Filmi dar bakış açısıyla izleyenler çok şey kaybetti iki kere izledik. dolu dolu harika bir emek var evet komiklikler biraz az ancak çok güzel bir çalışma
Bu filmi ilk iki GORA ve AROG filmini izleyip beğenen ve yaş olarak 30 lu yaşların üstünde olup yeşilcam nostaljilerine aşina olan herkese öneririm. Cem yılmaz çok iyi bir kadro , harika oyunculuklarla ve iyi bütçe harcandığı belli olan bu film ile yine harika bir iş çıkarmış. Kara komedi , Nostalji , ve bir serinin 3. cü filmi olan bir filmde ilk filmlere yapılan ustaca ve akıllıca göndermeler ile sıkmadan keyifle izlenen bir film olmuş. Stand-up showlarının formatı gereği gülme krizine girmek istiyorum diyen kişiler sadece bu filmi değil zaten çoğu komedi sinema filmini beğenmeyebilirler. Bu film kesinlikle çok iyi bir komedi sinema filmi. Beğendiğim yanlar ; Şahane Oyunculuklar , İyi seçilmiş şarkılar , Zeki müren tiplemesinin zeki mürene çok benzeyen ses performansı , 60'lı yılların ambiansının insanlarıyla-arabalarıyla-evleriyle-giyimleriyle ekrana çok güzel yansıtılması, zekice yapılmış göndermeler. Beğenmediğim yanlar ; Filmin üst seviyesine göre sönük olmuş olan final , birde benim kişisel olarak hiç sevmediğim durum - fragmanın özel olarak sadece reklam amaçlı çekilmesi ve bu yüzden fragmanda filmde olmayan sahnelerin olması. Bu filmde de ana fragmanda yer alan sahnelerin nerdeyse hiçbiri yok.
Çok emek var. Oldukça başarılı. Daha iyisi olabilir mi ? Elbette ve inşallah. Ama bu film de oldukça iyiydi... Beğenmediğini yorumlarında yazanların hangi filmleri beğendiğini (Recep İvedik olabilir mi?) çok merak ettim. Daha iyileri yapılana kadar bence bu yakın dönemde yapılan en güzel yerli filmlerden biri
Günümüz çağında "mizah" dediğimiz kavram değişmeye başladı. Türk mizahı denildiği zaman orta oyunundan "youtuber"lara uzanan kültürel bir yolculuktan bahsedebiliriz. 90'larda genç/çocuk olmuş nesil G.O.R.A'yla anlamlı bir yaş diliminde tanışmıştı. O dönemler Cem Yılmaz yaptığı mizah ile değil çağı yakalamak, çağın mizahını şekillendiren kişilerden biriydi. Zaman ilerledikçe 90'lar ve öncesi nesil, eskiyi, eski mizahı, 90'lar TV şovlarını, o dönemin sanatçılarını arar oldular. Bu bağlamda hepimiz eskiyi yansıtan şeyler izlemeyi sever hale geldik. Cem Yılmaz'dan çağın mizahına tam olarak ayak uydurarak bir eser ortaya koymasını beklemek bu bağlamda saçma olurdu. Filme gelecek olursam da, çok uğraşılmış, çok emek harcanmış, kültürümüzü mizahla ince ince birleştirmiş, saygılı, sevgili bir film olmuş. G.O.R.A ile kıyaslamayı çok doğru bulmuyorum film içeriği ve temel yapısı olarak ayrı kulvarda olduklarını düşünüyorum. En sevdiğim filmlerinden biri olan Pek Yakında'nın tadını aldım ben izlerken. Sonuç olarak, yaptığımız şakalar, güldüğümüz şeyler teknolojiyle birlikte hızla değişirken; 2004 senesinde genç, dinamik ve dönemin mizahını şekillendiren Cem Yılmaz'dan aynı etkiyi 2017 senesinde beklemek, haksızlık olur. Kendi döneminde, kendi içinde, kıyaslamaya gitmeden, saygı duyarak izlenmesi gereken bir film. Benim içinse her zaman sinemada izlenecek sayılı Türk filmcilerden biri kendisi. Ne yapsa lıkır lıkır izleniyor, evinize mutlu dönüorsunuz.
Paranıza ve zamanınıza yazık etmeyin. Son zamanlarda izlediğim en en en kötü film...Cem Yılmaz kendini bitirmeye çalışıyor herhalde böyle filmler çekerek
Cem Yılmaz'ın başta Sadri Alışık olmak üzere, birçok Yeşilçam ve 1960'ların müzik dünyası yıldızlarına saygı duruşunu takdir ediyorum. Kerem Alışık'ın hemde Turist Ömer tiplemesi ile adeta gerçekten babasıyla konuştuğu sahnede insanın gözyaşları zor duruyor yerinde. Film çok mu komikti? Hayır. Espriler ardı ardına patlıyor ve insan esprileri kaçırıyor muydu? Hayır. Ama yer yer olsa da, Aile Arasında ve Yol Arkadaşım filmlerinde olmayan incelikteki espriler ve göndermelerle bence ikisinden de daha komik bir filmdi.
Bugün Soner Yalçın'ın da yazdığı gibi filmde o kadar çok emek var ki, o kadar çok farklı sahne var ki adeta Cem Yılmaz filmi yaparken para saçmış. Şu ekonomik kriz günlerinde resmen tekstil, marangozluk, terzilik ve efekt gibi alanlarda çalışanlara büyük bir ekonomi yaratmış.
