İyi mi kötu mü olduguna karar veremedigim film.Bazı yerleri cok duragan,ama bazi sahneleri cok komik.Filmde cok küfür vardi.Aman ne olacak diyeceksiniz belki ama asiriya kacmis.Fazlaligindan dolayi guldurmuyor,itici duruyor ve gereksiz yerlerde bolca var.Oyunculuklar cok iyi.Ozellikle Serbest ve Zafer karakterleri güldürüyor. Filmin sonu yok.Bitti mi bitmedi mi diye dusunurken filmin bittiğine şaşırıyorsunuz. Gercekten gulduren bazi sahneleri var ki bunlardan biri Mermer Merve sahnesi,bu bir kac sahne ve oyunculuklar disinda filmi sinemada izleyecek degerde bulamadim.
Verilen emeği göz önüne alarak 1 puan fazladan verdim. Uzun uzadıya yazmak isterdim ama bunu kendi sayfalarımda yapacağım. Burada söyleyebileceğim yegane şey seyredilmiş onlarca yabancı filmden ortaya karışık mönü yaparsanız sonuç da bu olur. Bazı yöremizde buna Türk kaşığı ile ecnebi (!) şeyi kaşıklamak da diyorlar. Ali Atay'dan Leyla ile Mecnun izlediğimde başta sevmiş fakat ilerleyen bölümlerde sürekli aynı davranış ve replikleri/esprileri tekrarlattıkları için de soğumuştum. Kuşkusuz bu durumda onun suçlayamazdım ama gerçek hayatta on parmağında on marifet bir sanatçı olmasına rağmen bana çok da yetenekli gelmiyordu. Yönetmen olarak filmin işleyişi, kurgusu, çekimleri üzerinde iyi iş çıkartmış olduğunu söyleyebilirim. Fakat, senaryo berbat be kardeşim. Pulp Fiction havasına girmeye ne gerek var. Sonuçta sen Tarantino değilsin. Belki ondan daha güzel bir insansın, üstelik bizden birisin ama tarz yaratacağım diye bizim de zamanımızı harcamaya, aklımızı da hafife almaya hakkın yok. Aslında ekibin geneline söylüyorum. Hakkınız yok! Kolay değil bir film çevirmek ve bu zamanda piyasaya girip de gözümüze sokmak. Kimbilir ne zorluklar çektiniz, ne emekler harcadınız. Ama sırf bundan dolayı yaptığınız iş bazen de güzel olmayabiliyor. Harcadığınız emeğin karşılığını bulamayabiliyor. Bu nedenle haddim olarak filmi beğenmediğimi, bu kafayı değiştirmedikçe de iyi olamayacağını söylemekte yarar görüyorum.
Ali Atay beğendiğim son derece yetenekli bir oyuncu.İlk filmi Limonata'yı çok beğendiğim yönetmen bu kez de kara mizah ve absürd dolu bir komedi peşinde.Ülkemizde pek örneği görülmeyen bu komedi türü güldürmede konusunda da zordur.Ama Ali Atay Ölümlü Dünya'da son derece komik ve aksiyon dolu bir filme imza atıyor.Kiralık katil bir aileyle tanışıyoruz ve son derece heyecanlı ve komedi dolu macera bekliyor bizleri.Oyunculuklar özellikle çok başarılı.Hiçbir abartıya kaçmadan yerinde karakterler tuzu biberi oluyor bu filmin.Ucuz türk komedi filmlerinden sıyrılan sonuna kadar keyifle izlenecek bir film.Müzikleri de yerinde ve gayet güzel.Tavsiye edilir.
Şiddet övücü,küfür sevici üç beş yerde güldüren ne olduğu tam olarak anlaşılamayan sıradan bir film.Benim anlamadığım aralarında yer alan bazı usta oyuncuların seçici olmaması ya da olamaması.Usta bir oyuncu aynı zamanda iyi bir senaryo okuyucusu değil midir ? Sırf hatır için bir filmin kadrosunda yer alabilir mi ? Izleyiciyisi hakkında ne düşünür?Bu soruların cevaplarını düşünüp de seçici olan oyuncular sanırım efsane oluyorlar.Düşünmeyenler de aynı çizgide kalmaya devam ediyorlar.
filmdeki mizah unsurlarının türk toplumunun mizah anlayışıyla fazla paralel olmadığını kabul etmek gerekir. film bittiği an en yaman komedi izleyicilerinin bazılarının bile filmi izledikleri taktirde mimiklerinin dahi oynamayacağını biliyordum. kara mizah türk izleyicilerinin alışkın olduğu bir şey değil çünkü. oysa türk milletinin özellikle son dönemlerinde en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de kara mizahtır. neyse bunları geçelim :) kısaca: kaliteli prodüksiyon, orijinal senaryo, akıcı olay örgüsü.
Herkeze merhaba bu fılm ne komedi ne dram ne aksıyon ne ne ne anlayın işte paranıza en önemlisi vaktinize yazık.bu filme muhteşem komedi diyeninde komedi anlayışına şaşarım..berbat bir film İDİ
ilk dakikaları ınanılmaz sıkıcı ama sonradan açılan güldürmeye başlayan bi film saçma gelebilir konu ilginç gelebilir küfür aşırı bol olabilir hemde ınanılmaz fazla küfür genede küfür severler için çok komik bişiler çıkabilir ama aile kesinlikle gitmesin özellikle çocuklarr onun dışında genede güldürdü.
Açıkçası eleştirmesi zor bi film olmuş. Biraz karışık. Öncelikle oyunculuklara laf etmeye gerek yok. Mevcut senaryo en iyi şekilde aktarılmış bence. Fakat filmin giriş kısmı daha iyi işlenebilirdi. Kaça kahya sahnesi yavan olmuş bence. Filmin bir sonu yok ve açıkçası filmin geneline yakışmayacak acelecilikte bitirilmiş. Hani; bitirelim, gidelim; havası var bence. Ama bu ikisinin ortası gayet seyirlik. Aklınıza kazınacak replikler var. Doğu Demirkol bu filmdeki rolünden daha komik bence.
uzun zamandır ilk kez bir türk filmini izlerken sıkılmadım ve hatta keyifle izledim. Tabi burda ali atay'a teşekkür etmek istiyorum zaten oyunculuğuna hayrandım ama yönetmenliğini de çok beğendim. Senaryoda bazı tutarsızlıklar olsa da gayet iyi sayılır. ve sırf ahmet mümtaz taylanın oyunculuğu için bile izlenir tabi sadece o iyiydi demiyorum oyuncuların hepsi başarılıydı ama ahmet mümtaz taylan gerçekten karakteri yaşatmış. Başarılı bir film.