Ayla

martinscorsese
martinscorsese

4 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Filmi netflix de izledim, sinemada daha etkili olabilir. Ancak ben hiç etkilenmedim. İnsanlar çok beğenmişler kendimden şüphe ettim. Her şey çok hesaplı film doğallıktan uzak. Karakterler gerçekçi değil, karton karakterler.
Hasan Ç.
Hasan Ç.

13 Kasım 2017 tarihinde eklendi
Filmde en son rafyada tanıdık yüz görmek beni kötü etkiledi açıkçası...oscarlık olduğunu asla düşünmüyorum...sert bıroksiye karşı gelinerek süleyman karakteri baba rolüne o şekilde bürünüp yarim saat erken bitirilseydi daha etkili olurdu diye düşünüyorum...içerde dizisinin alışılmış karakteriyle celal baba (çetın tekindor) rolü bizi etkilemedi..aynı ses tonu aynı ağız yapısı...diger bazı dizi oyuncuları da filmde bir kesit dahi bulunması filmi kötü etkiledi zannımca...oscarlik olduğunu düşünmüyorum
Adil Günay
Adil Günay

28 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Filmi izledik. Kötü bir filmdi. Bir cok mantik hatasi vardi. Attigini elidini kaldirdigi anda vurabilen Ali, bir el bombasi atinca hemen ziiip düsman mevzinde patlayan isinlanan elbombasi, spoiler: düsman gelmeden tekerin icerisine sütsisesine doldurulmus benzine elbombasi ekleyip (bana er ryani kurtarmaktaki yapiskan bombayi hatirlatti) önceden medyum gibi akil edip sonra yuvarlayip tam düsmanin ortasinda patlatmasi (düsmanin aklina teker yuvarlanirken kenara atlamak gelmiyor), islak kücük bidon benzini hizli bir sekilde döktükten sonra baya baya harli (düsman üzerinden atlarken tutusuyor) alev almasi, düsmanin aa burda alev var demeyip israrla üzerinden atlamasi, bunlar bütün aksiyonlar sayilir
. Filmin gerisi Ayla kizimizin türk askeri tarafindan nasil saklabanlik yapilarak eglendirildigi ile ilgili. Filmin konusu güzel ama bence coooook yapmacik olmus. Bu film Oscar alir diyenler heralde izlerken sarhostular. Orcar alan film izlemesek inanirdim diyecegim ama ne yazikki inanmiyorum. Cetin Tekindor"a ne demeli, icerde dizinde saclari ince at kuyruk diye beyfendinin saclarini kesmemisler, ensesinin icine gömlegin altina sokmuslar, yuh! Bir sahnede ensesini kasiyordu. izleyenleri heralde düsük zekali saniyordu yönetmen. Süleyman"in öz kizi rolündeki kadin oyuncu (ismi umrmda degil, sanki dizilerdeki gicik karakter rolü üzerine yapismis baska bir sey de üzerine ekleyememis gibi) ya ne demeli. Bu kadar garip bir oyunculuk görmedim. Cok kötüydü. Aceleyle cekilmis bir film gibiydi. Filmin sonunda spoiler: Seul Ankara park yerine heralde ya Istanbul'da ya Türkiye de bir parkta cekmisler. Parklarimizin durumu, filmin sonunda Ayla Süleyman amca bulusmasi'nin gercek cekimlerinde ortaya cikiyor
. Seul deki park cok daha bakimli :D Bu arada filmde Ayla yanliz geliyor, orjinalde video da is yaninda colugu cocugu var gördügüm kadariyla. Ya neresinden tutsan yapmacik uydurma bir film olmus inanmamizi bekliyorlar gibi görünüyor. Tavsiye etmem! spoiler:
TC S.
TC S.

5 Kasım 2017 tarihinde eklendi
Beklentiyi pek karşılayamayan bir film ajitasyonun dibine vurulmuş hamaset yapılmış bizim millette bunu seviyor zaten ne bir oğlunu Kore'ye gururla gönderen baba gibi göndermek istemeyen babalardan da bahsetselerdi Türk askerinin 23 sente satıldığından emperyalizme tetikçilik ettiğinden 50 000 iyi yetişmiş Türk askerinin şehit olduğunda vs bahsetselerdi motosikletle kurtarma operasyonu ne plakaydı hiç bilemedim verdiğim bilet parasına acıdım.
Levent Ç.
Levent Ç.

13 Ocak 2018 tarihinde eklendi
film konusu çok iyi olmasına rağmen muazzam bir hikayeyi geçiştirmelerle dolu bir film haline getirmişler.savaş sahnelerindeki saçmalıklar,konun işleyişi çok beyendiğim oyuncu olan çetin tekindorun saçlarını bile kesmeye tenezzül etmemesi vs.kesinlikle oskarlık bir film deyil.gene elimizde bir tek babam ve oğlum kaldı.bana göre elle tutulur başka filmimiz de yok
dip not: çetin tekindor beni hayal kırıklığına uğrattı keşke bu filmde hiç oynamasaydı da bendeki yeri zirvede kalsaydı
Ali D.
Ali D.

19 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Bu filme bu kadar yüksek puan verilmesi kısaca Türkiye'de sinema sanatının ne kadar geride olduğunun belirtisi. Beğenenen arkadaşlar 3. sınıf bilgisayarda üretilmiş savaş sahnelerini mi beğendinjz?! Baştan sonu belli olan boş ve tutarsız senaryosunu mu beğendiniz?! Kimsenin gülemediği kahvahane muhabbeti kıvamındaki şakalarını mı beğendiniz?! Amerikanın ve Nato'nun piyonu olarak kurban edilen Türk askerlerini tarihsel analizden yoksun şekilde kahraman ilan etmesini mi beğendiniz?! Küçük bir kız çocuğunun ihtiyaçlarını dikkate almaktan yoksun abartılı çocuk sevgisi hikayesini mi beğendiniz?! Bu filmin hiç bir sanatsal değeri yok maalesef