Lykan
8 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Yaaaa bu filme nasıl 8.7 verdiler anlmadım yahu bence -1 zaten eksi olmadığı için 1 verdim çok kötü bir filmi herkes anladık ayağına yatıyor ama en iyi anladım diyen bile bence birşey anlamamıştır. Hayatımda seyrettiğim en iyi film The Shawshank Redemptiondır gerisi hikaye işte film bu gibi olur.
sinema tarihinde bu filmin yeri ayrıdır bu filmi alın başka bir yere koyun ve izlemediyseniz bir kere değil daha fazla izleyin derim ozaman anlarsınız nasıl bir filim olduğunu
bu filmi ilk seferde izleyipde anladım diyen adamın sinema zevkinden ve bilgisinden şüphe duyarım kurgu son derece iyi senaryo mükemmel yönetmenlik oyunculuk herşey yerinde şahsen benim favori filmlerimin başında gelir.....
Akıl Defteri, Batman Başlıyor, Prestij,...ve Kara Şövalyeden ile büyük bir başarı elde eden Christopher Nolan son zamanların en çok konuşulan yönetmeni olmuştur sanırım.
Filme gelince yorum yapmak istemiyorum. Akıl Defteri 10/10
İnanılmaz bir kurgu ..İzledim en kaliteli yapımlardan birisi..Ama tabi bütün bunları anlayabilmek içinde filmi de anlamanızı gerekiyor.Karmaşık görünen ama dikkatli olarak takip edilirse basit bir kurgu çok güzel bir şekilde aktarılmış.Akıl Defteri ile sondan başa doğru giden yepyeni ve harika bir 'şey' ortaya çıkmış.10/10
Filmi çok daha iyi anlamak için film bittikten sonra ; sondan başa kendinize bir fragman yapın ve parçaları yerine oturtun.Film konusu bakımından oldukça güzel fakat işleyiş oldukça yavaş olmuş. 8/10
filmın sonu cok daha etkılıyıcı başlayabılırdı yada fılmın başı cok daha farklı sonlanabılırdı,yada bunun gıbı bırşey..:D fılmı ızlemenızı tavsıye ederım cıunku cok farklı bır yapıt...8/10
bu filmi 20-30 kere izleyen arakadaşlara hak vermemek mümkün değil çünkü gerçekten belki 20-30 kere izlenirse film tam anlamıyla idrak edilebilir..3 kere izledim ancak filmi hala tam olarak çözebilmiş değilim yada çözdümde ben farkında değilim :) karışık bi film kağıt kalem alın izlerken ihtiyacınız olabilir :)
film cogu yonuyle stephen king in "secret window" adlı kitabını andırıyor...kitabı tam okumadıgım icin kingin nasil bi yontem kullandıgının bilmiyorum fakat secret window un yonetmeni bas karakterin hayatına takıntılarına onem verip mesajı arka plana itmisti... yalnız nolan memento da oncelikle mesajını vemeye calislyor...ikinci kez izlenmeyi, hak eden ve gerekli kılan bir film...prestijde de nolan aynı kafa karıstırmayı, mukemmel ve uygulaması zor bir senaryoyla hayata gecirmisti...
beyler biri bana şu filmi anlatabilirmi:) ben şimdi baya eskiden izlemiştim bu filmi, ilk izlediğimde olayı şöle düşünmüştüm. "lenny nin karısına tecavuz etmemişler, lenny aslında karısını kendi öldürmüş insulin iğneleriyle, ama kafasında tecavuz etmişler diye kurmuş, katili arıyo, katili bulsa bile unuttuğu için yeni bi katil arıyo." diye düşünmüştüm. fakat 2 gün önce tekrar izledim bu seferde "lenny nin karısına gerçekten tecavuz etmişler,yani insülin iğneleriyle öldürmemiş, gene katilini arıyo,1 yıl önce bulmuş katili, ama unuttuğu için her seferinde yeni bir katil arıyo" böle düşündüm. Hangisi doğru? yani insülinlemi ölmüş, yoksa o 2 adammı öldürmüş bi söyleyin.
Sıkılarak ve iLeriye sararak izledim.. fiLmin konusu süper, kurgu harika.. aslında neredeyse herşey harika ama film sıkıcı olmuş.. akıcılığı yok filmin.. beğenilmesinin tek sebebi de geriye doqru gitmesidir..