thejoker-7
27 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Filmi daha geçen izleyebildim. İzlememdeki etkenlerden biri çoğu kişide olduğu gibi imdb deki konumundan olmustur. Ve... film favorilerim arasına girdi. Konusu ve özellikle anlatılışı , tarzı çok hoşuma gitti . (esas diğer filmlerle arasındaki farkı ortaya koyanda kurgusu :) ). Nolanın tarzı işte :) ve sürekli geçmişe gitmesi yönüyle prestij filmindeki gibiydi bence :P . Neyse bu kadar :) . Harika bir film .
Üzüldüğüm tek yer filmin kendince ipucu verdiği dakikalarda katilin kim olduğunu anlamamdı.Büyük bir film arşivine ve kafa karıştırıcı filmlere olan ilginiz azsa(beyin avcıları-testere-6.his vb)bu filmi ilk izlediğiniz zaman ki ve defalarca izledikten sonra ki fikriniz aynı olmayacaktır.Filmde karakterler birbirilerinden uzak gibi dursalar da aslında hepsi bir bütün ama şunu diyebilirim ki bu film bir başyapıt olduğundan filmi çekildiği sene ilk defa izleyenler eminim ki bir şey anlamamışlardır.Bu tür filmler artık çoğaldığından filmler arasındaki bağlantıyı kurmak izleyicilerin film kültürüne kalıyor.benim puanım 10/82 puanı kırmamın sebebi filmden değil benden kaynaklanıyor keşke çekildiği sene izleyebilseydim :D
müthiş.. garip bi senaryosu var ama dikkatli izlenirse ne kadar akıllıca yazılmıs bır senaryo oldugu anlasılır. temposu hızlı deil ama izlenmesi gereken filmlerden birisi..
filmi izlemeyenler lütfen okumasın, filmi izleyip anlamayanlar ya da kısmen anlayanlar buraya bakıp anlayabilir... http://www.sinemafanatik.com/yabbse/index.php'board=17;action=display;threadid=225
oldukça ilginç ve sıradışı bir filmdi. ne film boyunca sıkılıyorsunuz ne de film bittiğinde filmin finaline yaftalayacak bir kusur bulabiliyorsunuz. izlediğim en mükemmel filmler arasına giremez belki ama, izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.
bu film bir ilktir. anlatımı yani seyri tersten olan ilk filmdir ve bir başyapıttır. ustaca kurgulanmış beyni fazlasıyla calışmaya zorlayan ince bir film. Christopher Nolan kendini bu filmle kabul ettirmiştir.bu filmi sinemayı arkadaşlarla vakit gecirmek, patlamış mısır yemek yada bişeyler yapmış olmak için izlemeyen herkes anlar. anlamıyorsa kendinden şüphe etmeli. abdüsselama slm
sinema tarihinde bu filmin yeri ayrıdır bu filmi alın başka bir yere koyun ve izlemediyseniz bir kere değil daha fazla izleyin derim ozaman anlarsınız nasıl bir filim olduğunu
bu filmi ilk seferde izleyipde anladım diyen adamın sinema zevkinden ve bilgisinden şüphe duyarım kurgu son derece iyi senaryo mükemmel yönetmenlik oyunculuk herşey yerinde şahsen benim favori filmlerimin başında gelir.....
Filmi çok daha iyi anlamak için film bittikten sonra ; sondan başa kendinize bir fragman yapın ve parçaları yerine oturtun.Film konusu bakımından oldukça güzel fakat işleyiş oldukça yavaş olmuş. 8/10
filmın sonu cok daha etkılıyıcı başlayabılırdı yada fılmın başı cok daha farklı sonlanabılırdı,yada bunun gıbı bırşey..:D fılmı ızlemenızı tavsıye ederım cıunku cok farklı bır yapıt...8/10
film cogu yonuyle stephen king in "secret window" adlı kitabını andırıyor...kitabı tam okumadıgım icin kingin nasil bi yontem kullandıgının bilmiyorum fakat secret window un yonetmeni bas karakterin hayatına takıntılarına onem verip mesajı arka plana itmisti... yalnız nolan memento da oncelikle mesajını vemeye calislyor...ikinci kez izlenmeyi, hak eden ve gerekli kılan bir film...prestijde de nolan aynı kafa karıstırmayı, mukemmel ve uygulaması zor bir senaryoyla hayata gecirmisti...
Filmi abartmıyorum belki 10 kere izlemişimdir. =) Böylesine basit bir senaryoyu öyle bir başyapıta çevirmişler ki insanın aklı almıyor. Böylesine müthiş bir kurgu, filmin sonuna kadar -burası neydi ? -bu ne zaman oldu? diye siz bile yoruluyorsunuz. Zaten filmden sonra insan üstünde acayip bir etki bırakıyor. İnsan kendini böle bir karmaşanın içinde buluyor.acaba bende olsa napardım diye. kesinlikle izlenmesi gereken bir film. 10/9
kimisine göre alışılmışın dışında bir film olan memento sevgili nolanın ortaya çıkardığı başarılı yapımlardan tabi bunların dahilinde prestijinde b@mbaşka bir yeri var...memento dikkat sorunu olan izleyicilere tavsiye ediceğim bir film değildir çünkü sahneler arası geçişler ve nolan kendine has yönetmenlik tekniği çevreden aldığım duyumlara göre kimi izleyiciyi oldukça zorl@mış.yani noluyor burda gibi boşluklara düşen izleyiciler oldu...ancak mementonun izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bunu bir yönetmen olarak nolan fazlasıyla hak ediyor...