Nedense beğenemedim ,komedi değil şiddet ağırlıklı izlerken oyunculara,konuya öfkelendim ,bişeyler eksikti gülebildiğim çok sahne vardı.bu kadrodan daha güzel bir iş beklerdim
Senaryo aslında ilginç. Filmin de absürd kara mizah olarak kurgulamak istendiği belli oluyor. Ancak birşeyler eksik. Film atmosferi bir türlü yaratamıyor. Oyuncuların performanslarında da sorun yoktu. Zaten çoğu işinin ustası oyuncular. Bence sorun yönetmende ve düşük bütçede idi. Oyunculara verilen ücretler haricinde bu filmin maliyeti herhalde 100 bin TL civarıdır. Bunun 5-10 bin TL sini de 1980 lerin ünlü şarkısı "Rasputin" kullanımı için ödemişlerdir herhalde. Filmde en çok zevk aldığım 3 yer vardı. ( Spoiler içerir) Pideci kuryenin vurulduğu sahne , asansör sahnesindeki (güldürmese de) oyunculukların mükemmel performansı ve filmin sonunda seslendirilen efsanevi "rasputin" şarkısı. Komedi sahneleri güldürmüyor ama tebessüm ettirebiliyor bazı sahnelerde. Bazı sahneler gereksiz yere uzatılmış. Otel odasında yavaş çekim kavga sahnelerindeki çekim tekniği ve açısı çok yetersiz. Youtube daki amatörler bile benzer sahneleri daha güzel çekiyorlar. Düşük bütçesine rağmen iyi iş çıkaran benzer Türk mizah filmlerini dikkate aldığımızda bu filmde oyuncuların güzel performansına rağmen iyi bir iş çıkarılamama nedenini düşük bütçeye bağlayamayacağımıza göre filmin yapımcılarının olumsuz eleştirilere hoşgörü ile bakması gerektiğini düşünüyorum. Filmin sonunun konu olarak yetersiz bağlandığı eleştirilerine ise katılmıyorum. Bu tip absürd komedi filmlerinde final sonları zaten bu şekilde olur. Ama film yavan gidince en azından azda olsa tatmin edici final bekleyen izleyiciler haliyle finalde de beklediklerini alamıyorlar
Verilen emeği göz önüne alarak 1 puan fazladan verdim. Uzun uzadıya yazmak isterdim ama bunu kendi sayfalarımda yapacağım. Burada söyleyebileceğim yegane şey seyredilmiş onlarca yabancı filmden ortaya karışık mönü yaparsanız sonuç da bu olur. Bazı yöremizde buna Türk kaşığı ile ecnebi (!) şeyi kaşıklamak da diyorlar. Ali Atay'dan Leyla ile Mecnun izlediğimde başta sevmiş fakat ilerleyen bölümlerde sürekli aynı davranış ve replikleri/esprileri tekrarlattıkları için de soğumuştum. Kuşkusuz bu durumda onun suçlayamazdım ama gerçek hayatta on parmağında on marifet bir sanatçı olmasına rağmen bana çok da yetenekli gelmiyordu. Yönetmen olarak filmin işleyişi, kurgusu, çekimleri üzerinde iyi iş çıkartmış olduğunu söyleyebilirim. Fakat, senaryo berbat be kardeşim. Pulp Fiction havasına girmeye ne gerek var. Sonuçta sen Tarantino değilsin. Belki ondan daha güzel bir insansın, üstelik bizden birisin ama tarz yaratacağım diye bizim de zamanımızı harcamaya, aklımızı da hafife almaya hakkın yok. Aslında ekibin geneline söylüyorum. Hakkınız yok! Kolay değil bir film çevirmek ve bu zamanda piyasaya girip de gözümüze sokmak. Kimbilir ne zorluklar çektiniz, ne emekler harcadınız. Ama sırf bundan dolayı yaptığınız iş bazen de güzel olmayabiliyor. Harcadığınız emeğin karşılığını bulamayabiliyor. Bu nedenle haddim olarak filmi beğenmediğimi, bu kafayı değiştirmedikçe de iyi olamayacağını söylemekte yarar görüyorum.
Şiddet övücü,küfür sevici üç beş yerde güldüren ne olduğu tam olarak anlaşılamayan sıradan bir film.Benim anlamadığım aralarında yer alan bazı usta oyuncuların seçici olmaması ya da olamaması.Usta bir oyuncu aynı zamanda iyi bir senaryo okuyucusu değil midir ? Sırf hatır için bir filmin kadrosunda yer alabilir mi ? Izleyiciyisi hakkında ne düşünür?Bu soruların cevaplarını düşünüp de seçici olan oyuncular sanırım efsane oluyorlar.Düşünmeyenler de aynı çizgide kalmaya devam ediyorlar.
ilk bir saat sıkıntıdan patlayacağınız boş muhabbetlerle muhatap olacağınız br film , öyle küfürler varki o karanlık salonda yüzümü kapadım ben utandım yönetmenin yerine, belki bir defa tebessüm etmişimdir tavsiye etmiyorum.
Filmde bazı sahnelere güldük ama bu kadar profesyonel oyuncunun sergilediği oyunculuk zayıftı, bol küfür vardı, bazı sahnelerde atraksiyon espri ve kahkaha patlaması beklerken durağan geçti, bazı kısımlar gereksiz uzatılmıştı baydı.. Filmin içeriği kopuklukları saçma bir sonla biten finali ile film maalesef vasatlık derecesinden kurtulamıyor, verilen vakit ve nakite yazık bence !
Filme gittiğime çok pişman oldum.Oyuncu kadrosuna aldandım.Sonu bağlanmamış,saçma sapan aksiyon sahneleri var.Sarp başta olmak üzere küfür etmekten ağızları yorulmuş oyuncuların.Yani izleyiciye saygınız yoksa bari tv.de yayınlanacağını düşünerek küfürden uzak kalın.Gülmeyi başaran birileri varsa filmin basitliğine yada sinirinden gülmüştür.Bir daha yerli filme gitmeme kararı aldım.
Küfrün sanat hali. Sanki rahat rahat küfredebilelim diye film çekmeye karar vermişler gibi. Leyla ile mecnun hatırasıyla gidip hüsranla geri döndük. Bir kez daha anlaşılıyor ki Türk sineması sadece para odaklı kalitesiz film hevesinden vazgeçmeyecek..
Filme gülen arkadaşlar çok oldu. Evet bir komedi filmi ama filmi yaparken de olay örgülerini kişileri birbirlerine bağlamak lazım. Feyyaz Yiğit maalesef Gibideki Yılmaz karakterini filme taşımış gibiydi, onu gördüm. Komedi filmi sadece bel altı olmamalıydı. Cinsellik içerisinde ilerlemiş maalesef :/