başladı. Adam saçma sapan şekilde esir düşer :). O KAÇIŞ SAHNESİ NE LAN ÖYLE KOMŞUNUN AĞACINDAN MEYVA ÇALMIŞ DA KAÇAR GİBİ ADAMLAR SANKİ OYUN OYNUYOR. BUNUN NE SANATLA NE GERÇEKLİKLE NE SAVAŞ SAHNELERİYLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK. SANKİ ÇOCUKLAR YAZMIŞLA ÇEKMİŞ GİBİ. O ADAMLAR İMZA ALMAYA GİTTİĞİNDE KESİN ALİ ÖLÜR DEDİM :) NE İLGİNÇ ÖLDÜ AŞAMADIK BİR TÜRLÜ BUNLARI. BEĞENENLERE NE DEMELİ...
Son yıllarda izlediğim en güzel Türk filmi. Başından sonuna kadar ağlayarak izledim, ki kolay kolay film izlerken ağlamam. Gerçek bir hikâye olması da çok etkiledi. Defalarca izleyebilirim.
Konu guzel aksiyon zayf aksyon olaylari cok az bir savas icinde gecen film ama mucadele ruhu cok az sonuda basit bitiyor izlenilecek seviyede ama bir bas yapit olamaz
Türk filmi ve Türk oyunlar olarak uzun zamandır izlediğim en başarılı film. Kesinlikle ağlamaya değer. Bütün filmler bu şekilde mutlu bitmeli ve saçma entrika olmamalı....
Gerçekten Mükemmel bir filim olmuş. Uzun yıllardır böyle güzel bir yerli filim izlememiştim. Ülkemizin değerlerini, Türk insanın merhametini, yardım severliğini, karşılıksız sevgiyi çok güzel anlatmış. Tam bir duygu seli gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Nasıl olur da böyle bir filmi Oscar adaylığından çıkartırlar anlamadım doğrusu. Kesinlikle izleyin ve izlettirin!
Her izlediğinizde ağlayacaksınız ve asla bir kez izleyip bırakmayacaksınız gerçek hikayeden alınmış olması çok daha fazla etkisinde bırakacak sizi hatta istemsizce kendinizi o dönemdeki karakterlere kızarken bulacaksınız