Vartenor
5 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Sanırım izlediğim en kaliteki kurguya sahip film.Yaklaşık 2 saat süren filmde 1 dakika bile dikkatinizi dağıtamıyorsunuz.O kadar içerisine hapsediyorki sizi kurtulamıyorsunuz.Bittiğinden ikinci kez izlemeye gerek duyarsanız şaşırmayın.
tersten başa doğru akan bir senaryoya sahip ve her sahnede akıl yürütmek zorunda kaldığımız kaç film vardır. klişe dışı film arıyorsanız çok uygun bir örnek. konu sıradışı,senaryo çok iyi,oyunculuklarda öyle. eğer bir arşiv yapılacaksa bence mutlaka arşivde olması gereken filmlerden. 9/10
Çok Karışık ama çOK Güzel bir Film.Belki daha az karışık olsaydı yani kafamızı allak bullak etmeseydi akıcılığı olsaydı azıcık daha 10 üzerinden 10u Hak Ederdi ama Puanım 9.Tavsiyem...
Servetin görüşüne saygı duyuyorum ama açıkçası anlayamadım. Herkes beğenecek diye birşey de yok. Ama bu 8.7 kadar beğenme oranı almış filme 2 bile fazla gelir deme hakkını vermezx.Bunu yaptığınızda saygısızlık etmiş olursunuz.Ki 2 bile etmez dediğiniz filmin yönmetmeni C.Nolan.8/10
sadece filmi baştan sona izleyin hemen ardından yapacağınız ilk şeyse filmi sondan başa tekrar izlemek...ve sonuç inanılmaz bir beyin fırtınasının tadını çıkarın...herşeyin hatırlamayarak daha doğrusu seyirci olarak göremeyerek ne kadar farklı geliştiğine şahit olacaksınız 10/9 1 puanıda tüm gece yarısını filmi anlamaya çalışarak geçirdiğim için kırdım :D
filmde üç ayrı zaman kullanılmış ve bunlar harikulade bir şekilde aktarılmış eğer zaman oyunu böylesine güzel konuya yedirilmese sıradan bir film olurdu ama genç usta yapmış yine yapacağını ve sıradan bir konudan sıradan olmayan bir kurguyla harika bir film yapmış ,cidden türünün en iyilerinden..
İlk izlemede anlaşılabilir bir değil, matematik sorusu gibi üzerine gidip, uğraşmanız lazım. Senaryo eşsiz ve zeka fışkırıyor, oyunculuklar müthiş.. Kısacası işte bu dedirtiyor! 9/10
Kurgu ve senaryo usta isi ... Nolan sever biri degilim ama bu filmde zekasini takdir etmemek yanlis olur ... Zeka kokan , çok iyi bir film Memento ... 5/4 ...
Film sağlam kurgusu, zekice yazılmış senaryosu ve Guy Pearcein mükemmele yakın oyunculuk göstermesi sonucu Kült film kategorisine girmeye aday. Nolan kardeşler her zaman ki gibi sinema nedir ve nasıl yapılır konusunda dersler vermiş. Hala izlemediyseniz acil olarak izleyin!!! 10/10