Merhabalar. Sadece film eleştirileri, yorumlar ve tavsiyeler yapılan (spoiler yok ) 7 Yaşında bir whatsapp gurubumuz mevcut. İçerisinde çok elit insanların yer aldığı gurupta birbirimize, görüşlerimize ve tabiiki guruba saygı önceliğimizdir. Sizler de bu sinema dolu gurupta yer almak istiyorsanız 05399118202' den whatsapp ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
GURUP KURALLARIMIZ
* Kesinlikle Spoiler vermek yasak
* Gurubun amacı sinema olduğundan dolayı din, siyaset, futbol gibi sohbetlerin yapılması yasak, ayrıca normal sohbetlerin çok kısa tutulması rica olunur. Zira normal sohbetler için farklı bir gurubumuz mevcut.
* Gurupta üyelere veya guruba argo küfür aşağılayıcı ve azarlayıcı sözler söylemek yasaktır, hukuki sürece tabiidir.
*Gurupta üyelere özelden yazıp rahatsız etmek yasak, sonrasında hukuki sürece tabiidir.
* Guruba girerken kendinize ait bir foto ile kendinizi kısaca tanıtmanız gerekmektedir. Bunu yapmamızın sebebi ise guruba çok çabuk dahil olup ısınmaktır.
TÜM BUNLARI KABUL ETTİĞİNİZ TAKDİRDE GURUBA ALIM GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Filmi yerin dibine batıranlar, Matrix 4 çevrilecek denince beklentilerini güneş sisteminin dışına taşıdıkları için bu film onlara berbat gelmiş. Benim izlediğim bu film, gayet eli yüzü düzgün, 3. filmden sonra çok çok fikirler ile seriye devam etmiş bir film. 3. filmden hemen sonra gösterime girse "vay süper oldu şimdi" denirdi. Ama aradan bu kadar zaman geçince beklentiler "insanoğlunun yapacağı en iyi bilim kurgu filmi" noktasına taşındığı için bu ne ya denmiş. Film uzun deniyor ama aslında süre yetmemiş. Bir daha aynı kadro ile matrix 5 çekemeyecekleri için çokça da filmi sıkıştırmışlar. Herkes önceki 3 filmi sanki tek film gibi hatırladığı için bu film yetersiz gibi hissettirmiş olabilir. Efektleri de iyi oyunculukları da iyi. Senaryoyu beğenmeyen tekrar bir kez daha izlesin. Her açık kalabilecek noktaya da cevap verilmiş. Neo ile Trinity bir araya gelmiş daha ne isterseniz be kardeşler...Matrix serisi o tüm kaos, dövüşler, sabaşlar içinde özünde aşk olan bir seriydi. Bu filmde onu vurgulamışlar. Anlaşılmayacak ne var ki? Zaten yönetmen ısrarla her yerde aşk, aşk aşk demiş. O yüzden aşk filmi gibi izleseniz hiç bir yeri batmaz gözünüze. Bu odak tamamen eski olduğu için duygudan yoksun yeni nesle bu film iyi gelmez. Öte yandan Matrix filmlerini din heline getirenler ile çok sağlamda dalga geçmiş. O matrix dinine mensuplar o yüzden çok bozulmuşlar bu filme. Yönetmen, bu film ile Matrix i biz çektik biz bile bu kadar ekmeğini yemedik kardeş demiş.
3. filmdeki kalbimizde derin bir yara açan finali yıllar sonra düzeltmişler. Hep bunu beklemiştim. Öyle bir aşka böyle efsane son yakışırdı. olumsuz eleştirilere kapalıyım :)
İlk Matrix filmi kurgu ve efekleri sayesinde efsane olurken izleyici kitlesinin beklentilerini aşmasının etkisi oldukça büyük olmuştur. Aynı etkiyi her filmde beklemek ilk 3 seri için her seferinde sanki etkisi azalıyor görünüşü vermiş olmalı ki 4. filmin yorumlarında halen izleyicilerin yeni bir çığır açılması beklentisine girdiğini yorumlardan gözlemledim. Bana göre her film kendi içerisinde oldukça güzel kurgulanmış ve önceki film ile bütünlük oluşturmuştur. 4. filmde konu gerçek nedir üzerine kurgulandığı için olayın felsefesini anlamayanlara biraz saçma gelmiş olabilir, ancak makineler tarafından kandırılan bir neo nun olması, ajan smith in başından beri matrixte kendi başına özgür olmaya çalışması son filmde de yapay zekaların uyanışa geçmesi sonucunda smith gibi ajanların farklı özelliklerle (zamanı yavaşlatma ...) ortaya çıkması oldukça güzel bir kurgu. Başrol kahramanın bir mantığın içerisinde bırakılarak gerçeği tekrar bulmaya çalışması vs gibi durumlar zaten ısınma aşaması diyebiliriz. Filmi oldukça beğendim. Beklentiye girmeden izlemek gerektiğini düşünüyorum.
İlk 3 bölümü defalarca izlemiş biri olarak filmi kusursuz buldum. Aradan 20 yıl geçmiş, mevcut kadroyla yapılabilecek en iyi senaryo diyebilirim. Ayrıca 5. Bölümün gelecek olması da beni çok mutlu etti..