Azra A.
1 değerlendirme
19 Haziran 2018 tarihinde eklendi
İzlediğim en kötü filmlerden olabilir. Sonunda belki bir şey olur diye bekledim ama hiç bir şey olduğu yok. Filmde anlatmak istedikleri şeyin ne olduğunu bilmemekle beraber bazı sahnelere cidden anlam veremedim ve Filmin sonunu nasıl getirdim bilmiyorum. Beni şasırtan bir konu ise oyuncu kadrosunun güzel olmasıydı. Bu kadrodan daha iyi bir film beklerdim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum .Paranıza yazık.
Filmin neden beğenilmediğini anlayabilmiş değilim. Diyaloglar gayet doğal, adeta gerçek hayattan fırlamış gibi. Tam bir sanat filminden ve Nuri Bilge Ceylan'dan beklenecek performansı bize sunduğuna inanıyorum. 3 saat gibi uzun bir süre olmasına rağmen film, her saniyesinin hakkını verip, oyunculuklar, kamera açıları ve daha nicesi ile tam bir görsel şölen sundu. Çoğu film ana karakteri yüceltip kusursuz göstermeye çalışır. Ancak Ahlat Ağacı, ana karakterin hataları üzerine kuruluydu diyebiliriz. Aslına bakılırsa sadece ana karakteri değil, bütün karakterleri sorguluyordu. Her bölümünde, her sahnesinde başka bir insanın ahlakı sorgulanıyordu. Bu, benim için iyi bir filmden beklenecek bir şeydi. Kısacası film her yönüyle izlenmeyi ve başka bir göz tarafından gözlemlenmeyi hak ediyor.
Nuri Bilge Ceylan, Nuri Bilge Ceylan diyerek fanboyluk yapanlar görüyorum.. Bunlara hiç gerek yok. Saat sabahın 5i haliyle tüm algımı verememiş olsam da toplum adına güzel, derin konular işlenmiş onları büyük oranla idrak edebildim uykusuzluğuma rağmen. Halen izlememiş olanlara tavsiyem uykunuz olmadan, şikayetlenmeden, kendinizi vererek izlemeniz olacaktır. Beklentimin altındaydı bu güzel kadroya bakılarak. O kadar abartılmasına lüzum olmadığını düşünüyorum. İzlemesem de olurdu hatta çok iyi olurdu uyku düzenimi katletmeme değmedi çünki
Nuri Bilge Ceylan filmlerindeki aşırı durağanlık her zaman izlenebilir olmuyor. Ruh halinize göre filmler dereceleniyor demek daha doğru. Kısaca bugüne kadar izlediğim en iyi Nuri Bilge Ceylan filmi. Ama aldığı ödülü de sonuna kadar haketmiş ödüllü film demek de her şeyi açıklar. Teşekkürler emeği geçen herkese.
Bence iyi bir film diyalog ağırlıklı ama diyalogların kesinlikle kaliteli olduğu bir film Hep başkalarını eleştirip kendimizi yargılamadığımızı ve aslında başkalının bir halt olmadığını anlatmaya çalışırken asıl bir halt olmayanın biz olduğunu anlamamızın uzun sürdüğünü anlatan bir film Hayatın gerçeği hep kendi penceremizden olaylara bakarken başkalarınında kendi pencerelerinden bizi gördüğü gerçeğini bilmememiz
``insan birazda zamanın içinde süzülmeli iyi ve kötü anıları birbirini karışıp silinip gitmeli``. çevresini farketmeye başlayan her insan evladı saflığın masumiyetin etkisi ile etrafında her kötüye bi eleştiri getirir kendi saf dogrularını hayata geçirmeye çalışır ama yaşadıkça çevresindekilere dogru ya da yanlış alışır ve zamanında eleştirdiği kimsenin ta kendisi olur. herkes sonunda olmaktan korktuğu insana dönüşür ve her erkek evlat çinde babasını taşır.
Berbat filmleriniz aynı öğretmenliğiniz gibi Akın Aksu filminizi ilk dakikasında sıkıldım pek sevilecek bir film değil öğretmenliğiniz de çekilmez gidin artık şu anki okulunuzdan..