Öte yandan filmdeki ters köşe ise Türkiye'de, hele hele o yıllarda olmayacak kadar absürt bir akademik çalışmayla sizi şok ediyor.
Öte yandan filmde Cem Yılmaz'ın aman şurası açık kalmasın, şurayı da aydınlatayım çabası bir takım seyircinin kafasını karıştırıyor. Hatta o bile filmde bununla ilgili bir espri yapıyor ama yine de kafa karıştırmaya devam.
Bu kadar yüksek bütçe olunca Arçelik ana sponsoru seyircinin gözüne sokmak mecburi sanırım. Yahu, bize yıllarca Hollywood filmlerinde Apple Bilgisayar bilinç altı mesajı verildi. O bile bu kadar gözümüze sokulmadı. Geçmişteki sahnelerde bu daha başarılıydı. Ama gel gör ki mutfak sahnelerinde fenaydı...
Tabi filmin bir de kendi içindeki mantığını sorgulamak mümkün. Zira bütün Zamanda Yolculuk filmlerinde olur bu. Elinde zaman makinesi var ve zırt pırt kullanabiliyorsun. Madem 216'yı biri kaçırdı hooop git 1 gün öncesine sorunu çöz. O zaman film olmazdı deniyorsa da, her şeyi açıklıyorsun da buna da bir açıklama yap. Atıyorum o yıl sadece bir tarih ve saate gidebiliyorsun gibi...
Sonuç olarak, gidip izlenmesi gereken bir film. İnsana farklı bir hayal dünyası sunuyor.
Öncelikle Cem Yılmaz filmi diye gidenler büyük hata yapacaklar (ben yaptım). Film konu itibariyle sürükleyici değil, ilk yarısı bitince çıkmayı düşüneceksiniz. Ben belki ikinci yarıda toparlar hadi konuya yeni girdiler dedim falan ama yok yani gülmüyorsunuz. Salonda tek bir kahkaha duymadım salon tamamen dolu olmasına rağmen. Filmden çıkarken salonun doluluğundan dolayı çıkış kapısının orada insanların yorumlarına da kulak misafiri oldum ve duyduklarım benim düşündüklerimden farklı değildi. Reklam bolca vardı, bazı sahneler sadece reklamı gösterebilmek için çekilmişti o sebeple çok sırıttı. Cem yılmaz yine film yapsa gider miyim? Açık ve net söylüyorum buradaki yorumları okumadan gitmem. Çünkü bir film için çoğunluk kötü diyorsa bilin ki o kişiler filmden anlamıyor değildir, sizin zamanınızın boşa gitmemesi için emek veriyor demektir. İlla gideceğim 23tl bilet ve mısır kola falan derken 50tl bayılıp bir de gülmeyeceğim diyenlere sonsuz saygım var.
Cem Yılmaz ın Ozan Güven takıntısını anlamıyorum bir türlü.ikisi ayrı ayrı film yapsalar daha dogru bence.V 216 nasıl bir robot neye yarar belli değil ..yıllardır aynı tekrar ı izlemekten aynı esprileri izlemekten gına geldi..Cem yılmaz ı çıkart o filmden kaç kişi seyreder ..??olmadı Cem yine olmadı..Senin paran a bizim zamanımıza yazık..Diğer rakibin de senin gibi merak etme..aynı tekrar[spoiler] hep aynı nakarat
Cem Yılmaz,bir kez daha Türk Sineması'nda umudun bitmediğini halen kaliteli yapımların üretilebileceğini bize göstermiş.Konu,kurgu,akış,grafikler yani filmin bütün unsurları Türkiye'de genelde izlediğimiz yapıtlarının çok çok üstünde bir kalitede yapılmış.Filmi GORA ve AROG'un devam filmi olarak değil de o filmlerin içinde yer alan birkaç karakterin tekrar bir filmde buluşması olarak izlememiz daha makul olur.Eğer GORA ve AROG'un devam filmi olarak düşünürsek önceki filmde kurulan evrenden biraz daha farklılıklar görebiliriz.Kesinlikle GORA'daki gibi akılda kalıcı replikler olmayacak çünkü Cem Yılmaz Arif v 216'da bizi biraz daha olay ile güldürmeye çalışmış sanıyorum ve bunu gayet iyi başarmış.Ama birşey daha söylemem gerek ki bu film GORA ve AROG'dan çok daha absürt,daha fantastik ögeler barındırıyor.Filmdeki bazı yanlış bulduğum unsurları filmi komedi ve bilim kurgu olarak değil de fantastik komedi tarzı olarak düşünürsem bütün bu yanlışlıklar siliniyor.Cem Yılmaz o kadar detaylı,ayrıntılı düşünmüş ki her tarafta bir gönderme var ve bunları yakalamak imkansız gibi birşey,filmin her sahnesini birkaç defa durdurup etrafa bir bakmak gerek,her mekanda bir ayrıntı var.Ve film bu kadar ayrıntı ve olay içerisinde size iyiliğin,Arif ile 216'nın dostluğunun gidişatını alt metin olarak veriyor.Baştan sona kadar müthiş bir kurgu ile akıyor fakat son sahnede filmi çok yüksek tempoda bitiriyor.Cem Yılmaz'dan o yüksek temponun ardından bir es verip güzel bir diyalog sahnesi üzerine final mesajını vermesini beklerdim ama bu da filmin nazar boncuğu olsun.Umarım bu film gelecekteki yönetmenlere,senaristlere ilham olur ve daha çok böyle kaliteli,üstünde uğraşılmış yapım izleriz.Tebrikler Cem Yılmaz.