Engin Yüksel
1.469 değerlendirmeler
9 Ocak 2020 tarihinde eklendi
çok iyi film diyemesem de sınıfsal çelişkileri ve bu minvalde para söz konusu olunca insanın içindeki canavarı nasıl ortaya çıktığını,nasıl acımasızlaşabildiğini ortaya döken bir film 8/10
Joon-ho Bong filmleri genel olarak böyle.Senaryo müthiş zekice kurgulanmış tabi ki harika!Fakat hangi Güney Kore filmini izlesem aynı şey oluyor bu kadar güzelken herşey sonu neden kanlı hem de offf yapma ya dedirten bir şekilde oluyor ya!Fakat yılın izlenmesi gereken filmleri arasında net! Gayet eğlenceli bir kurgusu vardı film beni acayip etkiledi aynı zamanda :) Çoğu zaman da güldürse de düşündürdü. Hayat hiç adil değil adeleti kendiniz yaratmadığınız sürece de bu böyle!!!:D:D:D
sıkılmadan izleyebieceğiniz bir film çok sevdiğim söylenemez sonu kanlı bitebilir ama bu kadar boşluklar olmaaz sonun pek bağlayamamışlar ne oldu diyebilirsiniz bitince
Uzak Doğu filmleri bana göre değildir normalde. Senaryo, kurgu ve karakterlerin oyunculukları bana çok itici gelir. Ama Parazit bir istisna oldu izledikten sonra. Senaryo açısından çok başarılı bir yapım var elimizde. İzlerken insanı sıkmıyor ve sonunu merak ettiriyor. Finaliyle de fakir ve zengin arasındaki o ince çizgiyle ilgili güzel bir mesaj veriliyor. Etkileyici gerçekten. Hemde koskoca filmin nerdeyse tek mekanda geçmesine rağmen insanı bir gram sıkmaması yönetmenin büyük başarısını bize gösteriyor. Kısaca izlenmesi gereken içinde güzel mesajlar barındıran bir kore yapımı. Nokta
Bi türlü oturup izlemeye fırsat bulamadığım, izleyincede neden daha önce izlemedim diye pişman olduğum bir film. Aldığı ödülleri sonuna kadar hak eden bir yapıt. Meyvenizi çerezinizi hazırlayın ve iki saatliğine kore hayatı yaşayın...
Güney Kore yeraltını, gecekondu hayatı.. fakirlik geçim derdi ile ful lüks zenginliğin birbirine geçmesi sonucu kanlı bir sonla biter film. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden
Çoğunluk gibi ben de filmi çok beğendim film bittiğinde bayağı etkilenmiştim Bence herkesin kesinlikle izlemesi gereken bir film insana birçok duyguyu aynı anda yaşatıyor ilk başta eğlenceli ve komik başlayan film maalesef bir dramla son buluyor
Müthiş, zekice işlenmiş ve senaryosunda boşluk olmayan harika bir film. Tempo hiç düşmüyor. Bu filmin bu kadar fazla kopyayla vizyona girmesine de çok sevindim
İsmine bakınca virüslü, yaratıklı falan bir konu bekliyorsunuz ama olay bu beklediğiniz gibi değil.Sonuna dek enteresan ve sürekleyici bir hikayesi var.keyifle izlenecek bir film