Sitti Zeynep B.
1 değerlendirme
7 Şubat 2017 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en kötü filmdi eleştirileri ziyadesiyle hakediyor . Dram Filmleri olarak başarılı eserler vermiş olsa da yapımcı ve senarist komedi filminin hakkından gelememiş. Din ve Osmanlı karşıtı sahneler alay sahneleri de oldukça mevcut
Film önyargısız izlendiğin mükemmel bir keyif veriyor. Osmanlı-ecdad kötülenmesi yapılmıyor. Gerçek neyse o var. Biz de biliyoruz osmanlının aslında yıkılma sebeplerinden biri sancak ve kadıların halka farklı bakmaya baslaması ve kötü davranılmasıdır. Film görüntü ve kadro olarak çok iyi. Konu yesilcamı andırsa da farklı ve sürükleyici. Tavsiye edilir.
Merhaba çok çok çok saçma zevksiz ruhsuz konusuz bir filmdi. bugün izledim salon bomboştu aptallık edip gittik tek salak bizdik sonradan anladık gitmeyin sakın
Oyuncu kadrosuna güvenerek, ailecek eğlenme amaçlı gittiğimiz sinema filminin sadece küçük bir kısmında güldük hatta gülmedik diyebiliriz. spoiler: Ve o dönemdeki kadınların, savaşa giden eşlerinin arkasından asla böyle bir düşüncenin akıllarından bile geçmediğini düşünüyorum Çekilen yerleri ne kadar beğensem de senaryodan kaynaklanan bir memnuniyetsizlik yaşadım. Teşekkürler.
Filmi izleyeli 45 dakika oldu gerçekten cinselliğin boyutunu aşmışlardı.Ama oyuncu kadrosu harikaydı.Filmin son sahneleri gerçekten vasat denebilecek kadar kötüydü.Gardırop nedir abi ya :(
Millet olarak en büyük sorunumuz verilen emeğe saygısızlık. Yapılan yorumlar söylenen sözler hakikaten çok üzücü. Filmi izledim ve dedikleri gibi dalga geçilme söz konusu bile değil. Şu kabul edilebilir belki biraz küfürlü sahneler olabilir ama aynı şeyi Cem Yılmaz'ın filmlerinde kat kat fazlasıyla yapılıyor ve ona nefesimiz kesilene kadar gülebiliyoruz. Bazı kendini oscar jurisi zanneden değersiz insanlar madem böyle daha iyisini yapın sizin filmlerinizi izleyelim.Birde eşleri şehit olan kadınların erkek arzusu diyorlar yahu sen filmin sonunda senin şehit dediğin adamlar yabancı rus kadınlarla geliyor ona ne diyeceksin ya bu ne kadar güzel bir ironidir. Erkek isterse yapar çünkü yalnız kalamaz ev işlerini yapamaz ama konu kadın söz konusu olunca ahlaksızlık olur bunun adı önce bir kendizi sorgulayın.Sorun o kadar güzel anlatılmış ki verilmek istenen mesajlar o kadar net güzel ince mesajlar var ki alabilene ne mutlu.Film belki Osmanlı zamanında geçiyor ama aktarılan yolsuzluk,ahlaksızlık,tüm zamanların sorunu ama siz bunları değil sadece kadınların erkek arzusunu konu alan bir film olarak görüyorsunuz. Bilenler hatırlar 90'lı yıllarda batmanda bir şeyh suyu suya kattı ayran oldu diye bir esfane varmış bu olayın bile filme alınıp din adı adı altında kandırılmasını yine güzel bir şekilde anlatan Mahsun Kırmızıgül'e sonsuz teşekkürler. Emeğine sağlık bu saygısız insana karşılık.
Değişik senaryo söz konusu Bazı sahnelerde müzikten dolayı sözler anlaşılmıyor Son iyi olmamış.. bunlar bana göre daha iyi olabilirdi... Espriler , oyunculuklar, jestler, filmin uzunluğu konuların bağlanması... bu da filmin iyi yanlarıydı Toplarsak 7/10
tek kelimeyle muhteşemdi harika zaman geçirdik arkadaşlarla. üç arkadaşımla gittik film ilk dkk lardan itibaren eğlendirmeye ve güzel olacağını gösterdi. hemen hemen her dakikasında salondan kahkahalar yükseliyordu. bazı anlar kahkahalar birbirine karışıp sinema salonu çoşkuyla doluyordu. nerdeyse iki defa falan gülmekten gözlerimden yaşlar geldi. eğlendirdiği kadar eğitici ve eleştirel noktalarda çok güzel temaslarda bulunulmuş. bence dinimize kutsal değerlere ve kültürel değerlerimize ve tarihimize kesinlikle hiç bir hakaret aşağılama bulunmamaktadır. kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. ve bolca eğlenip güleceğinize eminim. saygılarımla....
Mahsun Kırmızıgül'ün önceki tüm filmlerini beğenmiş biri olarak yorumum tek kelimeyle "gereksiz" bir film olmuş. Şu ana kadar sinemada izlediğim en kötü filmdi.
bu film konusu ile gorselligi ile muzikleri ile cok basarili... en cok osmanliya hakaret ediliyor diyenlere şasarim dogrusu... temposu cok az düştü... en cok sonu elestiriliyordu.. sonuda basarili bence benim verdigim paraya degdi.... adami elestirebilirsiniz ama film ortanin cok uzerinde... nokta
Son zamanlarda en çok guldugum filmlerden biri. Ahlaki yapimiza ve kültürümüze hakaret ettiğini söyleyenler Recep İvedik, amerikan pastası ve evlenme programı izleyen sahislardir. Müzik ve oyunları da hoşuma gitti. Osmanlı namına pek bir şey yok ki hepimiz de Osmanlı'nın son durumunu biliyoruz zaten. Eleştirel bir bakış açısı var elbette ki zaten çoğumuzun bakış açısıyla aynıdır. Sonu da devamının geleceğini hissettiriyor. Mahzunun filmlerine pek gitmedim ama iyi ki buna gitmişim. Bir daha olsa yine aynı filme giderim. Tavsiye ederimspoiler: