Ölümlü Dünya

Önder H.
Önder H.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Filmde bazı sahnelere güldük ama bu kadar profesyonel oyuncunun sergilediği oyunculuk zayıftı, bol küfür vardı, bazı sahnelerde atraksiyon espri ve kahkaha patlaması beklerken durağan geçti, bazı kısımlar gereksiz uzatılmıştı baydı.. Filmin içeriği kopuklukları saçma bir sonla biten finali ile film maalesef vasatlık derecesinden kurtulamıyor, verilen vakit ve nakite yazık bence !
loola r.
loola r.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Ters köşe ince esprilerle dolu harika bir film izledik yıllardır izlediğim en iyi komedilerden ve bitince cidden üzüldüm 
Furkan U.
Furkan U.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Gerçekten çok güzel bir film. Gülmek için çok sebep var. Eğer gülmek istiyorsanız gitmeniz gereken bir film. Arifv216 da gülmek isteyerek gidip kursağınızda kaldıysa gülme isteğiniz sizi teselli edebilecek bir film. Sadece oyuncuların duruşlarına bile gülebiliyorsunuz emin olun. Absürd komedi dendiğinde L&M komedisini bir yerde devam ettiren bir komedi olmuş gerçekten takdire şayan. Doğu Demirkol'un oyunculuğu da gerçekten çok güzel. İyi seyirrler
Amir Han
Amir Han

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
"Bir Ali Atay Filmi" sloganı göreni sanki 100'lerce film yapmış havasına sokuyor. İnşallah bu ilk ve son filmi olur. Koca salonda 5 kişiydik filmi 2 kişi bitirdik. Leyla mecnun dizisinde çok beğendiğim bir oyuncuydu fakat yönetmenlik ve senaristlik bu arkadaşımızın harcı değil. A. Mümtaz Taylan ismi beni tuzağa düşürdü. Böyle seviyeli bir oyuncu nasıl seviyesiz bir projede rol alır hayret. Bir de filmi 5 kişi yazmış. Nerde çokluk orda .. Filmin finali bile bir yere bağlanamıyor. Filme yerli yersiz serpiştirilen küfürler hem gereksizdi hem de filmin olmayan çıtasını çok aşağı düşürdü. Bir tek kasada şifreyi söylemeye çalışan Ahmet Kul'a biraz güldük o kadar. Para ve zaman kaybı...
Cemo Ozan
Cemo Ozan

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Yorumlara bakarsak hiç sinemaya gitmeye gerek yok film de izlemeyelim ama ben gittim sizde gidin çok şey kaybetmezsiniz ben çok beğendim eleştirdiğim tek bi husus var küfür fazlaydı birazcık o konuda abartılmış diye düşünüyorum
Ankarali0606
Ankarali0606

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Film aslında 5 yıldızı hak ediyordu çünkü aksiyon/komedi ve absürt olarak güldürmeyi başaran güldürücü unsurları fazla olan bir filmdi sadece senaryosu biraz zayıf kalmıştı ve aşırı fazla küfür vardı küfürler biraz daha az olabilirdi senaryo zayıflığı ve aşırı küfür kullanıldığı için 4.5/5
Kerem Ç.
Kerem Ç.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Son yılların en iyi Türk komedi filmi diyebilirim. Umuyorum DVD'si çıkar da arşivleyebilirim. Kesinlikle görülmesi gereken bir film!
Cemile K.
Cemile K.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en saçma sapan filmdi. Paranıza ve zamanınıza yazık. Farklı bir proje görelim dedik küfür ve zırvalıktan başka birşey yoktu. Ali Atay’a yakışan bir çalışma olmamış.
Osman Fırat Ç.
Osman Fırat Ç.

27 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Ali Atay ve bu kadronun kafa yapisini seven herkese hitap diyor.
Gerçekten bazı sahnelerde gülmekten soluksuz kaldım.
Mutlaka izlenmesi gereken bir film olmuş.
Abdullah Ö.
Abdullah Ö.

29 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Alıntıdır.
film eleştirmeni havalarında satırlarca entry döşenen ebleh yazarlarımız yüzünden beğenen insanların "ben filmleri teknik yönden eleştirmeyi bilmem ama bence çok güzeldi" gibi naif beğenme cümlelerini sarfettiren film.

kardeşlerim, dostlar, filme benim gibi karın kası yaparcasına gülen değerli insanlar, bu ebleh kardeşlerimiz bir şey bildiğinden yazmıyor. sadece bir şey bilseler yazmazlar zaten.

neymiş film senaryo anlamında vasatmış. filmin sonu tam olarak bağlanamamış. film eli ayağı düzgün meramını anlatamıyormuş.

film bir sonuca bağlanmak zorunda değildir. film herhangi bir mesaj vermek, körün gözüne parmak sokmak zorunda değildir. film bir ana fikir etrafında toplanıp giriş, gelişme ve sonuç bölümleriyle aktarılmak zorunda değildir. film her ayrıntıyı açıklamak zorunda değildir. iyi filmin genel geçer bir kuralı yoktur. aynı şeyleri yapan 10 filmden yalnızca biri güzel olabilir.

kimsenin ağzı torba değil ki büzesin. uzun uzun yazınca siz de bunları bir şey biliyor sanıyorsunuz. ben de uzun uzun yazdım ki "sizin kriteriniz bu madem" bunların bi boktan anlamadığını öğrenin.

lafım film komikti ama film değildi, şöyle teknik hatalıydı, böyle yavandı, senaryo şöyle dandikti, çekim böyle berbattı diyene. yoksa film komik değildi diyen adamla benim konuşacak bir şeyim yok.

yani şimdi kafka'nın dönüşüm'ünü okumuş ve "bu ne lan adam uyanmış da bacakları böcek bacağıymış, kabuğunun üstünde tepetaklak kalmış. yok amk. ossur ossur ipe diz. ser güneşe kurusun" diyen bir adamla nasıl konuşulamazsa bu film komik değildi diyen adamla da o derece konuşulmaz.

bu arkadaşların senaryo kriterlerine göre (ölümlü dünya ile karşılaştırmak için söylemiyorum) kış uykusu da film olmaz, bir zamanlar anadolu'da da film olmaz, gişe memuru da film olmaz, yeraltı da olmaz, bir ayrılık da olmaz, rezervuar köpekleri de olmaz.

film olması için hint filmleri gibi büyük prodüksiyonlu ortaokul kompozisyonu, müzikli kamu spotları olması lazım. film öğüt alıcı sinelere bir ok gibi saplanmalı, her şeyi göstere göstere anlatmalı en ufak bir açık kapı bırakmamalı, kesinlikle havada bir şey kalmamalıdır. serim düğüm ve çözüm bölümleri, evvel zaman içinde kalbur saman içinde deyip her şeyi en baştan eksiksiz anlatan resimli ilkokul masalları gibi olmalıdır.

bir kez daha aşkla, şevkle ve daha yüksek sesle yazıyorum. film, algoritmalarla, kesin doğrularla, yapılmış doğru şeyler tekrar edilerek iyi hâle gelmez. film yapıldıktan sonra kendisini oluşturan tüm parçalardan bağımsız olarak bir hâl alır ve o hâl yanıcı ve yakıcı iki gazın "su"yu oluşturması kadar benzersizdir, öngörülemezdir. tüm sanat eserlerinde olduğu gibi.

siz siz olun "içine birkaç sinema terimi serpiştirilmiş uzun uzun yazılan ben bir şey biliyorum bakın bu da benim fularım ve pipom" yazılarına kanıp da sevdiğiniz filme "yani bence güzel teknik analiz, çekim tekniği falan bir şey bilemem" gibi çekincelere, utangaçlıklara girmeyin. yüksek sesle bağırın.

"ben bu filmi çok sevdim. izlediğim en iyi türk komedi filmlerinden biriydi ve yarıldık gülmekten."

not: işlispor.
Zeynep B.
Zeynep B.

26 Ocak 2018 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim en iyi aksiyon-komedi filmi, özellikle karakterler ve diyalogları çok başarılı, filmi izlerken salondaki herkes gülmekten yerlere yattı. Kesinlikle ama kesinlikle kaçırmamanız lazım,
Katsura K.
Katsura K.

26 Ocak 2018 tarihinde eklendi
efsane bir film olmuş, arif v 216tıda 1 kere güldüm toplasan bunda 100 kere. gayet keyifle izlenen bir film tavsiye ederim
Elif.T
Elif.T

26 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Filmin senaryosuda,oyunculukları da çok zayıf.ilk defa harcadığım zamana üzüldüm ..komik desen değil aksiyon desen değil sadece bol bol küfür içeren bir film .
Şenol K.
Şenol K.

26 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Bugüne kadar seyrettiğim en ķötü film paranıza ve zamanınıza yazık etmeyin. Koca salonda bir tane gülen duymadım. Bol küfürle işi götürmeye çalışmışlar.
Ramazan  U.
Ramazan U.

26 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Insan çektiği filmi bi izler kardeşim ya, rezil rüsva başı yok sonu yok sacma sapan bi senaryo, paranıza yazık arkadaşlar, siddetle söylüyorum uzak durun uzak durun uzak durun