Film gayet başarılı olmuş bence insan sınırlarını ne kadar zorlar, hırsları için neleri göze alır net anlatılmış ailenin ne olduğu film başında zaten belli ama bu derece parazit olacaklarını düşünmemiştim izlenmeye değer pişman olmassınız.
İsmine bakınca virüslü, yaratıklı falan bir konu bekliyorsunuz ama olay bu beklediğiniz gibi değil.Sonuna dek enteresan ve sürekleyici bir hikayesi var.keyifle izlenecek bir film
Güney Kore yeraltını, gecekondu hayatı.. fakirlik geçim derdi ile ful lüks zenginliğin birbirine geçmesi sonucu kanlı bir sonla biter film. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden
Farklı bir senaryo, farklı bir öykü, farklı tarzda oyunculuklar. Sonuna doğru bana biraz abartı geldi fakat farklı bir film izlemek isteyenler için vaktinizi ayırın bence. En iyi film ödülünü hakketti mi bence soru işareti :/
Sınıfsal çarpıklıkları ve modern zamanın problemlerini oldukça güzel işlemiş.Alt tabakadaki insanların yaşamı idame ettirme mücadelesini, çekilen sıkıntıları;bu kişileri görmeyen, empati kurmaya çalışmayan üst tabakanın yaşam tarzını harika işlemiş.Sanırım Oscar'ı almasa endüstriyel sinema salonlarında bu filmi bulmamız üç büyük şehir dışında oldukça zor olacaktı ki bu da ayrı bir ironi:)...Oscar demişken, son yıllarda kalitesi sorgulanmaya başlayan Oscar, Parasite a Oscar ı vererek kendini aklamaya devam ediyor.Tabi 'Anti Trump'çı propagandanın sinemaya sıçramış olması da(önce Joker filminin sıradışı bir senaryoyla vizyona girmesi,ardından Parasite ın Oscar alarak gündeme taşınması)bu ödülde etkili oldu diyebiliriz.Filme dönecek olursak,senaryosunun yanısıra kurgu ve sanatsal öğeler harika işlenmiş.Kızın Bir sel baskını sırasında klozet taşarken üstüne oturup sigara(sağlığa zararlıdır) yaktığı sahnede zevkten ayağa kalkacaktım:)Son olarak Cannes iyi ki varsın!
Sistemin iflasına doğru, gemi artılk su alıyor, 3.mevki sel altında. İngilizce eğitimi ile başlayan ilişkiler, kapitalizmin başlangıç noktasına gönderme.
Joon-ho Bong filmleri genel olarak böyle.Senaryo müthiş zekice kurgulanmış tabi ki harika!Fakat hangi Güney Kore filmini izlesem aynı şey oluyor bu kadar güzelken herşey sonu neden kanlı hem de offf yapma ya dedirten bir şekilde oluyor ya!Fakat yılın izlenmesi gereken filmleri arasında net! Gayet eğlenceli bir kurgusu vardı film beni acayip etkiledi aynı zamanda :) Çoğu zaman da güldürse de düşündürdü. Hayat hiç adil değil adeleti kendiniz yaratmadığınız sürece de bu böyle!!!:D:D:D
çok iyi film diyemesem de sınıfsal çelişkileri ve bu minvalde para söz konusu olunca insanın içindeki canavarı nasıl ortaya çıktığını,nasıl acımasızlaşabildiğini ortaya döken bir film 8/10
Müthiş, zekice işlenmiş ve senaryosunda boşluk olmayan harika bir film. Tempo hiç düşmüyor. Bu filmin bu kadar fazla kopyayla vizyona girmesine de çok sevindim