Hesabım
    Deniz Kıyısındaki Ev
     Deniz Kıyısındaki Ev
    13 Temmuz 2018 Sinemada | 1s 47dk | Dram
    Yönetmen Robert Guédiguian
    |
    Senarist Robert Guédiguian, Serge Valletti
    Oyuncular: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan
    Orijinal adı La Villa
    Üyeler
    3,0 1 oy
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Deniz Kıyısındaki Ev, ölüm döşeğindeki babalarının yanında olabilmek için yıllar sonra bir araya gelen üç kardeşin hikayesini anlatıyor. Marsilya'da denize nazır bir villada yaşayan Martin ölüm döşeğindedir. Üç kardeş hastalanan babalarının son zamanlarında yanında olabilmek için yıllar sonra yeniden bir araya gelir. Paris’te kendisine farklı bir dünya kuran Angèle, geçmişte yaşadıkları travma sonrası bir daha dönmemek üzere ayrıldığı eve yeniden gelmiş olmanın tedirginliği içerisindedir. Angele ile kendisinden genç bir kadına aşık olan Joseph ve ailenin butik restoranını işletmeye çalışan Armand aralarındaki bağın sarsılmasına neden olan olayla yüzleşmek zorunda kalır. Çocuklarını yıllar sonra etrafına toplayan Martin, onlara aşıladığı ideallerin ne kadarını koruyabildiklerini anlamak için onları test eder. Bu sırada ansızın hayatlarına giren davetsiz bir misafir evin tüm dengesinin değişmesine neden olur.

    Robert Guédiguian’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosunu Guédiguian, Serge Valletti ile birlikte kaleme alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Anaïs Demoustier gibi isimler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Deniz Kıyısındaki Ev

    Yeni Dünya, Eski İnsanlar

    Yazar: Ali Ercivan
    Marsilya yakınlarında bir koyda, denize nazır bir villa. Mekan, filmin karakterlerinden biri. Daha ziyade yaşlılar, emekliler için bir sayfiye yerine dönüşmüş köyde, geçmişe dair şeylerin simgesi ama yıkılmadan ayakta kalmış ve durduğu yerden geleceğe de şahit olan bir yapı. Deniz Kıyısındaki Ev (La villa) burada tek başına yaşayan, geçirdiği felç sonrası sağlığı iyice bozulmuş Maurice’in, onu ölüm döşeğinde yalnız bırakmamak için bir araya gelen üç çocuğuna dair öyküler anlatıyor. Onların bu eve, köye, babalarına dair anıları; yeni hayatları ve bu dünyadaki yerlerine dair.Üç kardeş, kendileri de artık yaşlanmış, değişen dünyaya adapte olmakta zorluk çeken üç koca insan. Yüzleşmek istemedikleri her şey, kendilerine söyledikleri tüm yalanlar, umutları ve hayal kırıklıkları sırtlarında. Yaşlandıklarını kabullenmeye hazır değil hiçbiri. Babalarına ve villaya göz kulak olan komşuları Martin
    Deniz Kıyısındaki Ev Altyazılı Fragman 1:41
    Deniz Kıyısındaki Ev Altyazılı Fragman
    2.395 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta! (13 - 19 Temmuz) 3:41
    Beyazperde'de Bu Hafta! (13 - 19 Temmuz)
    548 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Ariane Ascaride
    Rolü : Angèle
    Jean-Pierre Darroussin
    Rolü : Joseph
    Gérard Meylan
    Rolü : Armand
    Jacques Boudet
    Rolü : Martin

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı Filmartı
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    Back to Top