KaliteTAKİP
8 Şubat 2018 tarihinde eklendi
Film parça parça komik, birleştirince maalesef ortaya iyi birşey çıkmıyor. Filmin tam olarak konusu yok gibi filmin sonunun nasıl olduğu ve nasıl bittiği de enteresan. Yani sinemadayken film bitti diye ben de dahil hepimiz kalktık sonra oturduk sonra yine kalktık sonra yine oturduk. En sonunda film bitti ama sanki yine bitmedi gibi. Orada ne olduğu konusunda kimsenin bir fikri yok. Absürt bir film ancak bu kadroya göre tatminkar değil. Parçalara bölsek güzel ve komik parçalarımız olur ancak parçaları birleştirip film yapınca maalesef ki maalesef ortaya kötü bir film çıkıyor (saçma demek istemiyorum sonuçta bir emek). Bir de booolca ve gereksizce küfür var. Doğasında varsa argo ve küfür elbette göz yumulur fakat gereksiz ve fazlaca küfür olması filmde kulak tırmaladı. Çok daha iyi bir film beklentileri vardı ki benim için maalesef hayal kırıklığı oldu. Evde İzlemenizi tavsiye ederim
Ali Atay'ın oyunculuğunu ayrı yönetmenliğini ayrı kendisini ayrı sever/sayarım.Ölümlü Dünya için 'hiç gülmedim' dersem yalan olur.
Fakat; Gizli bir örgütten söz ediliyor ama bu örgüt hakkında ya da Mermer Ailesi'nin bu örgüte nasıl bulaştığı hakkında zerrece bir bilgimiz yok.Üstelik ailenin -çoğu zaman- kimi,neden,niçin öldürdüğünü de bilmiyoruz.Her karakterin bir mottosu var ve sürekli bunun üzerinden espiriler dönüyor.Biraz durum komedisi biraz absürtlük,havada kalan bir final... Elde kalan yüzlerde tebessüm oluşturmaya kararlı,'eh işte'lik bir komedi filmi.İyi seyirler.
Tek kelimeyle berbat ama çok sinirlendim devam etmek istiyorum. Şu ana kadar izlediğim en saçma gereksiz bir senaryo bile diyemeyecegim. Gulenler de oldu ana avrat yersiz küfürlere gerçekten hiç bu kadar küfür duymamistim hapishane filmleri dahil.herhalde o kadar para verdik deyip gulduler ya da bi sıkıntıları vardı bilemiyorum. Utandık ve kurgusu olmayan bu filmi kınıyorum. Film arasında çıkıp gittiğim ilk film. Resmen zamana yazık. Gitmeyin protesto olsun.
Nedense beğenemedim ,komedi değil şiddet ağırlıklı izlerken oyunculara,konuya öfkelendim ,bişeyler eksikti gülebildiğim çok sahne vardı.bu kadrodan daha güzel bir iş beklerdim
Filmde durum komedisi izliyoruz ancak buna rağmen eğlenceli ve olaylar bir skeç kalıbına sıkıştırılmıyor. Ali Atay'ın sağlam bir hikayesi olduğunda daha fazla ses getireceğine inanıyorum. Film oldukça eğlenceli ve fazlasıyla güldüm.
Yorumları okudum aceba ben farklı bir filmi izledim dedim. Son zamanlarda izlediğim en kötü filmdi. Küfürler çok yapmacık senaryo birbirine girmiş. Aksiyon yapılmaya çalışılmış ama bir bütünlük yok. Devamlı saçma sapan çatışma. Başta çok güzel müzik doğal bir hâl çekimi falan mükemmel. Ama gerçekten muhteşem bir hayal kırıklığı. Filme gidenlerin paralarına yazık olmuş. Emek var saygı duyarım ama kesinlikle zaman kaybı..
