Filmi izledik. Kötü bir filmdi. Bir cok mantik hatasi vardi. Attigini elidini kaldirdigi anda vurabilen Ali, bir el bombasi atinca hemen ziiip düsman mevzinde patlayan isinlanan elbombasi, spoiler: düsman gelmeden tekerin icerisine sütsisesine doldurulmus benzine elbombasi ekleyip (bana er ryani kurtarmaktaki yapiskan bombayi hatirlatti) önceden medyum gibi akil edip sonra yuvarlayip tam düsmanin ortasinda patlatmasi (düsmanin aklina teker yuvarlanirken kenara atlamak gelmiyor), islak kücük bidon benzini hizli bir sekilde döktükten sonra baya baya harli (düsman üzerinden atlarken tutusuyor) alev almasi, düsmanin aa burda alev var demeyip israrla üzerinden atlamasi, bunlar bütün aksiyonlar sayilir . Filmin gerisi Ayla kizimizin türk askeri tarafindan nasil saklabanlik yapilarak eglendirildigi ile ilgili. Filmin konusu güzel ama bence coooook yapmacik olmus. Bu film Oscar alir diyenler heralde izlerken sarhostular. Orcar alan film izlemesek inanirdim diyecegim ama ne yazikki inanmiyorum. Cetin Tekindor"a ne demeli, icerde dizinde saclari ince at kuyruk diye beyfendinin saclarini kesmemisler, ensesinin icine gömlegin altina sokmuslar, yuh! Bir sahnede ensesini kasiyordu. izleyenleri heralde düsük zekali saniyordu yönetmen. Süleyman"in öz kizi rolündeki kadin oyuncu (ismi umrmda degil, sanki dizilerdeki gicik karakter rolü üzerine yapismis baska bir sey de üzerine ekleyememis gibi) ya ne demeli. Bu kadar garip bir oyunculuk görmedim. Cok kötüydü. Aceleyle cekilmis bir film gibiydi. Filmin sonundaspoiler: Seul Ankara park yerine heralde ya Istanbul'da ya Türkiye de bir parkta cekmisler. Parklarimizin durumu, filmin sonunda Ayla Süleyman amca bulusmasi'nin gercek cekimlerinde ortaya cikiyor . Seul deki park cok daha bakimli :D Bu arada filmde Ayla yanliz geliyor, orjinalde video da is yaninda colugu cocugu var gördügüm kadariyla. Ya neresinden tutsan yapmacik uydurma bir film olmus inanmamizi bekliyorlar gibi görünüyor. Tavsiye etmem!spoiler:
Çok uzun süredir izlediğim en iyi yerli film. Oyuncuları, müziği, çekimleri. Hiç sıkmadan ve abartmadan hikaye seni götürüyor. Gönül rahatlığı ile gözyaşı döktük ama film hak etti!
Yerli yabancı birçok filmi takip eden biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.Baştan sona sıkılmadan, duygu yoğunluğu içerisinde izlemeye doyamayacağınız bir hikaye .Kadro zaten muazzam.Elinize emeğinize sağlık.Final de muhteşem olmuş.Gurur duydum.
Film baştan Sona kadar duygu dolu.oyunculuklar mükemmel hikaye kusursuz. Herkesin muhakkak zaman ayırması gereken bir film. Hayatımda izlediğim en anlamlı en etkileyici filmdi.
Aslinda genel anlamda çok güzel bir dizi... Ama acikcasi savas sahnelerine az yer verilmiş. Biraz daha olsaydi bence film dahada canlanirdi. Beklentilerimi biraz yüksek tutmuştum. Ama kadro mükemmeldi. Teşekkürler böyle güzel bir filmi bize kazandırdıkları için...
İzlerken bir an bile kopmayacaginiz,bir yandan gülerken sonrasında sizi aglatmayi başaran bir yapıt kesinlikle.. Ya ne kadar uzatsak boş adamlar filmi hakkıyla çekmişler.Tereddütsüz izlenmesi gereken bir film.
Muhteşem ! Son zamanlarda izlediğim Türk filmleri içerisinde en güzeli. Uzunca bir süre dilimden düşmeyeceği kesin. Üstelik salondan çıkan çoğu kişinin tepkisi de aynen böyleydi. Ben bayıldım ve çok etkilendim. Emeğinize sağlık.
Gerçekten hikayesi ile beni büyüleyen bir film bence Türkiye tarihinde bunun gibi nice güzel konular mevcut ve biz harika isler yapabiliriz sadece başarmak isteyelim ve sürekli aynı klişe komedilerden , konulardan uzak duralım kesinlikle ama kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bir film yapımda emeği geçenler elleriniz dert görmesin
''Ben Türk filmi izlemiyorum, bizimkiler hiç kaliteli film yapamıyor'' önyargısı ile kendi yapımlarımıza destek vermeyen embesil kitleye AYLA filmi kapak olsun. Muazzam bir kadro, gerçek bir hikaye, oyunculuklar tadından yenmiyor. İsmail Hacıoglu, Ali Atay, Çetin Tekindor daha başrolde böyle kaliteli oyuncularımız var. Bide ülkemizin Oscar adayı :) bu filme kendimiz destek vermeyeceksek kim verecek? Oscar yolunda tüm ekibe başarılar diliyorum. Emeklerinize sağlık.