Sertac Yasar
1 değerlendirme
27 Haziran 2023 tarihinde eklendi
Bir yildiz bile fazla olsa - yildiz verirdim. Oyunculuk senaryo sanat yonetmeni kurgu ereden tutsan eli de kalacak sacma sapan bir film ( kayin valide izlerken baktim) . Filmi cektiniz cektikten sonra oturup izleyjn , biz ne yaptik diye....
film sadece duygusal sahneler oluşturma ve birine laf sokmak için sahne yaratmaktan ibaret. büyük mantık hataları var. hiçbir anne tehdit altında olmadan çocuğuna ben seni koruyamam sana güzel bir hayat sunamam bu yüzden bizi terkeden babanın parası için yanında kal demez vb gibi.. beğenenler de genelde filme bir senaryo olarak değil de duysal sahne var mı yok mu ona göre yorum yazıyor. yani duygusal sahne olsun moktan olsun gibi. velhasılı kelam puanım 2/10
Su film i izleyenlerin bir cogu kitap ıni okumus ve filmide izleyip asik olmus kisiler tahminimce . evet bende kitap ı okudum benim icin bir yeri vardi o kitabin yani o sert kabugun kırilisi bunlat hos seylerdi. Ve bu hikayeyi nasl isleyecekler diye dusunup filme gittim tek kelimeyle hüsran. Neresinden tutarsam tutayim hüsran.oyuncularin tiplerinin karakterlere yakismasi ve muziklerin sahnelere uyumuna verdim bu yıldizi. Oyuncularin sahnlerinin cogu kuru ezber. Tavsiye etmem paraniza yazik arkadaslar.
İlk olarak kitabını okumadım ve fazla ön yargılıydım.Bir filme ön yargılı yaklasmayı hos bulmuyorum diye bugün izlemeye gittim ve açıkcası büyük pişmanlık içindeyim.Ortada bir emek var tabi onu inkar etmiyorum ama o yapmacık tavırlar falan oyunculukları beğenmedim.Filmin tek artısı müzikleri olabilir desem doğrudur. Kesinlikle 12-14 yas arası bir film.Ne kurgu,ne oyunculuk ne de replikler açısından ufak da olsa iyi bir yanı yok.İlla bir kitap filme dökülecek ise kesinlikle daha iyi bir kitap bulunur.Bu benim görüşüm,tavsiye etmiyorum ama izleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.
öncelikle şunu açık ve net izah etmekle mükellefiz ki senaryo kötü oyunculuklar kötü ve kastıkları alenen belli oluyor diyaloglar zorlama proje olarak liseli genç arkadaşların üzerinden prim yapma amacında olduğu o kadar aşikar ki ama müzikleri güzel özellikle film müziği iyi ama o da uyarlama ya da çalıntı ya da arak nasıl düşünüyorsanız velhasıl kelam 2/10
Yarım puanı bile haketmiyor.Süresi gereksiz derecede uzun film değil sabır testi.O paraya vereceğinize gidin evinizde Caillou izleyin zaten ikiside aynı yaş kitlesine hitap ediyor.
Vizyona girdiği anda sırf Taff Yapım ve yeni yüzleri merak ettiğim için bu filme gittim. Elbette pişman değilim. Büyük hayal kırıklıkları yaşamadım çünkü tam da beklediğim gibi bir filmdi. Sadece gişe avcılığı. Sarp Akkaya dışında hiçbir oyuncunun yeri tam anlamıyla doğru değildi. Kitabın içeriğine baktığımızda; Alacakaranlık serisine yapılan göndermelerin filme uyarlanmış halleri o kadar komikti ki. 'Bakın! Alacakaranlık'ın başlangıcından ve Edward Cullen karakterinden çok esinlendim. Ayrıca Bella Swan'ın kucağa düşmeleri, saflığı ve Edward'a olan ısrarcılığını birebir kopyaladım' demekten çekinmeyen yazarımızı ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü yakaladığı okuyucu kitlesinin yaş aralığı her ne kadar 13/18 de olsa ben kitabımı, onca emeğimi böyle heba ettirmezdim. Her koşula rağmen Büşra Küçük'e saygı duyuyorum. En azından o, gözlerinden, parmak uçlarından, hayallerinden ilmek ilmek dokudu bu seriyi. Sarp Akkaya ve Büşra Küçük dışında tüm filmi çöpe atılabilir gördüğümü itiraf ediyorum. Saygılarımla.