Senaryo aslında ilginç. Filmin de absürd kara mizah olarak kurgulamak istendiği belli oluyor. Ancak birşeyler eksik. Film atmosferi bir türlü yaratamıyor. Oyuncuların performanslarında da sorun yoktu. Zaten çoğu işinin ustası oyuncular. Bence sorun yönetmende ve düşük bütçede idi. Oyunculara verilen ücretler haricinde bu filmin maliyeti herhalde 100 bin TL civarıdır. Bunun 5-10 bin TL sini de 1980 lerin ünlü şarkısı "Rasputin" kullanımı için ödemişlerdir herhalde. Filmde en çok zevk aldığım 3 yer vardı. ( Spoiler içerir) Pideci kuryenin vurulduğu sahne , asansör sahnesindeki (güldürmese de) oyunculukların mükemmel performansı ve filmin sonunda seslendirilen efsanevi "rasputin" şarkısı. Komedi sahneleri güldürmüyor ama tebessüm ettirebiliyor bazı sahnelerde. Bazı sahneler gereksiz yere uzatılmış. Otel odasında yavaş çekim kavga sahnelerindeki çekim tekniği ve açısı çok yetersiz. Youtube daki amatörler bile benzer sahneleri daha güzel çekiyorlar. Düşük bütçesine rağmen iyi iş çıkaran benzer Türk mizah filmlerini dikkate aldığımızda bu filmde oyuncuların güzel performansına rağmen iyi bir iş çıkarılamama nedenini düşük bütçeye bağlayamayacağımıza göre filmin yapımcılarının olumsuz eleştirilere hoşgörü ile bakması gerektiğini düşünüyorum. Filmin sonunun konu olarak yetersiz bağlandığı eleştirilerine ise katılmıyorum. Bu tip absürd komedi filmlerinde final sonları zaten bu şekilde olur. Ama film yavan gidince en azından azda olsa tatmin edici final bekleyen izleyiciler haliyle finalde de beklediklerini alamıyorlar
Fragmanı beğenip gittim. Ama hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. Yönetmenlik yerlerdeydi, senaryoda da gereksiz açıklar verilmiş hatta saçmalanmış bu şekilde saçmalama ne yazık ki absürdlük olmuyor. Sanki senaryoyu dört kişinin yazmasından kaynaklanmış sorunlar gibi geldi bana. Yapımcılarda bu arkadaşların da işi görülsün gibisinden projeye bakmış anlaşılan, birçok yerde yapımcı kaynaklı sırıtmalar mevcut. Bu durumda oyunculara pek bir şey denmesini doğru bulmuyorum, zaten olacağı kadar yapmışlar. Ancak oyunculara "Neden bu filmde oynadınız olur? Yani biriniz bile bu filmin bu şekilde olmayacağını görmeniz mi?" denilebilir. Ayrıca tür olarak komedi-aksiyon yazıyor. Alakası yok. Komedi zaten değil, Aksiyon desen hiç değil. Absürd desen ucundan biraz belki... Tavsiye edebileceğim bir film değil. Oyunculara saygımdan 10 üzerinden 3 veririm ancak.
Türkiye'de daha önce denenmemiş , alışılmışın dışında bir aksiyon-komedi filmi. Şahsen ben oyunculuklara bayıldım. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmış. Filmde bolca küfür olsada hiçbiri sırıtmıyor. Zaten bu tarz iş yapan insanlar (katiller) türk dil kurumundaki memurlar gibi güzel türkçe konuşmaz. Ali atay yönetmen olarak iyi iş çıkarmış. Şiddetle tavsiye ediyorum. Olumsuz yorumlara bakmayın film efsane iyi. Arifv216 ile kıyaslamıyorum çünkü bu film çok daha üst düzeyde. Her yerde reklamları yok ama bence biraz reklam versinler iyi bir izleyici sayısını hakediyorlar.
Oyuncu kadrosuna bakıp büyük beklentiyle izlediğim için fazla beğenmemiştim. En çok Doğu Demirkol ve diğer gözlüklü adama güldüm. İyi espiriler vardı ara ara güldürdü ama başarılı bulmadım. Orta bir Film. Bu arada Türk senaristlere söylemek istediğim üç şey var. 1- Fazla küfür edildiğinde seyirci gülmüyor. 2-Fazla küfür edildiğinde seyirci gülmüyor. 3-Fazla küfür edildiğinde seyirci gülmüyor.
Kendi espri tarzını oluşturmuş bir film. Oyunculuklar çok iyi.. Bütün karakterler oturmuş. Senaryoda saçmalıklar var ama Türk sinemasının en büyük sorunu olan akışkan senaryo sorununu aşmış bir film. Ben çok beğendim. Bu kadar beğenmemde burada okuduğum olumsuz eleştirilerden dolayı beklentimi düşük tutmamın da etkisi var tabi ki. Doğu Demirkol bugüne kadar boşyere stand up diye uğraşmış. Komedi oyunculuğunda büyük potansiyel. Feyyaz Çakmak'da öyle. Filme gideli 2 gün olmuş ve ben halen aklıma gelen sahnelere gülüyorsam bu bence büyük başarıdır. Eyvah Eyvah'dan beri ilk defa başıma geliyor bu.
Filmin ritmi çok iyi,nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Gerçi süresi de kısa. Filmde aklımda kalan çok etkileyici, çok komik unutulmaz bir sahne yok. Genel atmosferi Türk sineması için farklı ve hoş.