Upgrade
4,2

theyurdal
theyurdal

11 Nisan 2021 tarihinde eklendi
Black mirror dizisinin resmen film olmuş hali. Çok beğendim izleyin.
Hilda
Hilda

27 Haziran 2025 tarihinde eklendi
Film black mirror tarzında bol aksiyon içeren izlemesi keyifli bir bilim kurgu filmi.
Başrolün yanında STEM olarak adlandırılan yapay zekayla olan diyaloglarıda çok hoşuma gitti. Sıkılmadan izleyebileceğiniz bir yapım.
Baris Ö.
Baris Ö.

16 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
Son dönemde izlediğim bir çok filmde hep birşeylerin eksikliğini hissettim. Belki özgün senaryo belki oyunculuk belki de atmosferi sarmadı bilemiyorum ama hep birşeyler eksikti. Ama daha fragmanını seyredeli iki ay olan Upgrade filmini izlemiş bulunuyorum ve işte istenildiğinde nasıl güzel fikirlerin nasıl güzel filmlere dönüştüğünün kanıtı resmen. Filmin hikayesini fragmanını ilk gördüğümde birazcık kavramıştım. Bir adama ona özel yetenekler veren bir bilgisayar donanım takılır ve adam bir anda robot ve insan karışımı bir hal alır. Sonrasında ise konu bellidir kotu adamlar ve bu kötü adamlara karşı duracak olan biz. Yalnız filmin senaryosu bu kadar basit degil tabi ki. Burada spoiler olmasın diye ben kabaca anlattım. Çok daha derin ve arka planı dolu bir senaryoya sahip. Biraz bilim kurgu, biraz günümüzde yaşanan ve yaşanması muhtemel teknolojik gelişmeler ve birazda insan- makine ilişkisinin yoğrulduğu filmde gayet ilginç noktalara değiniliyor. Ve bu yapılırken de işin içine keşke daha fazla olsa dediğim o güzelim aksiyon sahnelerinden koysalar diye içimden geçirmedim değil.
Oyuncu kadrosunda çok aşina olduğum yüzler olmasa da baş rolde oynayan Logan Marshall-Green gayet iyi iş çıkarmış. Kendisini nedense filmde ki görünümü ile Tom Hardy’ye kardeşi olabilecek kadar benziyor neredeyse. Ben filmi sıradan eğlenceli bir bilim kurgu olarak bekliyordum ama gayet arkası sağlam bir yapım olarak beklentimin üzerine çıkması nedeni ile beni şaşırttı doğrusu. Ee bu da izlediğim surenin boşa gitmediğine sevinmeme neden oldu. Bilim kurgu- Aksiyon tarzının ağır bastığı bir yapım olarak Upgrade gerçekten eğlenceli, arkası sağlam bir senaryoya sahip. Günümüzde bulunduğumuz teknolojik durum ve ilerlemenin insanlar ve bilgisayarlar arasındaki ilişkiyi nereye götürebileceği konusunda değişik bir bakış açısına sahip yapımı mutlaka izleyin ve izlettirin derim. Benim puanım 10/8.
Ismail G
Ismail G

15 Ağustos 2025 tarihinde eklendi
Yapay zekaya eğer yeterince güc verilirise yani insanin kusursuz vucudunu odünc verirseniz ne yapabileceğini gosteren bir film ayrica 2018 senesinde yapay zekanin daha tam cikmadigi seneler boyle bir filmi yapmak ekstradan tebriki hakediyor bilim kurgu sevmeyenlerde bir şans verebilir
Müjdat T
Müjdat T

14 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Müthiş bir film. Bilimsel bir bakış açısıyla ele alarak izlediğinizde gerçekle örtüşen ve olasılık dahilinde görünen senaryolara yer verilmesi seyir keyfinizi kat be kat artırıyor. Günümüz bilimkurgu filmleri bilimin de ilerlemesiyle gerçekten bambaşka ve zihnin sınırlarını zorlayan bir boyuta taşınmış durumda. Keyifli seyirler dilerim.
Alpinar G
Alpinar G

3 Eylül 2018 tarihinde eklendi
başı ortası sonu dolu bir filim olmuş baymıyor ve uzun sürmüyor. bilim kurgu tadında kalmış aklıma kartal göz geldi.başarılı doyurucu
Mehme t a.
Mehme t a.

10 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Gayet güzel aksiyonu yerinde black miror tadında . Elli karakter daha eklemem lazımmış kaldı yedi karakter
nisa
nisa

12 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Gerçekten yapay zekanın ne kadar ileri gidebileceğini gözler önüne seren bir bilim kurgu ve aksiyon filmi. Dönemin bilim gündemiyle uyuştuğu zamanda izlemek ayrı etkiliyor insanı. spoiler:
sonunda da insan için hayal dünyasının ne kadar vazgeçilmeyecek olduğunu belirtmeleri çok iyi olmuş
Bilal Y
Bilal Y

6 Ocak 2019 tarihinde eklendi
BEN ŞUNU ANLAMIYORUM PİYASADA BÖYLE FİLMLERLE DOLU GİBİ DAVRANILMASI KÖTÜ. BENCE KALİTELİ BİR FİLM EKSİ SAYABİLECEĞİM TEK YÖNÜ FİLM SÜRESİ DAHA UZUN OLABİLİRDİ.KONUYU İZLEYİCİYE YEDİREREK GÖSTERİLEBİLİRDİ.AMA BU FİLMİN İYİ BİR TAT VERMESİNE ENGEL DEĞİLDİR NEZDİMCE
Anıl Demirbağ
Anıl Demirbağ

1 Nisan 2020 tarihinde eklendi
AKICILIK,SENARYO,OYUNCULUK,SIKILMAMA ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMAMA VE BİLİ KURGUYU ABARTMADAN TAM İSTEDİĞİM TATDA VEREN BİR YAPITTI SADECE SONUNDA BİRAZCIK GİT GEL YAŞADIM O KADAR AMA İZLENMİYECEK FİLM DEĞIL KESİNLİKLE İZLEYIN